جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای ابراهیم زاده

مهناز مردانی، خدیجه کاظمی، اعظم محسن زاده، فرزاد ابراهیم زاده،
دوره 8، شماره 4 - ( 12-1391 )
چکیده

مقدمه و هدف: ماکروزومی عبارتی است که برای نوزادان با وزن هنگام تولد 4000 گرم یا بیشتر، به‌کار می‌رود. احتمال مرگ‌و‌میر در مبتلایان به ماکروزومی افزایش می‌یابد. شکستگی ترقوه، صدمه به شبکه بازویی و هایپوگلایسمی در نوزاد از مهم‌ترین عوارض جانبی ماکروزومی‌اند. هدف این مطالعه بررسی فراوانی و عوامل خطر ماکروزومی در بیمارستان عسلی خرم‌آباد است.
روش کار: در این مطالعه توصیفی مقطعی،داده‌ها از طریق پرسش‌نامه جمع‌آوری شد و با استفاده از نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید.
نتایج: از 500 نوزاد زنده متولد‌شده، 59 نوزاد ماکروزوم بودند (8/11 درصد). %5/69 نوزادان پسر و%5/30دختر بودند. افزایش سن مادر، چاقی مادر(30 (BMI، افزایش وزن 18 کیلوگرم و بیشتر از آن طی دوران بارداری، سابقۀدیابت شیرین، سابقۀتولد نوزاد ماکروزوم، بارداری طول کشیده ومولتی پاریتی (5 پاریتی)، با بروز ماکروزومی ارتباطی معنادار داشتند.
 نتیجه‌گیری: با توجه به شیوع نسبتاً بالای ماکروزمی در شهر خرم‌آباد، پیشگیری از بارداری بالای 35 سال، پیشگیری از چاقی پیشاز بارداری، افزایش وزن مناسب در دوران بارداری، کنترل گلوکز خون در دورانبارداری در مادران دیابتی، برای پیشگیری از ماکروزومی ضروری‌اند.
سید محمد عرب، رضا ابراهیم زاده پزشکی، علی مروتی شریف آبادی،
دوره 10، شماره 4 - ( دوره 10، شماره 4 1393 )
چکیده

مقدمه و اهداف: هولمز و همکاران، تنش طلاق را در بالای جدول تنش‌‌های جهان قرار داده‌اند. این تنش جهانی در ایران روز به روز در حال افزایش است؛ به طوری که پدیده‌ی طلاق درایران، مقام چهارم را به خود اختصاص داده است. هدف این پژوهش ارایه‌ی مدل جامع و نظام‌مند از عوامل مؤثر بر طلاق در کشور می‌باشد.

روش کار: روش پژوهش در این مطالعه، کیفی و نوعی از متامطالعه به نام متاترکیب است که برای گردآوری داده‌ها از روش کتابخانه‌ای استفاده شده است. جمعیت مورد مطالعه‌ی پژوهش را تمامی مقاله‌های مرتبط با موضوع پژوهش شامل می‌شود. در راستای انجام پژوهش پس از طراحی سؤالات پژوهش، جستجویی نظام‌مند بر اساس کلیدواژه‌های مرتبط-طلاق، ناسازگاری زوج‌ها، جدایی- از پایگاه‌های داده‌ Science Direct، IEEE،Emerald ، ISC، IRANDOC، SID، Civilica، Scopus و هم‌چنین پایگاه تخصصی Googlescholar بین سال‌های 1365 تا اوایل سال 1392 صورت گرفته است.

نتایج: با بررسی 61 مقاله از 8472 مقاله‌ی اولیه پژوهشگران 15 بُعد و 64 مؤلفه را به عنوان عوامل مؤثر بر طلاق که در پژوهش‌های مختلف داخلی و خارجی در سال‌های 1365 تا اوایل سال 92 به آن اشاره شد؛ شناسایی کرده‌اند. بر اساس این عوامل مدل یکپارچه نهایی ارایه و اعتبارسنجی شده است.

نتیجه‏گیری: این مقاله با شناسایی تمامی عوامل مؤثر بر طلاق که بر اساس منابع موجود در سال‌های 92-1365 به دست آمده است؛ می‌تواند به عنوان مبنایی برای برنامه‌ریزی از سوی مدیران دولتی و هم‌چنین آموزش جامعه در مشاوره‌های قبل ازدواج قرار گیرد.


فرزاد ابراهیم زاده، ابراهیم حاجی زاده، مهدی بیرجندی، سهیلا فعلی، شیرین قاضی،
دوره 14، شماره 3 - ( دوره 14، شماره 3، 1397 )
چکیده


مقدمه و اهداف: افت تحصیلی در دانشجویان رشته پزشکی از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چرا که در آینده می‌تواند سبب کاهش سطح علمی پزشکان شود. این مطالعه برای پیش‌بینی رخداد افت تحصیلی در دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی لرستان با استفاده از درخت رده‌بندی انجام شده است.
روش کار: در این مطالعه طولی، پرونده تحصیلی دانشجویان پزشکی ورودی 87-1378 دانشگاه علوم پزشکی لرستان به روش سرشماری انتخاب و تا شهریور 1395 از نظر افت تحصیلی پیگیری شدند. افت تحصیلی بر اساس وجود حداقل یکی از مؤلفه‌های معدل کل نامطلوب، طولانی شدن مدت تحصیل، مشروطی، انصراف از تحصیل، اخراج و مردودی در آزمون‌های جامع تعریف شد و برای پیشگویی آن از درخت رده‌بندی CRT و نرم‌افزار SPSS نسخه 22 استفاده شد.
یافته‌ها: میزان بروز تجمعی افت تحصیلی 4/26 درصد و شایع ترین مؤلفه‌های آن، طولانی شدن مدت تحصیل (7/21 درصد) و مشروطی (15 درصد) بوده است. احتمال افت تحصیلی در افراد دارای سابقه‌ی میهمانی در سایر دانشگاه‌ها 449/0، در افراد فاقد سابقه میهمانی، پذیرفته شده در ورودی‌هایی کمتر از 40 نفر و سهمیه قبولی مناطق 1 یا 3 220/0 و در افراد فاقد سابقه‌ی میهمانی، پذیرفته شده در ورودی‌هایی با تعداد حداقل 40 نفر و مذکر 456/0 بوده است.
نتیجه‌گیری: با توجه به شناسایی عوامل پیشگوی افت تحصیلی پیشنهاد می‌شود این افراد از ابتدای تحصیل به مراکز مشاوره یا استادان راهنمای آموزشی معرفی شوند و در ضمن قوانین میهمانی در سایر دانشگاه‌ها بازبینی شوند.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb