3 نتیجه برای شهرزاد
انسیه لطفعلی، اکرم میرامینمحمدی، مهشید شهرزاد، علی خامسیپور، علیرضا فیروز، اعظم فتاحی،
دوره 11، شماره 1 - ( بهار 99، دوره 11، شمارهی 1 1399 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از این مطالعه، شناسایی گونههای مخمری جداشده از ناخن بیماران با علائم کلینیکی اونیکومایکوزیس با استفاده از روش PCR-RFLP است.
روش اجرا: نمونههای ناخن از 50 بیمار با درگیری29 ناخن دست و 21 ناخن پا در سال 1398 جمعآوری شد. نمونهها با استفاده از روشهای متداول آزمایشگاهی بررسی شدند. جهت بررسی مخمرهای جدا شده از روش PCR-RFLP نیز استفاده شد.
یافتهها: بیشترین گونهی کاندیدای جدا شده، ک. آلبیکنس است که از 12 مورد (24%) جدا شد و سپس بهترتیب ک. پاراپسیلوزیس 3 مورد (6%) و ک. گلابراتا 2 مورد (4%) بودند.
نتیجهگیری: روش PCR-RFLP به یاری آغازگرهای ITS1-ITS4 و آنزیمهای برشدهندهی MspI یک روش دقیق، سریع و مقرون به صرفه برای تشخیص افتراقی گونههای کاندیدا میباشد.
افسرالملوک حدادیان، آذین آیتاللهی، اکرم میرامینمحمدی، مهشید شهرزادکاوکانی، علیرضا فیروز، انسیه لطفعلی، مهسا فتاحی،
دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1400، دوره 12، شماره 3 1400 )
چکیده
مقدمه: قارچها از میکروارگانیسمهایی هستند که در پوست میتوانند بیماریهایی ایجاد کنند. بهندرت ممکن است تظاهراتی غیرمعمول و تعریفشده ایجاد نمایند که میتواند منجر به تأخیر در تشخیص گردد.
گزارش مورد: بیمار یک مرد 20 ساله میباشد که با سابقه پنج ماهه ضایعات قرینه کروی، قرمز پوستهدار همراه با خارش فراوان در ناحیه کشاله ران تا مچ پا به مرکز ما مراجعه کرده بود. آزمایش میکروسکوپی با استفاده از هیدروکسید پتاسیم 10%، کشت و واکنش زنجیره پلیمراز انجام شد و عامل ضایعات ترایکوفایتون ایندوتینهآ شناسایی شد. براساس نتایج تست حساسیت دارویی، درمان پالستراپی ایتراکونازول (100 میلیگرم روزی دوبار به مدت یک هفته) همراه با پماد موضعی کلوتریمازول (روزانه دوبار به مدت 4 هفته) صورت گرفت. پس از یک دوره دریافت دارو، ضایعات بیمار ازنظر بالینی و قارچشناسی بهبود کامل یافت.
نتیجهگیری: این گزارش موردی بهدلیل ایجاد اشکال غیرشایع توسط ت.ایندوتینهآ که موارد مقاومت به درمان نشان داده است، اهمیت دارد.
سیدمحسن محبی نودز، علیرضا زارع کاریزی، بیتا قادری، شهرزاد آقابابایی، اسماعیل علیزاده،
دوره 15، شماره 3 - ( دوره 15، شماره 3 1403 )
چکیده
مقدمه: عقربها از قدیمیترین جانوران زهرآگین روی کره زمین شناخته میشوند. عقرب گزیدگی یک مشکل مهم بهداشت عمومی در بسیاری از نقاط جهان ازجمله کشور ایران محسوب میشود.
گزارش مورد: در این گزارش یک زن 49 ساله معرفی میشود که با شکایت واکنشهای پوستی در ناحیه ران پا به بیمارستان مراجعه کرد. بیمار درد موضعی همراه با سوزش شدید را بلافاصله پس از عقرب گزیدگی توصیف کرد که به سرعت در سرتاسر ران پای او بعد از یک ساعت منتشر شد. یافتههای بالینی در این مطالعه نشان داد که بعد از گذشت 24 ساعت محل عقرب گزیدگی دچار واکنشهای التهابی و قرمزی شد. بیمار بلافاصله بعد از عقرب گزیدگی به بیمارستان مراجعه کرد و درمان با سرم ضدسم عقرب پنتاوالان بهصورت تزریق وریدی انجام شد. همچنین بیمار طی دوره درمان از پماد موپیروسین جهت استفاده موضعی برای ازبینبردن التهاب پوستی، لوسیون موضعی مومتازون جهت رفع التهاب، ترمیم کننده نیواشا و لوسیون بدن ایروکس استفاده کرد. تقریباً یک هفته پس از حادثه، علائم موضعی و سیستمیک از بین رفت. بلافاصله بعد از عقرب گزیدگی محل استراحت چک، نمونه عقرب جمعآوری و گونه هوتنتوتا جایاکاری (Hottentotta jayakari) تشخیص داده شد.
نتیجهگیری: با توجه وجود موارد عقرب گزیدگی در کشور، جهت پیشگیری و کنترل آن نیاز به افزایش آگاهی و دانش عمومی افراد در معرض خطر بهمنظور کاهش خطرات احتمالی لازم است. علاوهبر اینها افزایش آگاهی بین پزشکان بهویژه جامعه درماتولوژیستها از علائم پوستی این بندپای خطرناک بهعنوان متخصصان درمانگر میتواند در تسریع روند درمان کمک کننده باشد.