3 نتیجه برای امامی رضوی
احمد جعفری، نفیسه اسماعیلی، شمسالملوک نجفی، حانیه امامی رضوی،
دوره 8، شماره 4 - ( دورهی 8، شمارهی 4 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: سرطان دهان بهعنوان شایعترین سرطان سر و گردن، رتبهی هشـتم را ازلحاظ شیوع در میان تمامی سرطانها به خود اختصاص داده است. در این میان، بیش از 90% سـرطانهای دهان از نوع اسکواموسسلکارسینوما (Squamous cell carcinoma [SCC]) میباشد. هدف اصلی این مطالعه بررسی میزان بقای بیماران مبتلا به SCC دهان و عوامل مؤثر بر آن است.
روش اجرا: در این مطالعه، 174 پروندهی مربوط به بیــماران مبتلا به SCC دهان بررسی شد. سپس بهمنظور گردآوری اطلاعات موردنیاز، بقای بیماران ازطریق تماس تلفنی پیگیری شد. تحلیل آماری این مطالعه با اسـتفاده از نرمافزار SPSS 20 انجام شد. میزان بقا با منحنی Kaplan-Meier و عوامل مؤثر بر آن با آزمون Cox regression بررسی گردید.
یافتهها: مردان، 6/57% از تعداد کل بیماران را به خود اختصاص دادهاند. محدودهی سنی بیماران 22 تا 89 سال با میانگین سن ابتلای 5/61 سال میباشد. شایعترین محل بروز تومورهای دهانی این بیماران برروی زبان بود. میزان بقای کلی پنج سالهی بیماران برابر با 4/49% با خطای معیار 05/0 بهدست آمده است. میزان بقا با سن بیماران و همچنین نحوهی درمان شامل جراحی یا شیمی درمانی ارتباطی معنیدار داشت.
نتیجهگیری: میزان ابتلا در مردان بیشتر است و بهطور کلی با افزایش سن میزان بقای بیماران کاهش مییابد. سرطانهای دهان بهعلت میزان بقای پایین نیازمند توجه ویژه میباشند.
سیدهزهرا امامی رضوی، مریم حسینی، محدثه آزادواری،
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1397، دورهی 9، شمارهی 3 1397 )
چکیده
سندرم نوتالژیا پارستتیکا (notalgia paresthetica [NP]) یک عارضهی نوروپاتیک است که در محدودهی اعصاب نخاعی T2-T6 رخ میدهد. بیمار از احساس سوزش و خارش در قسمت تحتانی حاشیهی داخلی اسکاپولا شکایت میکند و بهدلیل خارش مکرر موضع، شواهد پوستی خارش و هیپرپیگمانتاسیون در ناحیهی درگیر مشاهده میشود. علت قطعی بروز این پاتولوژی مشخص نیست. در مطالعات موجود، گیرافتادگی اعصاب حسی در میان عضلات اطراف، اختلالات پوسچرال ناحیه مانند اسکولیوز و کیفوز و تغییرات دژنراتیو ستون فقرات بهعنوان علل احتمالی این عارضه مطرح شدهاند. این بیماری در اغلب منابع بهعنوان یک پاتولوژی نادر مطرح شده است، حال آنکه بروز بالینی نسبتاً شایع آن نشانهی عدم توجه کافی جهت شناسایی، تشخیص و درمان مناسب بیماران است. تشخیص بیماری ازطریق شرححال و معاینهی بالینی صورت میگیرد و اغلب نیازی به اقدامات تکمیلی برای تأیید تشخیص وجود ندارد. طیف گستردهای از گزینههای درمانی برای NP پیشنهاد شده است. با وجود آنکه اغلب از درمانهای دارویی موضعی و خوراکی استفاده میشود، اما استفاده از روشهای غیردارویی ازجمله ورزش درمانی جهت اصلاح پوسچر غیرطبیعی، استفاده از مدالیتههای فیزیکی همچون تحریک الکتریکی و نیز طب سوزنی میتواند در تسریع روند درمان و افزایش طول دورهی بهبودی نقش مؤثری داشته باشد. با توجه به اهمیت بیماری و تأثیر غیرقابل انکار آن بر کیفیت زندگی بیماران، در این مقاله بهصورت جامع به انواع درمانهای فیزیکی و دارویی موجود و نقش متخصصین طب فیزیکی و توانبخشی در درمان این بیماری پرداخته میشود.
سیدهزهرا امامی رضوی، فریدون معماری، مریم حسینی، محدثه آزادواری،
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 99، دوره 11، شمارهی 3 1399 )
چکیده
نورالژی بعد از هرپس یک سندروم درد نروپاتیک مزمن است که 3 ماه بعد از بهبودی بثورات پوستی هرپس در محل توزیع عصب درگیر باقی میماند و میتواند شدید، مداوم و مقاوم به درمان باشد. درمانهای مختلفی ازجمله درمانهای دارویی، تزریق بوتاکس، بلوک عصبی و استفاده از مدالیتههای فیزیوتراپی در درمان این سندروم استفاده شده است که هر کدام از این روشها مزایا و معایبی دارد. یکی از روشهای مورداستفاده که امروزه محبوبیت آن رو به افزایش است، استفاده از طب سوزنی است. طب سوزنی درمانی کمعارضه و قابل تکرار است که روزبهروز جایگاه بیشتری در مدیریت دردها بخصوص دردهای مزمن پیدا میکند.
در مطالعاتی که تا به حال انجام شده است اثر طب سوزنی بر کاهش درد در بیماران پست هرپتیک نورالژیا ثابت شده است. از نقاط مختلف طب سوزنی میتوان در کاهش درد استفاده کرد. تعداد جلسات توصیهشده معمولاً 12-10 جلسه، به مدت زمان 30-20 دقیقه میباشد.
با توجه به اثرات مفید طب سوزنی و کمعارضه بودن آن، این روش بهعنوان یکی از روشهای درمانی برای پست هرپتیک نورالژیا توصیه میشود. در این مقاله به بررسی تأثیر طب سوزنی در نورالژی بعد از هرپس میپردازیم.