مقدمه و اهداف: یکی از شایعترین اختلالهای اضطرابی در کودکان و نوجوانان، اختلال اضطراب اجتماعی است. این پژوهش به منظور بررسی ویژگیهای اپیدمیولوژی و بالینی اختلال اضطراب اجتماعی در دانشآموزان شهر کرمانشاه انجام شد.
روش کار: پژوهش از نوع توصیفی- مقطعی (Cross-sectional) است. جامعهی آماری شامل تمامی دانشآموزان 17-13 ساله شهر کرمانشاه در دورهی راهنمایی بود. با استفاده از جدول Krejcie و Morgan و با روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای، 760 نفر انتخاب و پرسشنامههای متغیرهای جمعیتشناختی و اضطراب اجتماعی کودک و نوجوان (SAS-CA) را تکمیل نمودند. دادههای بهدست آمده با نرمافزار آماریSPSS نسخه 19 و روشهای آمار توصیفی، مربع کای و رگرسیون لجستیک تحلیل شد. سطح معنیداری 05/0 در نظر گرفته شد.
یافتهها: دادهها نشان داد که میزان شیوع اختلال اضطراب اجتماعی در کل نمونه 80/18 درصد است. میزان شیوع در دانشآموزان دختر دورهی راهنمایی بیشتر از پسران بود. فراوانی شدت اختلال اضطراب اجتماعی متوسط 25/12 درصد، شدید 90/4 درصد و خیلی شدید 70/1 درصد بود. در بین عوامل جمعیتشناختی، تحصیلات والدین، شغل والدین، تعداد اعضای خانواده، مقدار درآمد خانواده و سابقهی اختلال روانشناختی در خانواده با شیوع SAD در دانشآموزان رابطهی آماری معنیداری داشت (05/0>P)، اما این رابطه برای نوع تولد معنیدار نبود (05/0P>).
نتیجه گیری: این پژوهش نشان داد که اختلال اضطراب اجتماعی بین دانشآموزان دورهی راهنمایی از میزان قابل توجهی برخوردار است. بنابراین، برنامهریزی برای پیشگیری و درمان SAD در اولویت است.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |