2 نتیجه برای رگرسیون پوآسون
آرزو باقری، حجیه بی بی رازقی نصرآباد، مهسا سعادتی،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده
مقدمه و اهداف: تغییر ایدهآلها و تمایلات فرزند آوری عوامل مؤثر در فرایند رفتار باروری هستند. امروزه کاهش میزان باروری به زیر سطح جانشینی و پایین بودن ایدهآلهای فرزند آوری از رایجترین چالشهای باروری در ایران است. بنابراین با کاهش نرخ باروری، آگاهی از ایدهآل تعداد فرزندان و تعیینکنندههای آن، به منظور اتخاذ سیاستهای جمعیتی مناسب ضروری به نظر میرسد. هدف اصلی این مطالعه، بررسی عوامل مؤثر بر تعداد فرزندان ایدهآل با استفاده از مدل رگرسیون پوآسون است.
روش کار: در سال 1391، 389 زن 15-49 ساله حداقل یکبار ازدواجکرده استان سمنان با روش نمونهگیری طبقهبندی دومرحلهای تصادفی انتخاب و با استفاده از پرسشنامه ساختاریافته بررسی شدند. به منظور مدلسازی تعداد فرزندان ایدهآل با استفاده از متغیرهای تعداد فرزندان زنده به دنیا آمده، وضع فعالیت، سطح تحصیلی، نوع ازدواج و محل سکونت از مدل رگرسیون پوآسون وقتی متغیر طول مدت ازدواج بهعنوان متغیر مبدأ در مدل وارد شد و به منظور برازش مدل از نرمافزار SPSS 22 استفاده شد.
یافتهها: کلیه متغیرهای پیشبین، موردمطالعه بر تعداد فرزندان ایدهآل زنان سمنانی تأثیر معنیداری داشتند (05/0>P-Value). زنان دارای 2 فرزند زنده به دنیا آمده و کمتر، شاغل، دارای تحصیلات دانشگاهی، با ازدواج غیر خویشاوندی و روستایی تعداد فرزندان بیشتری را نسبت به زنان دارای 3 فرزند و بیشتر به دنیا آمده، غیر شاغل، دارای تحصیلات ابتدایی و راهنمایی، با ازدواج خویشاوندی و شهری ایدهآل میدانستند.
نتیجهگیری: برای مدلسازی متغیر تعداد فرزندان ایدهآل، با توجه به ماهیت شمارشی و گسسته بودن آن، رگرسیون پوآسون نسبت به سایر روشهای رگرسیون خطی کاراتر است.
فرزانه امینی، علیرضا ابدی، مهشید نامداری، زهرا قربانی، سمیه عظیمی،
دوره 16، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده
مقدمه و اهداف: سرطان با درمان پیچیده ، طولانی و گران مشکلات زیادی را برای جامعه ایجاد میکند و پژوهش روی عوامل و علائم آن از نیازهای جامعه است. همچنین آگاهی از سرطان دهان نقش مهمی در تشخیص زودهنگام آن دارد. هدف از این مطالعه تعیین سطح آگاهی از سرطان دهان و ارزیابی عوامل مرتبط با آن بود.
روش کار: در این پژوهش 671 نفر از والدین کودکان در مقطع ابتدایی بهطور تصادفی از مدارس ابتدایی در 4 منطقه از تهران انتخاب شدند. از آنها خواستهشده سؤالات دموگرافیک و آگاهی از عوامل و علائم سرطان دهان را پاسخ دهند. تحلیل دادهها با استفاده از مدلهای رگرسیون پوآسون و مدل چند سطحی با نرمافزارهای SPSS نسخه 21 و STATA نسخه 1/11 انجام گرفت و برای ارزیابی مدلها از شاخص نیکویی برازش (Akaike Information Criterion) AIC استفاده شد.
یافتهها: میانگین نمره آگاهی 7/6 و انحراف معیار آن 9/1 بود. از میان متغیرهای موردمطالعه؛ جنس زن، سن بالاتر، داشتن نمره SES و شاخص رفاه بالاتر، تأثیر مثبتی بر سطح آگاهی سرطان دهان داشته است (05/0P<).
نتیجهگیری: نتایج این مطالعه نشان داد که ویژگیهای دموگرافیک، اجتماعی و اقتصادی در والدین در مورد سرطان دهان مؤثر بوده و از نظر آماری نیز میتوان نتیجه گرفت که مدل رگرسیون چند سطحی برای تحلیل این دادهها مناسبتر است.