Esmaeili, MD N, Halaji, MD Z, Ehsani, MD A, Eghbalian, MD M, Karimi A. Oral sulfasalazine in the treatment of patients with refractory alopecia areata. jdc 2013; 4 (2) :84-91
URL:
http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5033-fa.html
اسماعیلی نفیسه، حلاجی زهرا، احسانی امیرهوشنگ، اقبالیان محبوبه، کریمی عباس. سولفاسالازین خوراکی در درمان بیماران آلوپسی آرهآتای مقاوم به درمان. پوست و زیبایی. 1392; 4 (2) :84-91
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5033-fa.html
1- مرکز تحقیقات بیماریهای خودایمنی تاولی، گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی تهران
2- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- مرکز تحقیقات بیماریهای خودایمنی تاولی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، a-karimi@razi.tums.ac.ir
چکیده: (15089 مشاهده)
زمینه و هدف: آلوپسی آرهآتا بیماری التهابی مزمن است که با درگیری فولیکولهای مو همراه است. هدف از این مطالعه بررسی پاسخ اثرات سولفاسالازین در درمان بیماران آلوپسی آرهآتای مقاوم به درمان میباشد.
روش کار: بیماران آلوپسی آرهآتای مقاوم به درمان دارای شرایط لازم جهت ورود به مطالعه، با اخذ رضایتنامهی آگاهانه به مدت 6 ماه تحت درمان با سولفاسالازین قرار گرفتند. پس از اتمام دورهی درمان، رشد مجدد موهای کرکی و انتهایی با معاینه و مقایسه با فوتوگرافی اولیه تعیین شد.
یافتهها: شانزده بیمار وارد مطالعه شدند که 5 بیمار مطالعه را تا آخر ادامه دادند. در 3 بیمار هیچ پاسخی به درمان مشاهده نشد. در 1 بیمار بعد از 4 ماه درمان، 60-55% پاسخ به درمان مشاهده شد که از اواخر ماه چهارم عود بیماری مجددا آغاز گردید. در یک بیمار پاسخ 15% رشد دوباره موها مشاهده شد که بر اثر عوارض دارویی، درمان بعد از ماه دوم قطع گردید. دو بیمار دچار عوارض جانبی ناشی از مصرف دارو شدند.
نتیجهگیری: در این مطالعه چون بیماران مقاوم به درمان وارد مطالعه شده بودند، نتایج را به همه بیماران آلوپسی نمیتوان تعمیم داد. در بیماران مقاوم به درمانهای معمول بهطور کلی پاسخ به درمان بسیار ناامیدکننده است و پاسخ درمانی ضعیف یا شکست درمان در انواع مقاوم نمیتواند ردکننده تأثیر دارو در انواع خفیف بیماری باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/4/5 | پذیرش: 1392/5/14 | انتشار: 1392/6/30