Ahmad Nasrollahi S, Alibakhshi H, Firooz A. Determination of concentration of anionic and amphoteric surfactants in shampoos using potentiometric titration method. jdc 2013; 4 (4) :188-195
URL:
http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5050-fa.html
احمدنصرالهی سامان، علیبخشی حسام، فیروز علیرضا. تعیین غلظت سورفکتانتهای آنیونی و آمفوتری موجود در شامپوها به کمک روش تیتراسیون پتانسیومتری. پوست و زیبایی. 1392; 4 (4) :188-195
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5050-fa.html
1- مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام ، snasrollahi@tums.ac.ir
2- دانشکده داروسازی
3- مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام
چکیده: (15048 مشاهده)
زﻣﻴﻨﻪ و ﻫدف: شامپوها سیستمهای سورفکتانتی هستند که جهت تمیزکردن مو و بدن بهکار میروند. بهطور معمول دو نوع سورفکتانت آنیونی و آمفوتری در فرمولاسیون شامپوها استفاده میشود. این ترکیبات خصوصاً نوع آنیونی میتوانند سبب ایجاد التهاب و خشکی پوست پس از استحمام شوند. بنابراین استفاده از یک روش ساده و سریع جهت تعیین نوع و میزان سورفکتانت بهکاررفته در آنها میتواند در انتخاب یک محصول کارا و با عوارض کمتر به کمک آید. هدف از این مطالعه تعیین غلظت سورفکتانت به کمک روش تیتراسیون پتانسیومتری میباشد.
روش اﺟﺮا: ده عدد انواع شامپو مو و بدن موجود در بازار ایران را انتخاب کرده و به کمک روش تیتراسیون پتانسیومتری و با استفاده از محلول استاندارد، میزان سورفکتانت آنیونی و آمفوتری موجود در هر یک از آنها مورد بررسی قرار گرفت.
ﻳﺎﻓﺘﻪﻫﺎ: تمامی فرمولاسیونهای مورد آنالیز دارای هر دو نوع سورفکتانت بودند. تنها در یک مورد و بهدلیل نوع فرمولاسیون، سورفکتانت آمفوتری وجود نداشت.
ﻧﺘﻴﺠﻪﮔﻴﺮی: برای پوستهای ملتهب و خشک میبایست فرمولاسیون دارای درصد سورفکتانت آمفوتری بالاتر را انتخاب نمود، چرا که آنها بر روی پوست ملایمتر عمل میکنند. روش پتانسیومتری که در این مطالعه معرفی شده، یکی از آسانترین راهها جهت تشخیص شامپو مناسب برای بیماران است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1392/7/30 | پذیرش: 1392/9/3 | انتشار: 1392/12/18