جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای توحیدفر

طاهره ابراهیمی، خسرو پیری، اصغر عبدلی، مسعود توحیدفر،
دوره 16، شماره 1 - ( 3-1402 )
چکیده

زمینه و هدف: گسترش صنایع آلوده کننده، ترکیبات خطرناکی نظیر فنل­ها را به محیط وارد می­کند. اخیراً روش ­های نظیر کشت ریشه­های مویین جهت حذف این ترکیبات سمی مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی استفاده از ریشه­ های مویین برای جذب آلاینده ­های فنل و پارامترهای تأثیر­گذار بر روی جذب این آلاینده ­ها توسط ریشه ­ها است.
روش بررسی: این مطالعه به روش مروری_توصیفی بر روی مطالعات انجـام شده در مورد پالایش ترکیبات فنل توسط ریشه­ های مویین بـر مبنـای مرور مقالات موجود در پایگاه داده­ های Science Direct،PubMed  و Google Scholar و کلیدواژه‌هایی مانندPhytoremediation ، Hairy root، Phenol، Transgenic roots جمع ­آوری گردید.
یافته­ها: ریشه­های مویین در حذف آلاینده فنل بسیار موفق عمل کردند که علت آن وجود آنزیم­های پراکسیداز است که به مقدار زیاد توسط ریشه ­های مویین تولید می­شود. بر طبق مطالعات صورت گرفته، گیاهانی نظیر کلزا (Brassica napus) و دیگر گیاهان به دلیل داشتن مقدار زیادی آنزیم ­های پراکسیداز دارای کارایی بالایی در حذف آلودگی فنل تا غلظت mg/L 500  در حضور هیدروژن پراکسید (H2O2) و در محدوده وسیعی از pH (4-9) هستند.
نتیجه­ گیری: با توجه به مطالعات انجام شده در زمینه استفاده از ریشه‌های مویین برای حذف آلودگی فنل، می‌توان نتیجه گرفت که ریشه ­های مویین قدرت جذب قابل توجهی برای فنل دارند. با این حال، مطالعات نشان می‌دهد که عوامل مختلفی مانند غلظت فنل، زمان تماس، pH و دما می‌توانند بر عملکرد جذب ریشه‌های مویین تأثیر بگذارند. بنابراین نیاز به تحقیقات بیشتر در زمینه بهینه‌سازی شرایط برای حذف آلودگی فنل وجود دارد.
 


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb