مقدمه و اهداف: تروماهای خانگی از شایعترین تروماها بوده و رتبهی دوم را در انواع تروماها دارا هستند. مطالعهای با هدف تعیین وضع مصدومان ناشی از حوادث خانگی مراجعهکننده به در مراکز درمانی شهر کاشان طی سالهای 91-1389 انجام شد.
روش کار: پژوهشی توصیفی- مقطعی، روی 1028 نفر از بیماران مراجعهکننده به اورژانسهای مراکز درمانی شهر کاشان انجام شد. روش نمونهگیری بهصورت مستمر بود. ابزار مورد استفاده پرسشنامه محقق ساخته و دارای دو بخش اطلاعات دموگرافیک و چکلیست بررسی تروماهای خانگی بود. اطلاعات مورد نظر توسط پرستار آموزشدیده و با مصاحبهی مستقیم با بیمار و مراجعه به پروندهی بستری به دست آمد. دادهها توسط نرمافزار SPSS نسخه 0/16 تجزیهوتحلیل شد.
نتایج: الگوی مکانی رخداد حوادث نشان داد که به ترتیب هال (7/27 درصد)، آشپزخانه (3/20 درصد) و حیاط (4/18 درصد) رایجترین محلهای رخداد حادثه بودهاند. بیاحتیاطی (8/80 درصد) شایعترین عامل رخداد حوادث بود. بیشترین حوادث به ترتیب در اثر سقوط از بلندی (90/27درصد) و استفاده از ابزار برنده (08/25 درصد) ایجاد شده بودند. آسیبهای ارتوپدیک و خونریزی دهنده به ترتیب با (2/50 درصد) و (70/34درصد) شایعترین تروماها بودند.
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش نشان داد که تروماهای خانگی اغلب به دنبال بیاحتیاطی اتفاق میافتند؛ در نتیجه رخداد اینگونه تروماها احتمالاً با تمرکز در حین انجام کار قابل پیشبینی و پیشگیری هستند. برای کاهش میزان بروز تروماهای خانگی میتوان مردم را در ارتباط با نکات ایمنی در چینش منازل، استفاده از وسایل مختلف و ایمنسازی محیط آموزش داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |