Haghdoost B, Abdi Z, Harirchi I, Ahmadnezhad E. Estimation of Underreporting in the COVID-19 Cases and Hospitalization Registry System Based on Data from a National Survey. irje 2025; 21 (2) :180-183
URL:
http://irje.tums.ac.ir/article-1-7465-fa.html
حقدوست بهار، عبدی ژاله، حریرچی ایرج، احمدنژاد الهام. برآورد کمشماری نظام ثبت موارد ابتلا و بستری کووید-19 بر پایه اطلاعات یک پیمایش ملی. مجله اپیدمیولوژی ایران. 1404; 21 (2) :180-183
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-7465-fa.html
1- پزشک عمومی و کارشناس ارشد پژوهشی، مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشیار مدیریت خدمات بهداشتی و درمانی، مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استاد و فلوشیپ جراحی سرطان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- استاد اپیدمیولوژی، مؤسسه ملی تحقیقات سلامت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، ahmadnezhad@tums.ac.ir
چکیده: (997 مشاهده)
پاندمی کووید-19 تأثیر گسترده بر نظام های سلامت داشته است و محدودیتهای نظامهای ثبت دادهای، دقت برآورد بار این بیماری را کاهش دادهاند. این مطالعه با استفاده از دادههای پیمایش ملی عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر (STEPS) ایران در سال 1400، کمشماری موارد ابتلا و بستری کووید-19 را بررسی کرده است. در این مطالعه، به صورت تصادفی ۲۵,۴۲۵ نفر از جمعیت 18 سال وارد و علاوه بر اطلاعات مربوط به عوامل خطر بیماری های غیرواگیر، در خصوص ابتلا به کووید-19، بستری و بستری در بخش های مراقبت ویژه نیز سوال شد و فراوانی این رویدادها با داده های ثبتی در زمان جمع آوری اطلاعات مقایسه گردید. مطابق نتایج، 9/03 درصد (با دامنه اطمینان 95 درصد: 8/56 تا 9/44) سابقه ابتلا به کووید-۱۹ را ذکر کرده بودند، همچنین از بین مبتلایان، 12/71 درصد (11/25 تا 14/20) سابقه بستری به دلیل کرونا را بیان و از بین افراد بستری نیز 13/74 درصد (8/25 تا 18/9) در بخش های مراقبت های ویژه بستری شده بودند. بر این اساس برآورد می شود که حساسیت ثبت موارد علامتدار 61/7 (59 تا 65) درصد و موارد بستری 86 (77 تا 97/1) درصد باشد.
به عنوان جمع بندی می توان بیان داشت که تقریباً نظام ثبت موارد علامت دار ابتلا به کووید-19 در ایران نزدیک 40 و ثبت بستری به دلیل کووید-19 نزدیک 15 درصد کم شماری داشته که در مقایسه با اطلاعات بسیاری از کشورها حتی کشورهای توسعه یافته قابل قبول محسوب می شود.
نوع مطالعه:
نامه به سر دبیر |
موضوع مقاله:
تخصصي
ارسال پیام به نویسنده مسئول