جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای روشنی

جعفر حسن زاده، مهشید ناصحی، عبدالرضا رجایی فرد، دائم روشنی، ابراهیم قادری،
دوره 10، شماره 2 - ( دوره 10، شماره 2 1393 )
چکیده

مقدمه و اهداف: به تازگی مطالعه‌های صید- بازصید در پژوهش‌های بهداشتی به وفور مورد استفاده قرار می‌گیرد و پژوهشگران به استفاده از این‌گونه مطالعه‌ها در مسایل بهداشتی تمایل زیادی پیدا کرده‌اند. در این مقاله، اصول اولیه و نکات مهمی که در طراحی این مطالعه‌ها باید مدنظر قرار بگیرد، بحث شده است. در ابتدا توضیح مختصری در مورد مطالعه‌های صید- بازصید ارایه می‌شود، سپس پیش‌فرض‌های این نوع مطالعه‌ها مورد بحث قرار می‌گیرد. نکاتی که در این مقاله ارایه می‌گردد، بر اساس پیش‌فرض بسته بودن جامعه مورد مطالعه است و بر همین اساس، چگونگی محاسبه‌ها ارایه شده است. فرمول‌های محاسباتی بر اساس دو صید ارایه شده است و تأثیر وابستگی بین صیدها مورد بحث قرار گرفت. سپس انجام مطالعه‌های صید- بازصید با استفاده از چندین فهرست بحث شده است.


الهام گودرزی، قباد مرادی، اردشیر خسروی، نادر اسماعیل نسب، بیژن نوری، علی دلپیشه، ابراهیم قادری، دائم روشنی،
دوره 14، شماره 2 - ( دوره 14، شماره 2، 1397 )
چکیده


مقدمه و اهداف: رضایت از زندگی یکی از ابعاد و پیامدهای مهم سلامت است که تحت تأثیر عوامل تعیین کننده سلامت قرار دارد. هدف این مطالعه بررسی وضعیت و نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی در عدم رضایت از زندگی زنان 54-15 سال ایران است.
روش کار: این مطالعه به‌صورت مقطعی در سطح کشور انجام شد. نمونه‌گیری این مطالعه به‌صورت خوشه‌ای چند مرحله‌ای طبقه‌بندی شده تصادفی با خوشه‌های مساوی بود. در مجموع 35305 زن 54-15 سال وارد مطالعه شدند. آنالیز داده‌ها در دو مرحله بود. مرحله‌ی نخست بررسی نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی با استفاده از روش‌های شاخص تمرکز (Concentration Index) و منحنی تمرکز (Concentration Curve) و در مرحله‌ی دوم برای شناسایی نقش تعیین‌کننده‌ها از روش آنالیز چندسطحی (Multilevel) استفاده شد.
یافته‌ها: میانگین (±انحراف معیار) نمره‌ی رضایت از زندگی23/4±81/12 بود. شاخص تمزکز برای نارضایتی از زندگی ۰۶/۰- (فاصله اطمینان ۹۵ درصد: ۰۲/۰-,۰۱/۰-) به دست آمد که بیان‌گر تمرکز نارضایتی در گروه اجتماعی اقتصادی پایین‌تر است. یافته‌های آنالیز چند سطحی نشان داد که بین عدم رضایت از زندگی و محل سکونت، گروه‌های سنی، شغل، تحصیلات، وضع تأهل و طبقه‌های اجتماعی- اقتصادی رابطه‌ی آماری معنی‌داری وجود دارد (P≤0.05).
نتیجه‌گیری: نابرابری در عدم رضایت از زندگی در گروه فقیر جامعه متمرکز شده است و این نابرابری در استان‌های مختلف متفاوت است. متغیرهای اجتماعی اقتصادی از عوامل تأثیرگذار بر نابرابری در رضایت از زندگی در زنان است و باید برای کاهش نابرابری‌ها باید به این مسائل توجه کرد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اپیدمیولوژی ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb