جستجو در مقالات منتشر شده


1 نتیجه برای انشائیه

شیرین ایرانی، ناهید اکرمی، شهلا انشائیه،
دوره 9، شماره 3 - ( پاییز 1397، دوره‌ی 9، شماره‌ی 3 1397 )
چکیده

زمینه و هدف: جراحی زیبایی از پدیده‌های رایج دهه‌های اخیر هستند. صفات شخصیتی و سلامت روان می‌توانند به‌عنوان الگویی روان‌شناختی در انگیزه‌ی افراد برای انجام عمل زیبایی نقش داشته باشند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه‌ی صفات ناسازگار شخصیتی و سلامت روان متقاضیان جراحی زیبایی با گروه شاهد انجام گرفت.
 
روش اجرا: در این پژوهش توصیفی ـ مقایسه‌ای، مقیاس نشانه‌های متقاطع سطح 1 بزرگسالان (DSM-5 Level 1 Cross-Cutting Symptom Measure-Adult) و پرسشنامه‌ی شخصیت DSM-5 (PID-5) توسط 45 نفر از متقاضیان رینوپلاستی و تزریق ژل که با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده بودند، تکمیل شد. به‌عنوان گروه شاهد، 45 نفر فرد غیرمتقاضی که ازنظر سن، جنس و تحصیلات با متقاضیان همتاسازی شده بودند نیز پرسش‌نامه‌ها را تکمیل نمودند. داده‌ها توسط روش‌های آمار توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیری آنالیز شد.
 
یافتهها: متقاضیان رینوپلاستی با غیرمتقاضیان در صفات ناسازگار شخصیتی و ابعاد سلامت روان تفاوت معناداری نداشتند اما متقاضیان تزریق ژل در جدایی عاطفی (با اختلاف میانگین 36/0- و 05/0>P)، افسردگی (اختلاف 91/0- و 01/0>P)، روان‌پریشی (اختلاف 44/0- و 05/0>P) و سوءمصرف مواد (اختلاف 57/0- و 05/0>P) با غیرمتقاضیان به‌طور معنی‌داری تفاوت داشتند.
 
نتیجه‌گیری: لازم است متخصصان زیبایی قبل از انجام این اقدامات، شخصیت و سلامت روان متقاضیان را درنظر بگیرند. ارزیابی‌های جامع روان‌شناختی خصوصاً برای متقاضیان تزریق ژل می‌بایست قبل از اقدامات عملی صورت بپذیرد.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb