امین دوستی ایرانی، فهیمه باقری امیری، راضیه خواجه کاظمی، احسان مصطفوی،
دوره 13، شماره 1 - ( 3-1396 )
مقدمه و اهداف: اعتیاد به اینترنت نوعی اختلال روانشناختی اجتماعی است، که با علایمی همچون اختلالهای عاطفی، کنارهگیری و از همگسیختگی رابطههای اجتماعی همراه است. علاوه بر این، این اختلال پیامدهای مهمی را برای افراد در محل کار به وجود میآورد و بر کارایی افراد هم اثر منفی میگذارد. هدف این مطالعه، بررسی وضعیت اعتیاد به اینترنت در گروههای دانشگاهی علوم پزشکی بود.
روش کار: این مطالعه یک مطالعه مقطعی بود که در فاصله زمانی اردیبهشتماه تا مهرماه 1392 در حاشیه کنگرههای اپیدمیولوژی، و همایش های میکروبشناسی و بیماریهای کودکان انجام شد. نمونههای مورد بررسی شامل دانشجویان و دانشآموختگان رشتههای اپیدمیولوژی، علوم بالینی و علوم پایه از دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور بودند. پرسشنامه اعتیاد به اینترنت Young برای بررسی وضعیت اعتیاد به اینترنت استفاده شد.
یافتهها: در این مطالعه 131 نفر از گروههای تخصصی اپیدمیولوژی، علوم بالینی و علوم پایه شرکت کردند. میانگین سنی (انحراف معیار) شرکتکنندگان 1/36 (4/8) سال بود. نسبت اعتیاد به اینترنت خفیف و متوسط به ترتیب 83/61 درصد (فاصله اطمینان 95 درصد: 26/70-53/40) و 95/26 درصد (فاصله اطمینان95 درصد: 56/33-35/18) بود. هیچکدام از شرکتکنندگان از اعتیاد شدید به اینترنت رنج نمیبرند.
نتیجه گیری: در این مطالعه اعتیاد شدید به اینترنت مشاهده نشد، اما نسبت بالایی از افراد مورد مطالعه به اعتیاد خفیف و متوسط مبتلا بودند. با این وجود، سهم بالایی از افراد در معرض خطر ابتلا به فرم شدید اعتیاد به اینترنت قرار دارند. بنابراین برنامهریزی برای اقدامات پیشگیرانه از اعتیاد به اینترنت در گروههای دانشگاهی ضروری به نظر میرسد.