جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای نژادکورکی

ریحانه دهقان، سارا عبداللهی، مهرانگیز رحیمی، فرهاد نژادکورکی، ملیحه امینی،
دوره 12، شماره 3 - ( 9-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: به‌دلیل رشد فزاینده شهرنشینی یکی از معضلات زیست محیطی دنیای امروز وسایل نقلیه هستند که از مهمترین عوامل ایجاد آلودگی هوا محسوب می­ شوند. با توجه به مشکلات روز افزون آلودگی هوا و عواقب زیست محیطی آن به دلیل عدم رعایت استانداردها در ساخت خودروها و سوخت مصرفی آنها، آگاهی از میزان خروجی اگزوز خودروها و مقایسه آن با استانداردهای حفاظت محیط زیست و معاینه فنی به منظور کنترل و کاهش آلودگی هوا ضروری است. از این‌رو پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه میزان آلاینده ­های CO،CO2  و HC خروجی از اگزوز خودروهای سبک در فاصله سال­ های تولید 1389-1383 براساس استانداردهای معاینه فنی و محیط زیست در شهر شیراز انجام گردید. همچنین به بررسی ارتباط میان سال ساخت خودرو با میزان خروجی آلاینده­ های مذکور نیز پرداخته شد.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-مقطعی، غلظت آلاینده­­ های هوا شامل CO، CO2 و HC از خروجی اگزوز 858 خودور پژو 405، 206 و پارس تولید سال­ های 1389-1383 مراجعه کننده به مرکز معاینه فنی ولیعصر شهر شیراز در طی 5 ماه اندازه­­ گیری شد و با استانداردهای حفاظت محیط زیست و معاینه فنی مقایسه شد. همچنین ارتباط بین سال تولید و میزان خروجی آلاینده ­های مذکور نیز مورد بررسی قرار گرفت و داده ­های به‌دست آمده توسط نرم افزارSPSS مورد آنالیز آماری قرار گرفتند و گراف‌های مورد نیاز توسط نرم افزار Excel رسم گردیدند.
یافتهها: نتایج نشان داد بین سال ساخت خودرو و میزان تولید CO و HC رابطه معنی­ دار و منفی وجود داشت به‌طوری‌که با افزایش سال ساخت خودرو میزان آلاینده­ های مذکور کاهش می ­یابند. همچنین بین سال ساخت و میزان تولید CO2 نیز این رابطه مثبت و معنی­ دار بود. همچنین در بین خودروهای مورد بررسی آلاینده­ های خروجی (CO و CO2) از اگزوز خودروی پژو GLX نسبت به پژو پارس و 206 کمتر بود و کمترین میزان HC در پژو 206 مشاهده شد.
 نتیجه‌گیری: به‌طور کلی میزان آلاینده­ های خروجی اگزوز از هر سه خودرو در حد استاندارد یورو 2 و معاینه فنی قرار داشتند.

مجتبی بهداروند، فرهاد نژادکورکی،
دوره 15، شماره 2 - ( 5-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: افزایش تعداد مشترکان تلفن همراه سبب افزایش تعداد آنتن ­های BTS و افزایش نگرانی ­های مردم درخصوص تاثیر تابش­ های آنتن­ های BTS بر سلامتی شده است. بنابراین هدف از این پژوهش سنجش آلودگی امواج الکترومغناطیسی آنتن­ های BTS در شهر گتوند و مقایسه انتشار امواج الکترومغناطیسی در دو منطقه تجاری و مسکونی با یکدیگر است.
روش بررسی: در این مطالعه از روش نمونه برداری سیستماتیک جهت اندازه گیری چگالی توان آنتن­ های BTS استفاده شد و با استفاده از TES-593، 70 نمونه از سطح شهر گتوند برداشت شد. تجزیه و تحلیل داده­­ ها با استفاده از SPSS نسخه 23 و آزمون­ های آماری انجام شد.
یافته ­ها: نتایج نشان داد که بیشترین میزان چگالی توان امواج الکترومغناطیس در حدود 0/05 درصد میزان استاندارد مواجهه عمومی و 0/01 درصد میزان استاندارد مواجهه شغلی است (0/001>p). همچنین شدت چگالی توان در منطقه تجاری mw/m2 1455/83 و در منطقه مسکونی mw/m2 432/61 است که اختلاف معنی‌داری بین آنها وجود دارد (0/001>p) و شدت چگالی توان در منطقه تجاری از منطقه مسکونی بیشتر است.
نتیجه ­گیری: شدت چگالی توان آنتن­ های BTS شهر گتوند از استاندارد مواجهه شغلی و عمومی ICNIRP پیروی می­ کند. همچنین شدت چگالی توان منطقه تجاری که محیط بازتر و دارای موانع کمتری نسبت به منطقه مسکونی است، بیشتر می ­باشد.

سمیرا باقری، فرهاد نژادکورکی، سیدعلیرضا افشانی، وحید موسوی،
دوره 15، شماره 4 - ( 12-1401 )
چکیده

زمینه و هدف: از مشکلات مهم زیست‌محیطی، تولید انبوه پسماندهای شهری است که با رشد روزافزون جمعیت، سرانه تولید پسماند خانگی افزایش یافته است؛ ازاین‌رو امروزه استفاده از سامانه‌های هوشمند به‌عنوان راهکاری نوین در تحلیل مسائل محیط‌ زیستی گسترش ‌یافته است. تخمین پسماند خانگی از طریق مدلسازی، از جمله استفاده از شبکه فازی- عصبی، موجب مدیریت بهتر آن می ­شود. بنابراین تحقیق حاضر با هدف بررسی عوامل اجتماعی-اقتصادی بر روی تولید پسماند خانگی با استفاده از سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (ANFIS) ارائه یک روش مناسب و قابل اطمینان برای مدلسازی تولید پسماند خانگی در شهر تبریز انجام گرفت.
روش بررسی: در این پژوهش با بهره ­گیری از سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی (AFNIS) با روش خوشه ­بندی فازی (FCM) اقدام به پیش­ بینی تولید پسماند خانگی شهر تبریز شده است. با توجه به ماهیت موضوع و شاخص ­های مورد بررسی، اطلاعات گردآوری‌ شده در این پژوهش توصیفی بوده و با استفاده از فرم جمع آوری داده از دانش­آموزان مدارس شهر تبریز جمع‌آوری گردید. همچنین عوامل اقتصادی-اجتماعی با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 26 مورد آنالیز آماری قرار گرفت و پارامترهای موثر بر تولید پسماند خانگی شهر تبریز برای مدلسازی در نرم افزار متلب مورد استفاده قرار گرفت.
یافته‌ها: نتایج مطالعه نشان داد که سیستم استنتاج فازی-عصبی تطبیقی با روش خوشه­ بندی فازی دارای عملکرد قابل قبولی   R (0/75)، برای تولید پسماند خانگی شهر تبریز است.
نتیجه‌گیری: طبق نتایج بدست آمده براساس شاخص آماری، مدل پیش ­بینی شده در تولید پسماند خانگی در روش خوشه بندی فازی با بیشترین R (0/75) و کمترین خطا، مدل عملکرد قابل قبولی در پیش ­بینی تولید پسماند خشک خانگی منطقه مطالعه شده را دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb