دوره 17، شماره 1 - ( 3-1403 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 192-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammad Hassani E, Rafei R, Moeinaddini M, Aghapour N. Estimation of Methane gas emission rate from landfill using inverse dispersion modeling (case study of landfill in Alborz province). ijhe 2024; 17 (1) :181-192
URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6734-fa.html
محمدحسنی احسان، رفیعی رضا، معین الدینی مظاهر، آقاپور نیکی. برآورد نرخ انتشار گاز متان از لندفیل با استفاده از مدلسازی پراکندگی معکوس (مطالعه موردی لندفیل استان البرز). سلامت و محیط زیست. 1403; 17 (1) :181-192

URL: http://ijhe.tums.ac.ir/article-1-6734-fa.html


1- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
2- گروه محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران ، moeinaddini@ut.ac.ir
چکیده:   (500 مشاهده)
زمینه و هدف: لندفیل ها یکی از بزرگترین منابع انتشار متان هستند و مدل ­های مختلفی برای پیش­ بینی تولید و انتشار متان لندفیل، توسعه داده شده است. هدف اصلی این تحقیق توسعه مدل معکوس گوس برای برآورد نرخ انتشار گاز متان و مدلسازی با استفاده از داده‌های میدانی است. نویسندگان در این مطالعه روش ساده‌ای را برای برآورد میزان انتشار متان پیشنهاد می­ دهند.
روش بررسی: در این مطالعه، انتشار متان با استفاده از معادلات پراکندگی استاندارد معکوس گوس و با روش مونت­ کارلو در 27 نقطه اندازه گیری شده در پایین دست جهت باد، در دو فصل سرد (بهمن ماه) و گرم (تیر ماه) برآورد شده است تا نرخ انتشار متان در سراسر لندفیل تعیین شود. در این مدل یک روش مبتنی بر بهینه‌سازی همراه با مدلسازی پراکندگی معکوس برای پردازش پایش داده‌های انتشار سطحی استفاده می‌شود.
یافته­ ها: نتایج مدل در دو فصل سرد (بهمن ماه) و گرم (تیر ماه) سال نشان داد، میزان انتشار متان در فصل گرم و سرد به ترتیب برابر 1696/99 وg/s  16/53 بوده است. نتایج مدل تأیید می­ کند در فصل سرد به دلیل پایین بودن دما و فعالیت باکتریایی، میزان تولید و انتشار متان به مراتب کمتر است.
نتیجه­ گیری: روش این مطالعه که مدل پراکندگی گوسی معکوس را ارائه می‌کند، می‌تواند برای تخمین نرخ انتشار گاز متان از سایر لندفیل­ ها استفاده شود، اما مستلزم این است که داده­ ها به طور دائم ثبت شوند و از میانگین روزانه یا هفتگی در محاسبات استفاده شود تا از خطاهای احتمالی جلوگیری و دقت مدلسازی افزایش یابد.
 
متن کامل [PDF 1722 kb]   (296 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: هوا
دریافت: 1401/9/19 | پذیرش: 1402/11/16 | انتشار: 1403/3/21

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb