3 نتیجه برای آقایی افشار
اسماعیل علیزاده، عباس آقایی افشار، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، زهرا نادعلیان،
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 98، دوره 10، شمارهی 4 1398 )
چکیده
مقدمه: سوسری مصری یکی از انواع سوسریها است که پراکندگی جهانی دارد و میتواند در محیطهای بستهی انسانی زندگی کند. در این مقاله برای اولین بار موردی از بیمار مبتلا به درماتیت ناشی از سوسری مصری را در ایران گزارش میکنیم.
گزارش مورد: آقای 80 ساله با ضایعات پوستی در پای راست به درمانگاه مراجعه کرد. این بیمار در خانهی خشتی در شهرستان رفسنجان زندگی میکرد و از قبل هیچ عارضهی پوستی نداشته است. ضایعه با احساس خارش شدید در پای راست شروع و بعد از یک روز قرمزی و تورم بهوجود آمد. در معاینه علاوهبر علائم التهاب، آثار گزش مشهود بود. ضایعات پوستی بعد از 2 هفته با استفاده از داروهای تجویزی توسط پزشک از بین رفتند.
نتیجهگیری: بهطور کلی سوسریها میتوانند باعث واکنشهای پوستی در اثر تماس با بدن انسان شوند. بدینمنظور باید آگاهی و دانش عمومی در مورد پیشگیری و کنترل آلودگی اینگونه از سوسریها در جامعه افزایش یابد.
اسماعیل علیزاده، عباس آقایی افشار، محمدامین گروهی، فائقه شیری،
دوره 11، شماره 4 - ( دوره 11، شمارهی 4 1399 )
چکیده
مقدمه: ککها حشرات کوچک و خونخواری هستند که میتوانند برخی از پاتوژنهای بیماریزا را به انسان و حیوان منتقل کنند.
گزارش مورد: در این گزارش خانم 21 سالهای معرفی میشود که با شکایت واکنشهای شدید پوستی در ساعد دست راست به درمانگاه مراجعه کرد. پس از معاینات اولیه، واکنش پوستی ناشی از نیش برخی از حشرات مکنده خون انسان تشخیص داده شد. بعد از 15 روز علائم با استفاده از کرم گیاهی موضعی (After bite)و آنتیهیستامین خوراکی درمان شد.
نتیجهگیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این آفت بهداشتی بهعنوان درمانگر میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.
اسماعیل علیزاده، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، عباس آقایی افشار، محدثه اردونی، فائزه روحانی، حنانه ملکی آزارکی، یاسمن شفیعی،
دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره 4 1401 )
چکیده
مقدمه: رتیلها (Camel spiders) یا شترزنکها، راستهای از رده عنکبوتیان (Arachnida) و شاخه بندپایان (Arthropoda) هستند و میتوانند گزش دردناکی در انسان ایجاد کنند.
گزارش مورد: در این گزارش دو مرد 34 و 40 ساله معرفی میشوند که با شکایت واکنشهای پوستی در پا به درمانگاه مراجعه کردند. پزشک در معاینات اولیه این علائم را بهعنوان واکنش پوستی ناشی از نیش برخی از حشرات مزاحم تشخیص داد. بعد از گذشت یک روز، ضایعهای که شامل دو نقطه قرمزرنگ بود در پای بیماران ظاهر شد. ضایعات پوستی بعد از چند ساعت در هر دو فرد مشاهده شد که با شستوشوی آب و صابون بعد از گذشت 7 روز، علائم به کلی از بین رفته و محل گزش بهبود یافت.
نتیجهگیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این بندپایان مزاحم بهعنوان درمانگر، میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.