8 نتیجه برای Treat
علیرضا سلطانیان، سقراط فقیه زاده، عباس گرامی، داریوش مهدی برزی، جینگ چنگ،
دوره 6، شماره 1 - ( 3-1389 )
چکیده
مقدمه و اهداف: درکارآزماییهای بالینی برخی افراد نسبت به دریافت درمان خود تمکین نمیکنند. استراتژی معمول در تحلیل آزمایشات تصادفی، است که در صورت وجود عدم تمکین بیماران برآوردهای نامعتبری از اثرات درمانی ارائه میکند. در این مطالعه اثر درمان را درمقایسه با دارونما در حضور عدم تمکین بیماران تعدیل خواهیم نمود.
روش کار: در بررسی کارایی مدل آماری پیشنهاد شده در این مقاله، از دادههای یک کارآزمایی بالینی متقاطع استفاده شده که در آن 42 بیمارمبتلابه استئوارتریت زانو شرکت داشته و اثر یک پماد ساختگی در مقایسه بامصرف دارونما مورد بررسی قرار گرفته است. برای تعدیل اثر عدم تمکین بیماران از متوسط نسبت تمکین بهرهمند شده و با روش حداکثر درستنمایی به برآورد پارامترها پرداخته شده است.
نتایج: نتایج نشان داد که توزیع متغیرهای پایهای مانند مدت زمان ابتلا به بیماری، شدت بیماری، سن، جنس و غیره دربین دو گروه درمانی اختلاف معنیداری ندارند (05/0 P>). خطای معیار برآورد شده برای تفاضل اثرات درمانی tD بر اساس مدل تعدیل یافته به مراتب کوچکتر از مدل استاندارد بود (به ترتیب برابر با 09/0 و 12/0). همچنین آماره نسبت درستنمایی بدست آمده بر پایه مدل تعدیل یافته نسبت به مدل استاندارد کوچکتر (7/1177 در مقابل 1/1205) بود.
نتیجهگیری: بر پایه خطای معیار و آماره نسبت درستنمایی بدست آمده میتوان گفت که مدل تعدیل یافته برآوردهای کاراتر و معتبرتری را نسبت به مدل استاندارد ارائه میکند.
واژگان کلیدی: کارآزمایی بالینی متقاطع، Intention-to-treat، عدم تمکین، برآورد حداکثر درستنمایی
طاهره حسین زاده نیک، نگین شهسواری، داراب غلامی بروجنی، امیر رضا فتاحی میبدی، شاهین نوروزی، محمد جواد خرازی فرد،
دوره 7، شماره 1 - ( 3-1390 )
چکیده
مقدمه و اهداف: برنامهریزی برای درمان ارتودنسی به آگاهی از میزان نیاز به درمان ارتدنسی درجامعه نیاز دارد. همچنین بدلیل تقاضای زیاد جهت درمانهای ارتدنسی اولویتبندی آنها ضروری میباشد. هدف این مطالعه برآورد میزان نیاز و تقاضا برای درمان ارتودنسی در دانشآموزان 12 ساله شهرستان آباده است.
روش کار: شاخص IOTN در417 دانشآموز 12 ساله از مدارس آباده براساس معیارهای AC و DHC توسط دندانپزشک و بر اساس شاخص AC توسط دانش آموزان و والدین آنها تعیین شد و سپس میزان تقاضای دانش آموزان و والدین آنها برای درمان ارتودنسی بررسی گردید. جهت آنالیز دادهها از ضریب همبستگی spearman's استفاده شد.
نتایج: 3/22 درصد از دانشآموزان12 ساله طبق شاخص DHC در گروه "بینیاز به درمان"، 5/29% در گروه " حد واسط" و 2/48% در گروه " نیازمند به درمان " قرار گرفتند. هنگام ارزیابی بیماران با شاخص ACتوسط دندانپزشک، این درصدها به ترتیب 9/61%،29% و1/9% بود. در ارزیابی والدین و دانشآموزان طبق معیارAC ، به ترتیب 6/8% و 7/7% در گروه نیازمند قطعی به درمان قرار گرفتند. تقاضای دانشآموزان و والدین آنها برای درمان به ترتیب6/40%و9/44 % بود.
نتیجهگیری: نیاز به درمان ارتودنسی بر اساس معیار DHC در آباده نسبت به مطالعات دیگر بالا است. معیار DHC، رابطه کمی با میزان تقاضای درمان دانشآموزان دارد. ولی معیار ACرابطه بالایی با میزان تقاضای بیماران به درمان دارا میباشد.
محمد رضا افلاطونیان، ایرج شریفی،
دوره 7، شماره 3 - ( 9-1390 )
چکیده
مقدمه و اهداف: لیشمانیوز پوستی یکی از مشکلات جدی بهداشتی در کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری از جمله ایران به شمار میرود. شهرستان بم یکی از کانونهای قدیمی لیشمانیوز پوستی از نوع شهری است. این مطالعه با هدف تعیین میزان شیوع، بیماریابی، درمان بیماران و آموزش به کلیه دانش آموزان شهر بم و حومه در سال 1389 انجام گرفت.
روش کار: کلیه دانشآموزان (18501 نفر) شهر بم و حومه مورد بررسی و افرادی که از نظر آزمایشگاه مثبت شدند تحت درمان کامل قرار گرفتند. به تمام دانشآموزان و معلمین مدارس پمفلت آموزشی جهت اطلاع رسانی به خانوادهها تحویل داده شد. دادهها پس از ورود به کامپیوتر با آزمون آماری کای 2 )2χ( مورد تجزبه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج: در مجموع 16964 نفر ویزیت و 3/8% آنها (1537 نفر) غیبت داشتند. در مرحله اول 117 نفر (69%) مظنون به مرکز درمان سالک ارجاع و جمعاً 48 نفر(28 در ده هزار) بیمار قطعی که 19نفر (5/39%) از آنها دختر و 29 نفر(5/60%) پسر بودند. 15 نفر (2/31%) از بیماران از نوع لوپوئیدی یا شکست در درمان و عودداشتهاند.
نتیجهگیری: میزان شیوع بیماری در مقایسه با مطالعه مشابهای که در سال 84 انجام گرفت قریب 8 1برابر کاهش نشان میدهد. بیماریابی و درمان به موقع بیماران تجربه موفقی است که میتواند الگوی مناسبی برای کشورهای آلوده درمعرض حوادث و بلایای طبیعی باشد.
مینا محمدی، نرگس طوقیان چهارسوقی، سامره عبدلی،
دوره 9، شماره 3 - ( 11-1392 )
چکیده
مقدمه و اهداف: کارآزماییهای کنترلدار تصادفی از جمله انواع مطالعاتی است که میتوانند معتبرترین اصول را برای مقایسه مداخلههای گوناگون در پژوهشهای علمی فراهم سازند. تورش میتواند بهشدت بر کیفیّت پژوهش را تأثیر بگذارد و نتایج مطالعه را نامعتبر سازد. هدف این مطالعه بررسی تورشها در مطالعات کارآزمایی کنترلدار تصادفی منتشرشده در نشریههای پرستاری و مامایی است.
روش کار: در این توصیفی، همه مقالات منتشرشده در نشریههای تخصصی پرستاری و مامایی در سال ۱۳۸۹ از نظر معیارهای ورود بررسی شدند. تورشها در مقالات منتخب با کمک ابزار استاندارد Risk of bias گروه کاکرین، توسط دو نفر بهصورت مستقل بررسی شد. همه دادههای بهدستآمده با کمک آمار توصیفی گزارش شدند.
نتایج : پس از بررسی مقالات در ۸ مجله، ۶۸ کارآزمایی کنترلدار تصادفی بررسی قرار شدند. بیشتر مطالعات دارای تورش بالا و یا مبهم بودند. تولید توالی تصادفی در 22% مطالعات، تخصیص تصادفی در 5/4%، کورسازی در 22%، گزارش دادههای ناقص در 3/35%، گزارش انتخابی پیامدها در 5/51% و دیگرر تورشها در 7/36% مطالعات تورش پایینی داشتند.
نتیجهگیری: از کارآزماییهای کنترلدار تصادفی در تحقیقات پرستاری و مامایی بسیار استفاده میشود. یافتههای بهدستآمده نشان داد که بخش زیادی از این کارآزماییها دارای تورش بالا و یا مبهم است. باید یادآور شد که گزارشندادن این موارد به ابهام و سردرگمی خوانندگان مطالعه منجر میشود و تورش در این ابعاد به میزانی قابل توجه اعتبار داخلی نتایج مطالعه را مخدوش میکند. بنابراین، یافتههای این گونه مطالعات باید با احتیاط تفسیر شوند.
علیرضا افشاریصفوی، حسین کاظمزاده قرهچبق، منصور رضایی،
دوره 11، شماره 3 - ( 8-1394 )
چکیده
مقدمه و اهداف: دادههای گمشده، چالش بزرگی در پژوهشها بهشمار میآیند. به فراخور نوع مطالعه و نوع متغیرهای مورد بررسی، روشهای گوناگونی برای کار با این دادهها تا کنون معرفی شده است. هدف این مطالعه مقایسه پنج روش جانهی متداول در برخورد با گمشدگی در دادههای پرسشنامهای بود.
روش کار: در این مطالعه تعداد500 پرسشنامه مربوط به خوددرمانی در بیماران دیابتی مورد استفاده قرار گرفت. گمشدگی در مشاهدهها بهصورت تصنعی و با انتخاب تصادفی سؤالاتسؤالات و سپس حذف آنها تولید شد. پنج روش جانهی عبارت بودند از: 1- میانگین سؤالاتسؤالات؛ 2- میانگین فردی؛ 3- نمای فردی؛ 4- رگرسیون خطی؛ و 5- الگوریتم EM. برای هر روش میانگین و انحراف معیار نمرات جانهی شده با مقادیر اصلی مقایسه گردید. همچنین ضریب همبستگی اسپیرمن، درصد دستهبندی اشتباه و آماره کاپا نیز محاسبه شد.
یافته ها: مقدار آماره کاپای بالاتر از 81/0 برای سطح گمشدگی 10 درصد بیانگر توافق تقریباً کامل در این سطح از گمشدگی بود. الگوریتم EM بالاترین میزان توافق با نتایج دادههای واقعی را با مقدار آماره کاپای 886/0 نشان داد. همچنین با افزایش میزان گمشدگی اطلاعات به 30 درصد، الگوریتم EM و روش میانگین فردی با مقدار کاپای 697/0 و 687/0از توافق نسبتاً مشابهی برخوردار بودند.
نتیجه گیری: در این مطالعه الگوریتم EM دقیقترین روش برای کار با دادههای گمشده در تمام الگوهای مورد ارزیابی شناخته شد. روش میانگین فردی به دلیل سادگی کار با دادههای گمشده بهویژه برای بیشتر خوانندگان غیرآماری میتواند مورد توجه قرار گیرد.
فاطمه اسماعیلی، محمد حسین مهرالحسنی، محسن بارونی، رضا گودرزی،
دوره 12، شماره 0 - ( 12-1395 )
چکیده
مقدمه و اهداف: بهرهوری و کارایی، مهمترین و معمول ترین سازوکارهای ارزیابی و اندازهگیری عملکرد یک بنگاه اقتصادی از جمله سازمان تامین اجتماعی میباشند. بنابراین در چند دهه گذشته بررسی عملکرد بخشهای مختلف اقتصادی و یا بنگاهها و واحدهای اقتصادی مورد توجه محققان رشتههای مختلف بوده است. هدف این مطالعه تعیین کارایی بخش درمان مستقیم واحدهای مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی کشور با استفاده از روش تحلیل پوششی دادهها میباشد.
روش کار: این مطالعه از نوع مطالعات توصیفی- تحلیلی میباشد. در این پژوهش برای تعیین کارایی بخش درمان مستقیم واحدهای مدیریت درمان سازمان تامین اجتماعی کشور به روش تحلیل پوششی دادهها (DEA) اطلاعات و آمار مربوطه از مرکز آمار سازمان تامین اجتماعی کشور جمعآوری شده و با استفاده از نرم افزار Deap کارایی محاسبه گردید. برای رتبهبندی واحدهای کارای روش DEA، ابرکارایی با استفاده از نرم افزار EMS محاسبه شد. همچنین برای بررسی عوامل موثر بر کارایی از نرم افزار Stata استفاده شده است.
نتایج: در سال 1393 میانگین کارایی فنی واحدهای مورد مطالعه 924/0، کارایی مدیریتی 992/0 و کارایی مقیاس 932/0 به دست آمد. از کل واحدهای مورد مطالعه تعداد 12 واحد دارای حداکثر کارایی فنی یک، 16 واحد دارای کارایی 1-8/0 و 3 واحد دارای کارایی کمتر از 8/0 بودند.
نتیجهگیری: این تحقیق ضمن معرفی الگوهای عملکردی برای مدیران سازمان تامین اجتماعی، امکان برنامه ریزی دقیق تر برای توسعه و صرفه جویی در منابع را برای آنها فراهم میکند.
یعقوب مدملی، سید مهرشاد اخلاقی دزفولی، رضا بیرانوند، بیان صابری پور، میلاد اعظمی، مصطفی مدملی،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1396 )
چکیده
مقدمه و اهداف: انتقال خون منظم در بیماران مبتلا به کمخونی همولیتیک ارثی، بهخصوص تالاسمی، موجب بقای بیشتر آنها میشود اما از طرفی احتمال ورود ویروسهای منطقهای مثل ویروس هپاتیت از راه انتقال خون بالاتر میرود. به منظور مشخص کردن این بیماریها و سایر عوارض در افراد مبتلا به بتاتالاسمی، این مطالعه با هدف بررسی اپیدمیولوژیک و بالینی افراد مبتلا به بتاتالاسمی در شهرستان دزفول در سال 1394 انجام شد.
روش کار: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی جمعآوری اطلاعات با مراجعه به پروندههای موجود بهصورت سرشماری در درمانگاه تالاسمی شهرستان دزفول صورت گرفت. این اطلاعات شامل جنسیت، سن، محل سکونت، قومیت، گروه خونی، نوع خون تزریقی، فاصله تزریق خون، داروهای مصرفی، واکسیناسیونهای انجامشده، بیماریهای زمینهای، عملهای جراحی انجامشده و زمان انجام آنها بودند.
یافتهها: پرونده 174 بیمار مبتلا به بتاتالاسمی با میانگین سنی 60/23 سال وارد مطالعه گردید. در این مطالعه 23 نفر (2/13 درصد) تالاسمی نوع اینترمدیا و 151 نفر (8/86 درصد) نوع ماژور بودند. میانگین آخرین فریتین سرم 60/2760 به دست آمد. آزمون t مستقل نشان داد که بین نوع تالاسمی و سن تشخیص تالاسمی رابطه آماری معنیداری وجود داشت (000/0=P). بین سن و فاصله تزریق خون همبستگی مثبت و معنیدار آماری مشاهده شد بهطوریکه با افزایش سن فاصله بین تزریق خون نیز افزایش یافته بود (004/0P=)(21/0r=).
نتیجهگیری: بالا بودن میانگین سنی بیماران در این مرکز نسبت به سایر مطالعات و همچنین تعداد پایین عوارض تشخیص دادهشده، نشاندهنده مؤثر بودن درمانهای جدید و افزایش طول عمر این بیماران است.
ندا محمدی، محمدعلی منصورنیا، سید علیرضا سجادی، معصومه علی محمدیان، حسین پوستچی، مهدی یاسری،
دوره 13، شماره 4 - ( 12-1396 )
چکیده
از جمله روشهای سنتی مورد استفاده در آنالیز دادههای بقا، روش رگرسیون کاکس است که این روش شاخص نسبت مخاطره شرطی (Conditional Hazard ratio) را محاسبه میکند. زمانی که هدف مطالعه، برآورد اثر مواجهه روی پیامد در سطح کلی جامعه
(Total population) باشد، استفاده از این روشهای شرطی مناسب نیستند. ضمناً شاخص نسبت مخاطره دارای معایبی از جمله non-collapsible بودن، تورش انتخاب ساختاری(Structural selection bias) و متغیر بودن در زمان است. با توجه به این محدودیتها استفاده از نسبت خطر حاشیهای که متوسط اثر علیتی مواجهه را در سطح جامعه محاسبه میکند، توصیه میشود.
در این تحقیق به معرفی روش «وزندهی عکس احتمال درمان» به عنوان یکی از روشهای برآورد اثر حاشیهای علیتی پرداخته میشود و با استفاده از آن نسبت خطر علیتی حاشیهای برآورد میگردد. در انتها نیز با استفاده از این روش در دادههای مطالعهی کوهورت گلستان به برآورد اثر علیتی حاشیهای بین مصرف سیگار و زمان تا مرگ افراد در اثر سرطان دستگاه گوارش فوقانی (مری و معده) پرداخته میشود.