مقدمه و هدف: سرطان پستان، شایعترین سرطان دربین زنان است که عوامل متعددی در بهبودی به مدت 6 ماه بعد از عمل جراحی بیماران مؤثر میباشند. این پژوهش با هدف تعیین عوامل مؤثر بر بهبودی بیماران تحت عمل جراحی سرطان پستان با مدل رگرسیون لجستیک صورت گرفت.
روش کار: در این مطالعه اطلاعات مربوط به 150 بیمار جراحی شده از پروندههای موجود در بخش انستیتو کانسر مجتمع بیمارستانی امام خمینی تهران، استخراج شد. اطلاعات جمعآوری شده با نرمافزار آماری18 SPSS با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: از 150 بیمار بررسی شده، 18نفر (12 درصد) عدم بهبودی کامل داشتهاند و 132نفر (88 درصد) بهبودی کامل داشتهاند. میانگین سنی بیماران 5/7± 43 که 8/92 درصد آنها متأهل و 3/87 درصد آنها دارای فرزند بودند. نتایج نشان میدهد که شانس عدم بهبودی با افزایش هر یک سال عمر، 26/1 برابر می شود و افزایش هر یک از غدد لنفاوی درگیر 3/5 برابر و وجود متاستاز 67/8 برابر میشود. سایر متغیرهای وضعیت تأهل، تعداد فرزندان، اندازه تومور، طرف درگیر و محل متاستاز رابطه آماری معنیداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری: یافتهها نشان داد که سن تشخیص به دلیل تأثیر بر متاستاز و تعداد غدد درگیر، در پیامد به طور مستقیم و غیرمستقیم مؤثر میباشد. بنابراین، تشخیص زودرس بیماری با افزایش آگاهی زنان در رابطه با سرطان پستان ضروری بهنظر میرسد که مستلزم برنامهریزی مناسب غربالگری این بیماری توسط سیاستگذاران بهداشتی کشور میباشد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |