5 نتیجه برای سجادی
غلامحسین حسن شاهی، محمد کاظمی عرب آبادی، ابراهیم رضا زاده زرندی، محمد مرادی، رضا وزیری نژاد، حسن یوسفی دره در، سید ابراهیم پورحسینی، سید محمد علی سجادی، مجید آراسته،
دوره 5، شماره 1 - ( 3-1388 )
چکیده
مقدمه و اهداف: بیماران مبتلا به تالاسمی و بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه که تحت درمان همودیالیز هستند، بهعلت دریافت طولانیمدت خون، در معرض آلودگی با عفونتهای منتقل شونده از طریق خون، بویژه هپاتیت C قرار دارند و امروزه یکی از بزرگترین مسائل بهداشتی این بیماران، کنترل آلودگیِ ویروس هپاتیت C است. هدف از این مطالعه، تعیین شیوع هپاتیت C در مبتلایان به تالاسمی و بیماران دیالیزی استان کرمان بوده است.
روشکار: در یک مطالعه توصیفیـ مقطعی تعداد 384 نفر از بیماران دیالیزی و دچار تالاسمی (به ترتیب 203 و 181 نفر) ساکن در استان کرمان بدون د نظر گرفتن مارکرهای سرولوژیکی، مورد بررسی قرار گرفتند. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه حاصل شد و سپس نمونه خون بیماران، از نظر وجود HCV RNA به روش RT-PCR بررسی گردید. بررسیهای آماری با کمک آزمونهایT (t-test) و کایـ دو (Chi-square) انجام شد.
نتایج: 218 نفر (57%) از این جمعیت را زنها و 166 نفر (43%) را مردها تشکیل میدادند. 130 نفر از 384 نفر مورد مطالعه (%33)، آلوده به HCV بودند که 16 نفر از آنها زن و مابقی مرد بودند (83% زن و 17% مرد).
نتیجهگیری: شیوع هپاتیت C در بیماران مبتلا به تالاسمی و بیماران دیالیزی بسیار بالا است. هپاتیت C در این بیماران در استان کرمان، نسبت به سایر استانهای مورد بررسی شیوع بیشتری دارد.
اکرم السادات سجادیان، علی منتظری،
دوره 7، شماره 2 - ( 6-1390 )
چکیده
مقدمه و اهداف: تجربه ابتلاء به یک بیماری سخت مانند سرطان پستان با تأثیرات کم و بیش ماندگار بر روان مبتلایان همراه است که حتی پس از سپری شدن سالها، یادآوری خاطرات آن ناخوشایند است. هدف از این مطالعه کیفی درک دیدگاهها و نقطه نظرات زنان ایرانی مبتلا به سرطان پستان بود.
روش کار: در یک بررسی کیفی با استفاده از روش مصاحبه عمیق فردی از بین مراجعین به درمانگاه پیگیری مرکز بیماریهای پستان، 51 نفر دعوت به مصاحبه شدند. مصاحبهها در محل کلینیک بیماریهای پستان جهاد دانشگاهی و دریک محیط مجزا انجام گرفت. حداکثر مدت هر مصاحبه یک ساعت بود که در آن، شرکت کنندگان تجربیات خود را در مراحل مختلف از ابتدای بیماری تازمان مصاحبه بیان کردند. تمام مصاحبهها ضبط و رونویسی شد و موضوعات اصلی آنها استخراج گردید.
نتایج: سه موضوع از مهمترین درون مایههایی که از تجزیه و تحلیل این مطالعه بدست آمد عبارت بودند از: 1- نقش خداوند و اعتقادات مذهبی در ایجاد امید وآرامش، 2- نقش خانواده در ایجاد سازگاری با بیماری 3- شیمی درمانی به عنوان بدترین تجربه درمانی. اکثریت بیماران با درک اهمیت درمان به موقع در هریک از مراحل درمانی با توکل به خدا خود را آرام میکردند.
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد اعتقادات مذهبی به عنوان یک منبع قدرتمند برای فائق آمدن مبتلایان بر بیماری مؤثر بوده است. همچنین استفاده از تجربیات بیماران در مورد عوارض ناشی از شیمی درمانی و چگونگی مواجهه با این مشکل، میتواند در جهت کاهش رنج و درد بیماران و کمک به رفع مشکلات آنان مؤثر باشد.
ندا محمدی، محمدعلی منصورنیا، سید علیرضا سجادی، معصومه علی محمدیان، حسین پوستچی، مهدی یاسری،
دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره 4, زمستان 1396 )
چکیده
از جمله روشهای سنتی مورد استفاده در آنالیز دادههای بقا، روش رگرسیون کاکس است که این روش شاخص نسبت مخاطره شرطی (Conditional Hazard ratio) را محاسبه میکند. زمانی که هدف مطالعه، برآورد اثر مواجهه روی پیامد در سطح کلی جامعه
(Total population) باشد، استفاده از این روشهای شرطی مناسب نیستند. ضمناً شاخص نسبت مخاطره دارای معایبی از جمله non-collapsible بودن، تورش انتخاب ساختاری(Structural selection bias) و متغیر بودن در زمان است. با توجه به این محدودیتها استفاده از نسبت خطر حاشیهای که متوسط اثر علیتی مواجهه را در سطح جامعه محاسبه میکند، توصیه میشود.
در این تحقیق به معرفی روش «وزندهی عکس احتمال درمان» به عنوان یکی از روشهای برآورد اثر حاشیهای علیتی پرداخته میشود و با استفاده از آن نسبت خطر علیتی حاشیهای برآورد میگردد. در انتها نیز با استفاده از این روش در دادههای مطالعهی کوهورت گلستان به برآورد اثر علیتی حاشیهای بین مصرف سیگار و زمان تا مرگ افراد در اثر سرطان دستگاه گوارش فوقانی (مری و معده) پرداخته میشود.
حمیرا سجادی، مروئه وامقی، فرحناز محمدی شاهبلاغی، دلارام علی، سید حسین محققی کمال،
دوره 14، شماره 1 - ( دوره 14، شماره 1، 1397 )
چکیده
مقدمه و اهداف: بهزیستی کودکان یک سازه چندبعدی است که به جنبههای مختلف زندگی کودکان میپردازد. مطالعه در پی شناخت حوزههای اصلی زندگی کودکان، مؤلفهها و نشانگرهای آنها در ایران است تا در سنجش بهزیستی کودکان در ایران مورداستفاده قرار گیرد.
روش کار: در این مطالعه ابعاد، مؤلفهها و نشانگرهای بهزیستی کودکان که از طریق مرور منابع و دیدگاههای مطلعین و کودکان استخراجشده بود، از طریق سه دور مطالعه دلفی توسط30 نفر از صاحبنظران دارای سابقه آموزشی، پژوهشی یا اجرایی در حوزههای مختلف زندگی کودکان موردبررسی قرار گرفت. ابعاد و مؤلفههای دارای نمره بالاتر از میانگین انتخاب و درصد موافقت اعضا دلفی با نشانگرهای مرتبط با آنها موردسنجش قرار گرفت.
یافتهها: شش بعد بهزیستی کودکان شامل سلامت جسمی، مخاطرات و ایمنی، وضعیت اقتصادی، خانواده، بهزیستی فردی و اجتماعی، آموزش و مسکن و محیط زندگی و 25 مؤلفه و110 نشانگر مربوط به ابعاد مختلف بهزیستی کودکان توسط اعضا دلفی انتخاب شدند. در مورد مرتبط بودن نشانگرها با مؤلفهها و ابعاد موافقت100%، واضح و روشن بودن توافق 96%، در نظر گرفتن وضعیت حال و آینده کودک 95%، در بر گرفتن گروه های سنی مختلف 95%، جامع بودن نشانگرها توافق 86% و تناسب کلی نشانگرها با مؤلفهها توافق 95%حاصل شد.
نتیجهگیری: مؤلفهها و بیانگرهای پیشنهادی این مطالعه جهت ساخت شاخص ترکیبی بهزیستی کودکان میتواند با پایش و مقایسه وضعیت بهزیستی کودکان ایرانی بین استانهای کشور و سالهای متفاوت نقاط قوت و ضعف سیاستها و برنامههای مرتبط را مشخص کرده و دولت را در اتخاذ سیاستهای مناسب و بومی در کشور استانها یاری دهد.
زهرا نقیبی فر، سودابه اسکندری، منصور سجادی پور، امیر کاوسی، کورش اعتماد،
دوره 16، شماره 4 - ( دوره 16، شماره 4 1399 )
چکیده
مقدمه و اهداف: در طول بیماری نقص سیستم ایمنی که توسط رتروویروس HIV ایجاد میشود عفونتهای فرصتطلب همچون عفونت سل، هپاتیت B و هپاتیتC با آن همراه میشوند. با توجه به اینکه روش انتقال این عفونتها (هپاتیت B و هپاتیت C) با HIV مشابه است امکان هم ابتلایی این عفونتها باهم بالاست.هدف از این مطالعه بررسی میزان شیوع عفونتهای همراه HIV و عوامل خطر مرتبط با آن در افراد HIV بود.
روش کار: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 3047 فرد مبتلا به HIV در مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری امام خمینیشهر تهران که در سالهای 97-83 پذیرششده بودند، انجام شد.اطلاعات مورد نیاز از پروندهی بیماران استخراج و وارد نرمافزار Excel شد و برای آنالیز دادهها از نرمافزار SPSS نسخهی 21 استفاده شد.
یافتهها: میانگین سن بیماران 46/ 9± 24/44 و 3/77 % آنها مرد بودند. در بین این افراد 98 نفر(2/3 %) به هپاتیت B، 961 نفر
(5/31 %) به هپاتیت C، 415 نفر(6/13 %) به سل آلوده بودند. در تجزیه و تحلیل انجامشده رابطهی ابتلا به هپاتیت B و هپاتیت C با متغیرهای سن، وضعیت تأهل، جنسیت، تحصیلات، سابقهی زندان، سابقهی تزریق، سابقهی اعتیاد و استفاده از سوزن مشترک معنادار نشان داده شد.
نتیجهگیری: با توجه به روشهای انتقال مشترک بین HIV و عفونتهای همراه ( هپاتیت B و هپاتیت C) ، امکان هم ابتلایی این عفونتها باهم وجود دارد. متغیرهای دموگرافیک و متغیرهای رفتارهای پرخطر از عوامل موثر و خطرساز در ابتلا شدن به عفونتهای همراه میباشند.