Akbari S, Moussavi G, Giannakis S. Removal of imidacloprid insecticide in the photocatalytic activation of proxymonosulfate with modified magnesium oxide as catalyst using ultraviolet A. ijhe 2022; 14 (4) :683-694
URL:
http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6561-fa.html
اکبری سمیه، موسوی سید غلامرضا، گیانناکیس استفانوس. حذف حشره کش ایمیداکلوپراید با استفاده از اکسید منیزیم اصلاح شده در فرایند فعالسازی فتوکاتالیزوری پروکسی مونوسولفات با استفاده از تابش فرابنفش. سلامت و محیط زیست. 1400; 14 (4) :683-694
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6561-fa.html
1- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، moussavi@modares.ac.ir
3- گروه مهندسی عمران، دانشگاه پلی تکنیک مادرید، مادرید، اسپانیا
چکیده: (1783 مشاهده)
زمینه و هدف: ایمیداکلوپراید از سموم گیاهی نئونیکوتینید بعنوان حشره کش در کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد که به دلیل مقاومت به تجزیه و حلالیت بالا در آب بسیار حائز اهمیت است. لذا هدف از این مطالعه تجزیه سم ایمیداکلوپراید(IMD) با استفاده از کاتالیست اکسید منیزیم اصلاح شده تحت تاثیر نور UVA و پروکسی مونوسولفات (PMS) است.
روش بررسی: در این تحقیق از ماده اکسید منیزیم اصلاح شده به عنوان کاتالیست برای فعالسازی فتوکاتالیزوری PMS استفاده شد. پارامترهای بهره برداری از قبیل غلظت کاتالیست، غلظت پروکسی مونوسولفات، زمان واکنش و آنیون های بیکربنات، نیترات و کلراید در محیط های آبی بودند. همچنین اندازه گیری غلظت سم با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا(HPLC) و معدنی سازی سم با سنجش کربن آلی کل با استفاده از دستگاه TOC آنالایزر انجام شد.
یافتهها: در این مطالعه تخریب فتوکاتالیستی سم در شرایط بهینه غلظت کاتالیست برابر mg/L 150، غلظت پروکسی مونوسولفات برابر mg/L 75 و در زمان واکنش min 60 برابر 88 درصد بدست آمد. همچنین در شرایط بهینه میزان معدنی سازی برابر 52 درصد حاصل شد. مقایسه نتایج آزمایشات در شرایط بهینه تحت نور UVA و تاریکی حاکی از اثر بخشی تجزیه ناشی از فعالسازی فتوکاتالیزوری PMS در شرایط انتخابی است.
نتیجهگیری: فرایند فعالسازی فتوکاتالیزوری PMS توسعه داده شده در این تحقیق می تواند عملکرد بالایی در حذف سموم حشره کش از آب آلوده داشته باشد و لذا یک فرایند کارامد برای حذف آلایندههای نوپدید از آب مطرح است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
فاضلاب دریافت: 1400/5/20 | پذیرش: 1400/12/3 | انتشار: 1400/12/25