جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای سبزیجات غده ای

اکرم فاطمی قمشه، ساره نظامی،
دوره 13، شماره 1 - ( 2-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: بخش عمده­ ای از نیترات مصرفی توسط انسان از سبزی­ های مصرف شده در رژیم غذایی روزانه وارد بدن می­ شود. بالا بودن غلظت نیترات در اندام­ های قابل مصرف سبزی‌ها باعث انواع مسمومیت­ ها، تولید بیماری کم خونی در کودکان و تولید ماده سرطان­ زای نیتروز آمین در بزرگسالان می­ گردد. به منظور بررسی غلظت این ترکیب در تعدادی از سبزیجات پرمصرف شهر کرمانشاه، از چهار بازار اصلی تره ­بار این شهر نمونه­ هایی در تابستان ۱۳۹۸ جمع­ آوری شد.
روش بررسی: پس از آماده­ سازی نمونه­ ها در آزمایشگاه و تهیه عصاره آنها، غلظت نیترات با دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج nm ۴۱۰ تعیین گردید.
یافته ­ها: براساس نتایج، بین غلظت نیترات در سبزی‌های بازار­­های مختلف در تعدادی از سبزیجات اختلاف معنی­ دار آماری در سطح ۵ درصد مشاهده شد. بیشترین غلظت نیترات به‌ترتیب در سبزیجات برگی، غده­ای و بوته ­ای حاصل شد. در بین سبزیجات برگی شاهی با میانگین غلظت  mg/kg2052/14، در سبزیجات غده­ای سیب ­زمینی با غلظت  mg/kg 127/01 و در سبزیجات بوته­ ای خیار با غلظت mg/kg  37/20 وزن تر بالا­ترین غلظت نیترات را داشتند.
نتیجه­ گیری: براساس حدود مجاز استاندارد ملی ایران، غلظت نیترات کرفس و پیاز قرمز در بازار آزادی، نیترات برگ چغندر و سیب­زمینی در بازار توپخانه، و غلظت نیترات شاهی در تمامی بازار­ها بیش از حد مجاز تعیین شد. پیشنهاد می­ شود به منظور اطمینان از سالم بودن سبزیجات مصرفی، در فواصل زمانی معین و در فصول مختلف سال غلظت نیترات بررسی و کنترل شود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb