جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای بقال اصغری

فرزانه بقال اصغری، مهناز نیک آئین،
دوره 5، شماره 3 - ( 7-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: لژیونلاها باکتری‌های گرم منفی هستند که درمنابع آبی طبیعی و ساخت انسان پراکنده‌اند. بعضی از گونه‌های این باکتری برای انسان بیماری‌زا بوده و می‌توانند منجر به عفونت‌های تنفسی شوند. روش کشت روشی روتین در شناسایی باکتری لژیونلا به شمار می‌رود اما به دلیل محدودیت‌های این روش از جمله حساسیت پایین و مدت زمان طولانی مورد نیاز برای دستیابی به نتایج، امروزه تکنیک واکنش زنجیره‌ای پلیمراز (PCR) جهت شناسایی باکتری لژیونلا مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کاربرد روش PCR در شناسایی لژیونلا در نمونه‌های آبی با سه جفت پرایمر متفاوت انجام گرفت.
روش بررسی: در این مطالعه 60 نمونه آب جهت حضور لژیونلا با استفاده از روش Nested PCR مورد بررسی قرار گرفت و حساسیت این روش با استفاده از سه جفت پرایمر مختلف شامل (LEG225- LEG858) ، (LEG448-LEG858) و (JRP-LEG448)جهت شناسایی لژیونلا ارزیابی گردید.
یافته‌ها: در این مطالعه70% نمونه‌ها درصورت استفاده از جفت پرایمر JRP-LEG448 آلوده به لژیونلا تشخیص داده شدند در صورتی که  با استفاده از جفت پرایمرLEG225- LEG858،05% نمونه‌ها وبا استفاده از جفت پرایمر LEG448-LEG858، 54 % نمونه‌ها آلوده به لژیونلا گزارش شدند.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از مطالعه حاضر نشان داد که آلودگی نمونه‌های آبی به گونه‌های لژیونلا می‌تواند به راحتی و به سرعت به وسیله روش Nested PCR تشخیص داده شود. بنابراین انتخاب روش مناسب جهت استخراج DNA و انتخاب پرایمرهای مناسب، عوامل مهم در کارایی و حساسیت روش تشخیص هستند.



صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb