4 نتیجه برای باقری
محبوبه کفاییعطریان، ناهید سرافراز، اعظم باقری، فاطمه عباسزاده،
دوره 1، شماره 3 - ( 7-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: حاملگی بر تمام اندامهای بدن زنان باردار از جمله پوست اثر میگذارد. بعضی از این تغییرات فیزیولوژیک هستند درحالی که بعضی دیگر از جمله درماتوز حاملگی پاتولوژیک هستند. هدف این مطالعه بررسی تغییرات طبیعی پوست طی دوران بارداری در خانمهای بستری در بخش پس از زایمان بیمارستان شبیهخوانی کاشان است.
روش اجرا: در این مطالعه توصیفی 180 مادر بستری در بخش پس از زایمان موردبررسی قرار گرفتند. معیارهای خروج از مطالعه شامل اتباع خارجی، چند قلویی، سن حاملگی زیر 20 هفته بود. ابزار جمعآوری دادهها، پرسشنامه بود. پرسشگران آموزشدیده با حضور بر بالین بیماران قبل از ترخیص، پرسشنامهها را تکمیل کردند و یافتهها در قالب جداول فراوانی ارایهشد.
یافتهها: بانوان موردمطالعه اکثراً در گروه سنی 29-20 سال (63.9%) و در سن حاملگی 36 هفته و بیشتر قرار داشتند. افزایش شدت آکنه در 26.7%، ملاسما در 33.9%، استریا در 82.3%، ادم پلک در 30%، هیرسوتیسم در ناحیه صورت در 17.2% و کاهش شدت آکنه در 1.7% موارد دیده شد.
نتیجهگیری: با توجه به شیوع تغییرات پوستی در بارداری، آموزش مراقبتهای لازم در مورد تغییرات پوستی به مادران باردار توصیه میشود.
شهره امدادی، سحر بیجاری، فاطمه رستمی، زیبا باقری سهامیشعار، مجید براتی، مریم فرهادیان،
دوره 8، شماره 2 - ( دورهی 8، شمارهی 2 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: تصویر ذهنی بدنی یکی از اصلیترین فاکتورهای خودکارآمدی محسوب میشود لذا مطالعهی حاضر با هدف بررسی رابطهی تصویر ذهنی بدنی با خودکارآمدی دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
روش اجرا: پژوهش حاضر یک مطالعهی توصیفی ـ تحلیلی و از نوع مقطعی بود که در سال 1396 در بین 408 نفر دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان که به روش نمونهگیری طبقهای انتخاب شدند، انجام گردید. ابزار گردآوری اطلاعات شامل متغیرهای دموگرافیک، پرسشنامهی تصویر ذهنی بدنی(Multidimensional Body Self-Relation Questionnaire [MBSRQ]) و پرسشنامهی خودکارآمدی عمومی Sherer بود که ازطریق خودگزارشدهی تکمیل شد. دادهها با استفاده از نسخهی 21 نرمافزار آماری SPSS و به کمک آزمونهای همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: ابعاد رضایت از بدن و گرایش بیماری تصویر ذهنی بدنی بهترتیب در حد نسبتاً مطلوب و متوسطی ارزیابی گردیدند. خودکارآمدی دانشجویان نیز با 05/60% نمرهی میانگین از حداکثر نمرهی قابل اکتساب در سطح متوسطی برآورد شد. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان داد که ابعاد گرایش بیماری، وزن ذهنی، گرایش تناسب و دلمشغولی با اضافه وزن و ارزیابی ظاهر تصویر ذهنی بدنی پیشگوییکنندهی سطح خودکارآمدی در بین دانشجویان تحت مطالعه بودهاند. در مجموع ابعاد مختلف تصویر ذهنی 1/14% از واریانس خودکارآمدی را تبیین میکردند.
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود بهمنظور بالابردن سطح خودکارآمدی دانشجویان، بستههای آموزشی درخصوص بهبود تصویر ذهنی بدنی دانشجویان در دانشگاهها تدارک دیده شود.
لیلاسادات خامسی، مژده سپاسخواه، لادن دستغیب، زهرا باقری،
دوره 10، شماره 3 - ( پاییز 98، دوره 10، شمارهی 3 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: ملاسما بیماری شایعی است که کیفیت زندگی را تحت تأثیر قرار میدهد. درمانهای موجود باعث پاکشدن تدریجی و نسبی ملاسما شده و با شانس عود بالا پس از قطع درمان همراه هستند. ترانگزامیک اسید در مطالعات متعددی با موفقیت مورد بررسی قرار گرفته است. بهعلاوه، لیزر بهعنوان یک روش افزایندهی انتقال دارو پیشنهاد شده است. مطالعهی حاضر در جهت ارزیابی این اثر افزایشی انجام شده است.
روش اجرا: بیست و پنج بیمار با ملاسمای دوطرفهی اپیدرمال و مخلوط وارد مطالعه شدند و ژل 5% ترانگزامیک اسید را روزانه دو بار روی دو سمت صورت مالیده، بهصورت تصادفی تحت لیزر درمانی با لیزر فرکشنال دیاکسیدکربن روی یک سمت صورت ماهانه تا 3 ماه قرار گرفتند. بیماران قبل از شروع درمان و سپس هر 4 هفته یک بار با اندازهگیری شاخص اصلاحشدهی سطح و شدت ملاسما (mMASI) و شاخص ملانین توسط دستگاه درماکچ (شرکت کولوریکس، سوئیس) بررسی میشدند. نتایج با آزمون تی زوجی ارزیابی شدند. به دلیل تکرر مقایسه، 0125/0P< قابل توجه در نظر گرفته شد.
یافتهها: شاخص mMASI و شاخص ملانین در هر مراجعه بین دو گروه تفاوت قابل توجه آماری نداشتند (0125/0P>). این دو شاخص در هر دو گروه کاهش قابل توجهی پس از درمان نشان دادند (بهترتیب 001/0P< و 001/0P<).
نتیجهگیری: هر چند ژل 5% ترانگزامیک اسید در درمان ملاسما مؤثر است، اما پژوهش ما افزایش اثر درمانی آنرا با لیزر فرکشنال دیاکسیدکربن نشان نداد.
نگار اصغری حصوری، زینب باقری،
دوره 15، شماره 2 - ( دوره 15، شماره 2 1403 )
چکیده
محدودیت نیدلهای رایج در انتقال دارو مانند درد، عفونت و عوارض جانبی، محرکی برای جستوجوی جایگزینهای کارآمدتر شدهاست. در این میان، میکرونیدلها امید جدیدی را در زمینه دارورسانی پوستی به ارمغان آوردهاند. این ساختارهای میکرونی، بهطور موقت در لایههای بالایی پوست قرار میگیرند و مسیری بدون درد و غیرتهاجمی برای عبور داروها از سد پوستی فراهم میکنند. تنوع در طراحی و مواد تشکیلدهنده میکرونیدلها، امکان رهایش طیف وسیعی از داروها را با راندمان بالا و عوارض جانبی کم فراهم میکند. ازسوی دیگر، بهدلیل محدودیت داروهای سنتی و نیاز به گزینههای هدفمندتر و کمعارضهتر، نانوداروها بهعنوان جایگزینی ایدهآل مطرح میشوند. نانوداروها سیستمهای دارورسانی نوینی هستند که در ابعاد نانومتری طراحی و تولید میشوند. این ذرات کوچک، قابلیت حمل و رهایش داروها را بهطور مستقیم به سلولهای هدف، با دقت و کارایی بالا دارند. نانوداروها با کاهش عوارض جانبی و افزایش اثربخشی درمان، میتوانند نقشی کلیدی در ارتقای کیفیت درمان بیماریهای مختلف ایفا کنند. با توجه به مزایای منحصربهفرد ترکیب میکرونیدلها و نانوداروها، بررسی استراتژیهای مختلف استفاده از این سیستمهای نوین در رهایش داروها، موضوعی حائز اهمیت است. در این مقاله، به بررسی این موضوع و همچنین کاربردهای انتقال نانودارو توسط میکرونیدل در درمان بیماریها و چالشهای پیشرو این فناوری نوظهور پرداخته شدهاست.