جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای رزاقی

آمنه یزدانفر ، محسن رجبی، رضا حدودی، کیوان رزاقی، رمضان کلوندی ، مهسا سالکی،
دوره 5، شماره 3 - ( دوره‌ی 5، شماره‌ی 3، پاییز 1393 1393 )
چکیده

زمینه و هدف: زگیل از بیماری‌های ویروسی شایع پوست است که توسط ویروس پاپیلوم انسانی ایجاد شده و هزینه‌های بهداشتی، درمانی و زیبایی بالایی را در جامعه به خود اختصاص می‌دهد. فرفیون گیاهی است یک‌ساله، متعلق به تیره‌ی افوربیا که دارای هفتاد گونه‌ی علفی و درختچه‌ای است. همه‌ی این گیاهان دارای شیرابه بوده و دارای ارزش دارویی هستند. این گیاهان حاوی مواد ضد ویروسی و ضد توموری بوده و 10 گونه‌ی آن توسط طبیبان سنتی برای درمان زخم‌ها، تومورها، زگیل‌ها و برخی بیماری‌های دیگر استفاده می‌شود. در این مطالعه، اثر شیرابه‌ی گیاه فرفیون برروی زگیل معمولی پوست و مقایسه‌ی آن با درمان شیمیایی موردنظر بود. روش اجرا: شیرابه‌ی فرفیون از منطقه‌ی دهگلان از توابع استان کردستان تهیه و به‌صورت موضعی استفاده گردید. محلول شیمیایی که حاوی 7/16 گرم سالیسیلیک‌اسید، 7/16 گرم لاکتیک‌اسید و 6/66 گرم کلودیون بود، از داروخانه‌ی بهزیستی همدان تهیه و توسط داروخانه تحویل داده شد. آزمایش در قالب یک کارآزمایی بالینی دوسویه کور در بیمارستان فرشچیان همدان برروی 88 نفر انجام گرفت که 44 نفر با درمان گیاهی و 44 نفر با درمان کراتولیتیک معمول روزی 2 بار به‌مدت حداکثر 8 هفته مورد درمان قرار گرفتند. یافته‌ها: بعد از 8 هفته هر دو گروه 100% کاهش ضایعات را نشان دادند. میانگینانحراف‌معیار زمان بهبودی در گروه تحت درمان با شیرابه‌ی فرفیون 4/15/4 هفته و در گروه درمان استاندارد 6/11/5 هفته بود. در هیچ‌کدام از این موارد اختلاف آماری معنی‌داری بین 2 گروه درمان وجود نداشت (05/0P>). هیچ‌گونه عارضه‌ی جانبی نیز توسط افراد تحت مطالعه مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: یافته‌ها نشان داد که شیرابه‌ی گیاه فرفیون در درمان زگیل مؤثر است. البته تفاوت تأثیر درمان معمول نسبت به داروی گیاهی ازنظر آماری معنی‌دار نبود. براساس نتایج این مطالعه، شیرابه‌ی این گیاه می‌تواند به‌عنوان درمان مکمل یا جایگزین درمان استاندارد در مبتلایان به زگیل معمولی استفاده شود.
جواد رحمتی، حسین‌علی عبدالرزاقی، سیدصاحب حسینی‌نژاد، حجت مولائی،
دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1400، دوره 12، شماره‌ 1 1400 )
چکیده

مقدمه: بازسازی نواقص پارشیال گوش متعاقب رزکسیون‌های وسیع و تروماها، اغلب چالش‌برانگیز است. لبه هلیکس قابل‌توجه‌ترین قسمت گوش است که اهمیت زیباشناختی بسزایی دارد و نیازمند روش‌های بازسازی دقیق‌تری است. فلپ ادوانس هلیکس یک روش شناخته‌شده برای شکل‌دهی لبه ازهم‌گیسخته هلیکس می‌باشد. طبق روش اولیه، فلپی به شکل غضروفی ـ پوستی بلند می‌شود به نحوی که پوست خلفی دست‌نخورده می‌ماند تا خون‌رسانی را تأمین کند.
 
گزارش مورد: با توجه به خونرسانی غنی لاله گوش، ما فلپی از لبه هلیکس را با پایه تحتانی انتخاب کردیم و آن‌را کامل ـ حتی پوست خلفی ـ جداکردیم تا فلپ آزادانه‌تر و بیشتر به سمت سفالیک برده شود. در 5 بیمار با تومورهای هلیکس، این روش ترمیمی بدون به خطر افتادن خونرسانی و ایسکمی فلپ انجام شد. علاوه‌بر آن، کشیدگی پوست خلفی یا بدشکلی متعاقب ـ به‌عنوان یکی از نگرانی‌های جراحان ترمیمی در تکنیک اصلی ـ هم برطرف شد.
 
نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد این اصلاحیه تکنیکی در بازسازی لاله گوش قابل توجه باشد.
جواد رحمتی، شهریار حدادی ابیانه، حسینعلی عبدالرزاقی، حجت مولائی،
دوره 13، شماره 3 - ( دوره 13، شماره 3 1401 )
چکیده

مقدمه: ضایعات پوستی و لزوم ارزیابی بافتی، جراحی پوستی را بیش از پیش وارد حیطه درمان کرده است. برداشتن هر ضایعه پوستی به هر حال با ترمیم پوستی همراه است و یکی از عوارض اکسزیون‌های پوستی، به‌جا‌ماندن dog ear و مشکلات زیباشناختی آن مخصوصاً در نواحی خاص مثل صورت است.

گزارش مورد: مورد معرفی‌شده خانم جوانی است که برای ازبین‌بردن جای سالک قدیمی در صورت مراجعه کرده و خواهان حذف مشکل مطرح‌شده با به‌جا‌ماندن حداقل جای زخم بود. حین برداشتن ضایعه، بخشی از چربی عمقی دو انتهای ضایعه هم برداشته شد که مانع از ایجاد برآمدگی پس از بستن زخم شد.

نتیجه­گیری: بسته به محل و اندازه ضایعه، راه‌های زیادی برای جلوگیری و حذف ـ درصورت تشکیل ـ dog ear پیشنهاد شده است. در روش پیشنهادی ما با برداشتن چربی دو انتهای زخم برروی نمونه خارج‌شده، در انتهای ترمیم زخم برآمدگی باقی نماند.
جواد رحمتی، حسینعلی عبدالرزاقی، شهریار حدادی ابیانه، حجت مولائی،
دوره 14، شماره 2 - ( دوره 14، شماره‌ 2 1402 )
چکیده

مقدمه: توده‌ها و ضایعات پوستی پیشانی از چالش‌های پیشِ رو در بازسازی‌ها محسوب می‌شود. استفاده از گرافت پوستی و فلپ‌ها جایگاه قابل ملاحظه‌ای در پرکردن نقص‌های پوستی این منطقه دارد. با اجرای فلپ‌هایی با طراحی مناسب خط رویش موهی سر به‌هم نمی‌خورد و ابروها غیرقرینه نمی‌شوند.

گزارش مورد: مورد معرفی‌شده خانم جوانی است که با یک خال مادرزادی وسیع قسمت میانی پیشانی ـ خال سباسه Jadassohn ـ مراجعه کرده بود که پس از برداشتن ضایعه، یک نقص پوستی به‌اندازه قطر 4 سانتی‌متر باقی ماند. با استفاده از فلپ دوطرفه پوستی O به T با برش در محاذات خط رویش موها نقص پوستی پوشانده شد بدون آنکه به‌هم‌ریختگی در این قسمت ایجاد شود.

نتیجه‌گیری: فلپ‌های چرخشی ادوانسمنت از فلپ‌های قابل اعتماد برای بازسازی‌های پیشانی محسوب می‌شوند. فلپ O به T از این دسته است که در بیماران ترومایی و بعد از برداشتن توده‌ها کاربرد مؤثری دارد.


صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb