جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای نظامی

مجید مسچی نظامی، حسین گنجی دوست، نادر مختارانی، بیتا آیتی،
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1389 )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به این که لجن تولید شده در تصفیه ­خانه ­ها یکی از مشکلات عمده در زمینه محیط زیست است، کاهش حجم لجن تولیدی در اثر تشکیل پلیمر از اهداف این تحقیق بود.
روش بررسی: از یک راکتور SBR (هوازی ـ بی­&thinspهوازی) به حجم 10 لیتر جهت سازگاری میکروارگانیسم&thinsp­ها و از یک راکتور تولید پلیمر (PPR) به حجم 5/1 لیتر جهت تولید پلیمر استفاده شد. خوراک این سیستم از فاضلاب شهری به همراه غلظت­ های مختلف اسیدهای چرب فرار (استات و پروپیونات سدیم) تامین گشت و زمان ­های ماند سلولی 5، 7 و 10 روز در میزان تولید پلیمر بررسی شد.
یافته&thinsp­ها: زمان ماند سلولی 5 روز با اختلاف کمی از دو زمان دیگر پلیمر بیشتری تولید کرد و استات با غلظت  mg/L 3000 در راکتور تولید پلیمر بیش ترین راندمان تولید PHA یعنی 25 درصد وزن خشک سلول را نتیجه داد.
نتیجه گیری: تولید پلیمر از لجن فعال باعث کاهش حجم لجن شد که بیش ترین میزان کاهش حجم لجن با اعمال شرایط بهینه حاصل در روند تحقیق 19 درصد بود.


اکرم فاطمی قمشه، ساره نظامی،
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: بخش عمده­ ای از نیترات مصرفی توسط انسان از سبزی­ های مصرف شده در رژیم غذایی روزانه وارد بدن می­ شود. بالا بودن غلظت نیترات در اندام­ های قابل مصرف سبزی‌ها باعث انواع مسمومیت­ ها، تولید بیماری کم خونی در کودکان و تولید ماده سرطان­ زای نیتروز آمین در بزرگسالان می­ گردد. به منظور بررسی غلظت این ترکیب در تعدادی از سبزیجات پرمصرف شهر کرمانشاه، از چهار بازار اصلی تره ­بار این شهر نمونه­ هایی در تابستان ۱۳۹۸ جمع­ آوری شد.
روش بررسی: پس از آماده­ سازی نمونه­ ها در آزمایشگاه و تهیه عصاره آنها، غلظت نیترات با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm ۴۱۰ تعیین گردید.
یافته ­ها: براساس نتایج، بین غلظت نیترات در سبزی‌های بازار­­های مختلف در تعدادی از سبزیجات اختلاف معنی­ دار آماری در سطح ۵ درصد مشاهده شد. بیشترین غلظت نیترات به‌ترتیب در سبزیجات برگی، غده­ای و بوته ­ای حاصل شد. در بین سبزیجات برگی شاهی با میانگین غلظت  mg/kg2052/14، در سبزیجات غده­ای سیب ­زمینی با غلظت  mg/kg 127/01 و در سبزیجات بوته­ ای خیار با غلظت mg/kg  37/20 وزن تر بالا­ترین غلظت نیترات را داشتند.
نتیجه­ گیری: براساس حدود مجاز استاندارد ملی ایران، غلظت نیترات کرفس و پیاز قرمز در بازار آزادی، نیترات برگ چغندر و سیب­زمینی در بازار توپخانه، و غلظت نیترات شاهی در تمامی بازار­ها بیش از حد مجاز تعیین شد. پیشنهاد می­ شود به منظور اطمینان از سالم بودن سبزیجات مصرفی، در فواصل زمانی معین و در فصول مختلف سال غلظت نیترات بررسی و کنترل شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb