جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای کادمیم (ii)

محمدرضا جلالی سروستانی، زهره درودی،
دوره 13، شماره 3 - ( 9-1399 )
چکیده

زمینه و هدف: کادمیم یک آلاینده زیست محیطی بالقوه است که تاثیرات بدی بر محیط زیست و سلامتی موجودات زنده دارد. درنتیجه، طراحی یک روش ساده و ارزان برای اندازه‌گیری آن بسیار مهم است. درنتیجه، در این تحقیق، یک حسگر پتانسیومتری بر پایه داروی نفازودون به‌عنوان تبادل­گر یونی و مایع یونی ۱-بوتیل-۳-متیل ایمیدازولیوم هگزا فلوروفسفات ([BMIM]PF6) به‌عنوان افزودنی یونی برای اندازه‌گیری مقادیر بسیار جزئی کادمیم (II) طراحی گردید.
روش بررسی: در این تحقیق، یک الکترود یون گزین غشائی با ترکیب درصد، 10 درصد نفازودون، 2 درصد [BMIM]PF6، 30 درصد پلی وینیل کلراید (PVC) و 58 درصد دی‌اکتیل فتالات (DOP) ساخته شد و از اختلاف پتانسیل به‌وجود آمده میان الکترود غشائی و الکترود مرجع، به‌عنوان سیگنالی که ارتباط مستقیمی با لگاریتم غلظت کادمیم (II) دارد به‌منظور اندازه‌گیری این فلز سنگین استفاده گردید.
یافته‌ها: حسگر ساخته‌ شده شیب نرنستی مناسبی (mV.Decade-1 30/5) را در گستره وسیع غلظتی 9-10×8 تا  2-10×1 از خود نشان داد و حد تشخیص آن M9-10×6 بود. پاسخ پتانسیلی حسگر، در محدوده وسیعی از pH محلول (8/0  3/5)، مستقل بود، زمان پاسخ‌دهی حسگر s  5 و طول عمر آن 15 هفته بود.
نتیجه‌گیری: حسگر ساخته ‌شده، بدون نیاز به مراحل پیچیده آماده‌سازی نمونه، به‌طور موفقیت‌آمیزی جهت تعیین مقدار غلظت‌های پایین کادمیم (II) در نمونه‌های زیست‌محیطی مورد استفاده قرار گرفت و نتایج به‌دست آمده با نتایج روش جذب اتمی شعله‌ای در تطابق مناسبی بود. درنتیجه، الکترود طراحی شده صحت خوبی داشته و از آن می‌توان برای اندازه‌گیری کادمیم (II) در نمونه‌های آبی استفاده نمود.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سلامت و محیط زیست می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb