Soltani M, Pirali Kheirabadi A, Taherimirkahead E, Shafie S, Mohamadian S, Roholahi S. Molecular Study of Streptococcosis/Lactococcosis Distribution in Farmed Rainbow Trout in Charmahal–va-Bakhteyari and Kohgiloyeh-va-Boyerahmad Provinces, Iran . irje 2013; 9 (2) :59-68
URL:
http://irje.tums.ac.ir/article-1-5068-fa.html
سلطانی مهدی، طاهری میر قائد علی، پیرعلی خیرآبادی اسماعیل، شفیعی شفیق، محمدیان سمیرا، روح الهی شقایق. مطالعه مولکولی پراکنش بیماریهای مشترک استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس در مزارع قزلآلای رنگین کمان استانهای چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد و تعیین فراوانی نسبی عوامل خطرساز آنها . مجله اپیدمیولوژی ایران. 1392; 9 (2) :59-68
URL: http://irje.tums.ac.ir/article-1-5068-fa.html
1- استاد گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، msoltani@ut.ac.ir
2- استادیار گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
3- دانشجوی دکتری تخصصی گروه بهداشت و بیماریهای آبزیان، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
چکیده: (19653 مشاهده)
مقدمه و هدف: استرپتوکوکوزیس و لاکتوکوکوزیس از بیماریهای مهم، پرهزینه و زئونوز در صنعت آبزیپروری، بهویژه برای ماهی قزلآلای رنگین کمان بهشمار میآیند، بهطوریکه خسارات سالانه ناشی از آنها به دهها میلیون دلار میرسد. این مطالعه با هدف بررسی پراکنش این بیماریها در 50 کارگاه قزلآلای رنگین کمان در استانهای چهارمحال و بختیاری (25 کارگاه) و کهکیلویه و بویر احمد (25 کارگاه) و همچنین، تعیین میزان فراوانی نسبی حضور 20 عامل خطرساز و مستعدکننده بروز این بیماریها انجام گرفته است.
روش کار: مطالعه بهصورت توصیفی و در قالب بازرسی کارگاهی، نمونهگیری، کشت باکتریایی و مطالعههای مولکولی، برای تشخیص بیماریهای پیشگفته انجام شده است.
نتایج: نتایج بهدستآمده نشان داد که 56% (13 کارگاه) در استان چهارمحال بختیاری به لاکتوکوکوزیس با عامل لاکتوکوکوس گارویه و تعداد 20% (5 کارگاه) به استرپتوکوکوزیس با عامل استرپتوکوکوس اینیایی مبتلا بودند. در استان کهگیلویه و بویر احمد 64% (16 کارگاه) به لاکتوکوکوزیس و 12% (3 کارگاه) به استرپتوکوکوزیس مبتلا بودند. بررسی میزان فراوانی نسبی حضور عوامل خطرساز در کارگاههای هر دو استان، بهترتیب برای 10 و 16 عامل مورد مطالعه، بیش از50% و80% بود.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان میدهد که این بیماریها، بهویژه لاکتوکوکوزیس، در هر دو استان دارای پراکنش وسیع و میزان حضور عوامل خطرساز در بروز و تشدید آنها در این مزارع شایان توجه است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/1/6 | پذیرش: 1391/11/7 | انتشار: 1392/10/15
ارسال پیام به نویسنده مسئول