جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای اصغری

فرزانه بقال اصغری، مهناز نیک آئین،
دوره ۵، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: لژیونلاها باکتری‌های گرم منفی هستند که درمنابع آبی طبیعی و ساخت انسان پراکنده‌اند. بعضی از گونه‌های این باکتری برای انسان بیماری‌زا بوده و می‌توانند منجر به عفونت‌های تنفسی شوند. روش کشت روشی روتین در شناسایی باکتری لژیونلا به شمار می‌رود اما به دلیل محدودیت‌های این روش از جمله حساسیت پایین و مدت زمان طولانی مورد نیاز برای دستیابی به نتایج، امروزه تکنیک واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) جهت شناسایی باکتری لژیونلا مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کاربرد روش PCR در شناسایی لژیونلا در نمونه‌های آبی با سه جفت پرایمر متفاوت انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه ۶۰ نمونه آب جهت حضور لژیونلا با استفاده از روش Nested PCR مورد بررسی قرار گرفت و حساسیت این روش با استفاده از سه جفت پرایمر مختلف شامل (LEG۲۲۵- LEG۸۵۸) ، (LEG۴۴۸-LEG۸۵۸) و (JRP-LEG۴۴۸)جهت شناسایی لژیونلا ارزیابی گردید.
یافته‌ها: در این مطالعه۷۰% نمونه‌ها درصورت استفاده از جفت پرایمر JRP-LEG۴۴۸ آلوده به لژیونلا تشخیص داده شدند در صورتی که  با استفاده از جفت پرایمرLEG۲۲۵- LEG۸۵۸،۰۵% نمونه‌ها وبا استفاده از جفت پرایمر LEG۴۴۸-LEG۸۵۸، ۵۴ % نمونه‌ها آلوده به لژیونلا گزارش شدند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که آلودگی نمونه‌های آبی به گونه‌های لژیونلا می‌تواند به راحتی و به سرعت به وسیله روش Nested PCR تشخیص داده شود. بنابراین انتخاب روش مناسب جهت استخراج DNA و انتخاب پرایمرهای مناسب، عوامل مهم در کارایی و حساسیت روش تشخیص هستند.


مژگان اصغری، رامین نبی زاده، حیدر نورزاد، حامد مرتضایی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: افزایش روز افزون آلاینده‌های هوا و به تبع آن تاثیر نامطلوب بر کیفیت زندگی سبب شده تا استفاده از شاخص‌های کیفیت هوا به منظور تعیین میزان واقعی آلاینده‌ها به عنوان یکی از اقدامات مهم و مؤثر در اطلاع رسانی کیفیت هوا بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. هدف این مطالعه طراحی و تدوین سامانه نرم افزاری مناسب جهت محاسبه شاخص بهداشتی کیفیت هوا (AQHI) است که با رویکردی نوین به محاسبه اثرات بهداشتی ناشی از حضور چندین آلاینده (NO۲، O۳، PM۱۰، PM۲,۵) بطور همزمان میپردازد.

روش بررسی: شاخص بهداشتی کیفیت هوا (AQHI) در سال ۲۰۰۱ با همکاری محیط زیست کانادا و بهداشت کانادا توسعه یافته است و هدف این مطالعه طراحی و کدنویسی این نرم افزار در محیط Visual Basic. Net و سپس آزمون نرم افزار با استفاده از بانک اطلاعاتی ۶ ایستگاه سنجش آلودگی هوا تهران شامل ایستگاههای اقدسیه، ستاد بحران، شهرداری منطقه ۴، گلبرگ، پارک رز و شهرداری منطقه ۱۱ است.

یافته‌ها: این برنامه به صورت یک بسته نرم افزاری قابل نصب بر روی کامپیوتر با امکان تهیه خروجی از نرم افزار بصورت فایل اکسل ارائه شده است. همچنین صحت عملکرد نرم افزار با انجام آزمون با داده‌های واقعی مورد ارزیابی و تایید قرار گرفت.

نتیجه‌گیری: نتایج حاصله نشان می‌دهند که نرم افزار AQHI که در این مطالعه ارائه گردید، می تواند به عنوان ابزاری سودمند در راستای ارزیابی کیفیت هوا مورد استفاده قرار بگیرد.


صدیقه شکور، عطا اله ندیری، اصغر اصغری مقدم، میثم ودیعتی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۵ )
چکیده

زمینه و هدف: سلامتی انسان بیش از هر چیز، به آب شرب سالم و بهداشتی بستگی دارد. در دشت بیلوردی تنها منبع آب شرب مصرفی، آب‌های زیرزمینی است که در بعضی نقاط از کیفیت پایینی برخوردار است، لذا آب شرب این منطقه از نظر کیفیت نیاز به بررسی دقیق دارد و در این تحقیق، با دو روش فازی و قطعی مورد ارزیابی قرار گرفت.

روش بررسی: در مهر سال ۱۳۹۲ تعداد ۱۵ نمونه از نقاط مختلف دشت بیلوردی برداشته شدند و غلظت کاتیون‌ها و آنیون‌های اصلی، نیترات، فلوئور و برخی پارامترهای فیزیکی آب در آزمایشگاه آب‌شناسی دانشگاه تبریز اندازه‌گیری شدند. جهت بررسی کیفیت شرب، نخست از دیاگرام شولر در محیط GWW و سپس از سیستم استنتاج فازی در محیط MATLAB استفاده‌ کرده و نتایج آنها با هم مقایسه شدند.

یافته‌ها: براساس نتایج، در روش قطعی، کیفیت آب شرب در بازه خوب تا کاملا نامطبوع دسته‌بندی شد ولی در ‌روش فازی، علاوه بر بیان کیفیت آب، درصد قابلیت شرب نمونه‌ها نیز ارائه‌ شد، بطوری‌که شش نمونه‌ با درصد اطمینان ۱۳/۸ تا ۱۴/۷، پنج نمونه با درصد اطمینان ۵۰ و چهار نمونه با درصد اطمینان ۷۳ تا ۸۵، به ترتیب در گروه‌های غیرقابل‌ قبول، قابل ‌قبول و مطلوب برای شرب قرار گرفتند.

نتیجه‌گیری: نتایج، حاکی از دقت و توانایی بالای روش فازی نسبت به روش قطعی است، چون عدم قطعیت‌های موجود در مراحل مختلف نمونه‌برداری، آنالیز و تحلیل نتایج را پوشش می‌دهد و همه پارامترهای مؤثر بر کیفیت آب را در ارزیابی لحاظ می‌‌کند، همچنین برای قابلیت شرب آب، درصد اطمینان ارائه می‌دهد.


مهرناز اصغری ماهفروجکی، آیلر جمالی، سعید گل فیروزی، علی شهریاری،
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: بخش اورژانس بیمارستان محیط پیچیده مراقبت بهداشتی است و توجه به عفونت‌های بیمارستانی ضروری است. هدف این مطالعه بررسی نحوه اجرای برنامه عفونت بیمارستانی در اورژانس بود.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی در سال ۱۴۰۱ در بیمارستان‌های آموزشی شهر گرگان با استفاده از چک لیست سازمان جهانی بهداشت با ۹۶ سوال در ۹ بخش کارکنان، بیماران، محیط، تجهیزات، دارو، پیشگیری از عفونت تنفسی، ادراری؛ زخم و خون انجام شد. داده‌ها از طریق مشاهده و مصاحبه جمع آوری شد. برای تعیین تاثیر آگاهی کارکنان بر برنامه کنترل عفونت از چک لیست حاوی ۴۵ سوال در ۴ بخش دانش نظری، انجام پروسیجر، ایمن سازی و بهداشت محیط استفاده شد.
یافته‌ها: ۸۲/۴۶ درصد از برنامه‌های کنترل عفونت در اورژانس بیمارستان‌ها بطور رضایت بخش اجرا شد. درصد امتیازات در حیطه‌های مختلف برنامه کنترل عفونت شامل کارکنان، بیماران، محیط، تجهیزات، دارو، پیشگیری از عفونت زخم، ادراری، تنفسی و خون به ترتیب ۷۹/۳۱، ۷۷/۷۸، ۸۱/۲۵، ۸۳/۳۴، ۱۰۰، ۴۴/۳۴، ۷۵، ۸۷/۸۸ و۱۰۰ بود. همچنین درصد آگاهی متخصصان طب اورژانس، پزشکان عمومی، کارورزان پزشکی و پرستاران به ترتیب ۱۰۰، ۹۵/۸۳، ۸۷/۵ و ۷۹/۹۲ بود.
نتیجه‌گیری: کیفیت اجرای برنامه کنترل عفونت در اورژانس بیمارستان‌ها مطلوب بود. عدم رعایت برخی از سنجه‌ها می‌تواند برای مراجعین و کارکنان بخش اورژانس خطر آفرین است. کارکنان پزشکی معتقد بودند که حمایت مدیران ارشد دانشگاه برای اجرای این برنامه از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی علمی و تسریع در اشتراک‌گذاری اطلاعات علمی برای بهبود وضعیت لازم است.
 

فریبا اصغری، ایوب رستگار، محمد حسین ساقی،
دوره ۱۷، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به این که کمپوست­ سازی یکی از راه­‌حل‌­های پایدار برای بازیافت مواد زاید جامد آلی محسوب می‌گردد، لذا برای بهبود کیفیت کمپوست می­توان از ترکیبات مختلفی استفاده نمود. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر زئولیت بر خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کود­زیستی حاصل از فرآیند بی ­هوازی بود.
روش بررسی: این مطالعه بنیادی-کاربردی در سال ۱۴۰۲ در سبزوار انجام گردید. جهت تهیه کود به روش بی ­هوازی از کود گاوی و زئولیت کلینوپتیلولیت طبیعی با درصد­های مختلف ۰، ۵، ۱۰، ۱۵ و ۲۰ نسبت به حجم کلی رآکتور استفاده شد و درنهایت بعد از گذشت زمان های مختلف ۳۰، ۴۵ و  day۶۰، مجموع ۹۰ نمونه تهیه و جهت آنالیز به آزمایشگاه انتقال داده شد. همچنین پارامتر­هایpH ، هدایت الکتریکی، دما، نسبت کربن به ازت و نیترات در کیفیت کود­ حاصله مورد سنجش قرار گرفت.
یافته ­ها: نتایج این مطالعه نشان داد که در روز­های اولیه تغییرات pH در تیمار­هایی با درصد زئولیت کمتر چشمگیر بود؛ به طوری که از ۷/۹ به ۸/۵۷ رسید. همچنین تغییرات دما در فرآیند کمپوست­ سازی با افزودن زئولیت سبب ماندگاری دما در تیمار­های با درصد بالای زئولیت شد، علاوه بر این در فرآیند، میزان نیترات به میزان ۱۵ درصد افزایش یافت.
نتیجه گیری: نتایج به دست آمده بیانگر این است که افزودن زئولیت به کود سبب افزایش دما، تسریع در انجام فرآیند و کاهش زمان کود­سازی می ­گردد. همچنین زئولیت سبب بهبود خواص فیزیکو­شیمیایی کود حاصل از فرآیند بی­ هوازی شد.
 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb