جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای اسراری

محبوبه قدرت، الهام اسراری،
دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده

زمینه و هدف: استفاده بیرویه از آنتی بیوتیکها و راهیابی این ترکیبات به محیط زیست به یکی از نگرانیهای زیست محیطی تبدیل شده است. امروزه جذب سطحی یکی از روشهای کارا و قابل اعتماد در حذف این ترکیبات است. هدف از این پژوهش سنتز کیتوزان -  Fe۳O۴و بررسی مقایسهای کارایی حذف آنتی بیوتیک اریترومایسین از محیطهای آبی توسط این جاذب و کیتوزان است.
روش بررسی: مشخصات ساختاری جاذب سنتز شده با تکنیک‌های TEM،PSA ،  VSM‌مورد آنالیز قرار گرفت‌. پارامترهای مختلف از جمله pH (۱۱-۱)، زمان تماس (min ۶۰-۰)، غلظت جاذب‌ها (g/L ۵-۱) و غلظت اولیه اریترومایسین (mg/L ۵۰-۵) بر راندمان حذف مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز داده‌ها از نرم افزار‌Excel  استفاده شده است‌. از مدل ایزوترم فروندلیچ و لانگمویر ثابت‌های تعادلی و ثابت‌های سینتیکی با استفاده از سینتیک شبه درجه اول و دوم محاسبه گردید.
یافته‌ها: نتایج حاکی از آن بود که با کاهش pH و غلظت اولیه اریترومایسین، افزایش دوز جاذب‌ها و زمان تماس راندمان حذف افزایش می‌یابد. بالاترین راندمان جذب در pH برابر با ۳ برای هر دو جاذب، زمان تماس  min۳۰ جهت کیتوزان اصلاح شده و  min۵۰ برای کیتوزان، دوز جاذب‌ها  g/L۲جهت کیتوزان اصلاح شده و  g/L۳ برای کیتوزان و غلظت اولیه اریترومایسین برای هر دو جاذب mg/L ۱۰، به‌دست آمد و جذب سطحی اریترومایسین بوسیله هر دو جاذب از ایزوترم لانگمویر و سینتیک شبه درجه دوم پیروی می‌کند.
نتیجه‌گیری: جهت حذف اریترومایسین به روش جذب سطحی از کیتوزان اصلاح شده با Fe۳O۴ می‌توان به‌عنوان یک جاذب موثرتر نسبت به کیتوزان استفاده کرد‌.

الهام اسراری، هدیه دیهیم،
دوره ۱۵، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه و هدف: استفاده از فتولیز فرابنفش در حذف آلودگی میکروبی می‌تواند استفاده از منابع آب فاضلابی را توسعه بخشد. در این پژوهش کارایی پرتو UVC-LED در حذف باکتری اشرشیا‌کلای در حالت تابش ناپیوسته در مقایسه با حالت تابش پیوسته مورد ارزیابی قرار گرفت.
روش بررسی: به منظور انجام این تحقیق، از ۴ عدد UVC-LED با طول موج کوتاه MW ۱۲ برای تولید پرتو فرابنفش استفاده شد. LED امواجی با طول موج nm ۲۸۰-۲۶۰ ایجاد می‌کنند. فاصله قرارگیریLED  نسبت به صفحات، در حدودcm  ۰/۵،  cm۱ و  cm۲ در نظر گرفته شد. به منظور بررسی اثر تابش ناپیوسته بر عملکرد UVC-LED، از فرکانسHz  ۲ وHz  ۱ استفاده شد. در این حالت در هر ثانیه منبع تغذیه به ترتیب ۲ و ۱ بار وصل می‌شود. متغیرهای زمان تابش (t) بر حسب s، فاصله تابش (d) بر حسب cm و فرکانس تابش (f) برحسب Hz جهت ارزیابی استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در حالت تابش ناپیوسته، با افزایش زمان تابش، اثرگذاری افزایش یافته و عملا در زمانهای بالای s ۲۸۰ هیچ باکتری در نمونهها باقی نماند. در فواصل تابش  cm۱،  cm۰/۵، صفر و همچنین زمان تابش  s۲۰، عملکرد روش تابش ناپیوسته نسبت به تابش پیوسته در حذف باکتری ضعیفتر بود. بعد از زمان تابش  s۲۸۰ در فاصله  cm۲، میزان حذف باکتری در تابش ناپیوسته با میزان حذف باکتری در تابش پیوسته برابر لگاریتم حذف ۶ یا ۹۹/۹۹۹۹ درصد می‌شود.
نتیجهگیری: کارایی تابش ناپیوسته در مقایسه با تابش پیوسته از قدرت عملکردی خوبی برخوردار است.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb