5 نتیجه برای فارسی
وحید یزدی فیض آبادی، زهرا خواجه، سامرا راد مریخی، محمد حسین مهرالحسنی،
دوره 13، شماره 0 - ( 12-1396 )
چکیده
چکیده فارسی ندارد.
معصومه نجاتی فر، حمید سوری، محتشم غفاری،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده
مقدمه و اهداف: در بررسی خطرپذیری کودکان خردسال در ارتباط با مصدومیت آنان به ابزاری عملی و هزینه- اثربخش جهت ارزیابی این رفتار کودکان نیاز است. هدف این مطالعه ارزیابی ویژگیهای روانسنجی نسخه فارسی چکلیست رفتار خطرآفرین کودک (IBC) است.
روش کار: در این مطالعه روانسنجی، پس از انجام روایی ترجمه (روش استاندارد ترجمه- بازترجمه)، نسخه نهایی پرسشنامه طی بررسی روایی محتوا و صوری و بر اساس توافق صاحبنظران آماده گردید. این نسخه میان 300 نفر از مادران کودکان 5-2 ساله مراجعهکننده به مهدهای کودک در شهر تهران توزیع گردید. روایی همگرا از طریق بررسی همسانی درونی با محاسبه ضریب آلفای کرونباخ و نیز همبستگی هر آیتم با امتیاز کل ابزار ارزیابی شد. پایایی پرسشنامه به روش آزمون- بازآزمون با مشارکت 55 نفر از مادران و مقایسه نمرات کسبشده در دو مرحله با استفاده از ضریب همبستگی و ضریب همبستگی درون ردهای (ICC) مورد قضاوت قرار گرفت.
یافتهها: نتایج CVR برای صد در صد آیتمها، خوب و بین 6/0 تا 1، و CVI کلی ازنظر تناسب و شفافیت معادل 93/0 و ازنظر سادگی معادل 92/0 و قابلقبول بود. ضریب آلفای کرونباخ، 87/0 بود. هر 24 آیتم IBC همبستگی خوب و مستقیمی با امتیاز کل ابزار داشتند (71/0-32/0 =r). نتایج پایایی نیز تأییدکننده پایایی نسخه فارسی IBC در طول زمان بود (86/0=ICC؛ 90/0=r).
نتیجهگیری: نسخه فارسی IBC، ابزار معتبری است که میتواند در بررسی خطرپذیری کودک و ارتباط آن با مصدومیتهای مختلف کودکان 5-2 ساله در ایران بکار رود.
ستار رضایی، مسلم صوفی، بهزاد کرمی متین،
دوره 13، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده
احسان مصطفوی، علی اکبر حقدوست، پروین یاوری، رضا چمن، علیرضا مصداقی نیا، مصطفی عنایت راد،
دوره 13، شماره 4 - ( 12-1396 )
چکیده
در راستای پاس داشت بزرگان علمی که در اعتلای دانش و خدمت بی دریغ به میهن نقش آفرینی نموده اند، لازم است زندگی نامه و شخصیت ایشان به صورت مستند منتشر شود تا در تاریخ کشور ثبت و الگویی جاودان برای نسل های بعد باشند.
استاد دکتر ابوالحسن ندیم، استاد اپیدمیولوژی و پایه گذار اپیدمیولوژی نوین در ایران، با داشتن سه تخصص انگلشناسی، اپیدمیولوژی و علوم آزمایشگاهی، فعالیتهای درخشانی در حوزه بهداشت در سطوح ملی، منطقهای و بینالمللی انجام دادهاند.
فعالیتهای ایشان در حوزههای مختلف اپیدمیولوژی و بهداشت صورت گرفته و تلاشها و دستاوردهای چشمگیر ایشان در جنبههای مختلف لیشمانیوز و بررسی گسترش انواع فلبوتوموسها در ایران دارای اهمیت فراوانی است. با بیش از 45 سال سابقه خدمت، بخش عمدهی دانشآموختگان اپیدمیولوژی در کشور به طور مستقیم یا غیرمستقیم، شاگرد ایشان بودهاند.
مروری اجمالی بر زندگی بزرگمرد بهداشت کشور، آقای دکتر ابوالحسن ندیم، که در این مقاله به تحریر در آمده است نشان می دهد که دانش وافر، تلاش مستمر و عشق و علاقه به خدمت صادقانه در زندگی ایشان روشنایی بخش افرادی است که در این وادی گام بر می دارند.
مرجان جمالیان، سلیمان خیری،
دوره 14، شماره 4 - ( 12-1397 )
چکیده
مقدمه و اهداف: تصادفیسازی، یکی از اصول انجام درست کارآزمایی بالینی است. هدف از این پژوهش، تعیین کیفیت تصادفیسازی در مقالات کارآزمایی بالینی مجلات علوم پزشکی اسکوپوس فارسی است.
روش کار: در این مطالعه کتابخانهای، تمام مقالات کارآزمایی بالینی منتشر در مجلات فارسی با نمایه اسکوپوس در فاصله سالهای 1395-1392 بررسی و کیفیت تصادفیسازی با مقیاس جاداد ارزیابی گردید. امتیازات آیتم تصادفیسازی این مقیاس در دامنه 0 تا 2 قرار دارد بهطوریکه امتیاز 0 کیفیت ضعیف، امتیاز 1 کیفیت متوسط و امتیاز 2 کیفیت بالا را نشان میدهد.
یافتهها: در کل 452 مقاله ارزیابی شد که 423 مقاله (6/93 %) به تخصیص تصادفی اشاره داشتند. روش تخصیص تصادفی ساده و بلوکبندی به ترتیب در 8/42 % و 22% از مطالعات تصادفیسازی شده بکار رفته بود. در 34% از مقالات، نحوه تصادفیسازی مبهم و در 3/5 % از آنها، روش نادرستی برای اجرای تصادفیسازی بکار رفته بود. ازنظر مقیاس جاداد، 4/56 % از مقالات کیفیت خوب، 9/36 % کیفیت متوسط و 6/6 % کیفیت ضعیف ازنظر تصادفیسازی داشتند. متخصصین متدلوژی در 7/40 % از مقالات همکاری داشته که همکاری آنها منجر به افزایش شفافیت در گزارش نحوه تصادفیسازی شده بود (007/0P=).
نتیجهگیری: نحوه تصادفیسازی و شیوه گزارش دهی آن در بسیاری از مقالات کارآزمایی بالینی مبهم است. لذا با توجه به اهمیت تصادفیسازی در اعتباربخشی به نتایج این مطالعات، توجه بیشتر سردبیران مجلات و محققین به کیفیت تصادفیسازی و نحوه گزارش آن توصیه میگردد.