5 نتیجه برای عابدی
صادق عابدی، محمدحسن دوازدهامامی، امیرهوشنگ احسانی، مهدی جعفری،
دوره 8، شماره 2 - ( دورهی 8، شمارهی 2 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به شیوع نسبتاً بالای میزان افسردگی در افراد مبتلا به پسوریازیس، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان در پیشبینی علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس انجام شد.
روش اجرا: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهی آماری مورد مطالعه از تمامی افرادی تشکیل میشد که طی ماههای آذر تا بهمن سال 95 برای درمان بیماری پسوریازیس به درمانگاه پوست بیمارستان رازی شهر تهران مراجعه کرده بودند. از این بین تعداد 60 نفر نمونه به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند که 38 نفر از آنها مرد بودند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامهی شخصیت نوع D (DS-14)، مقیاس دشواریهای تنظیم هیجان (DERS) و پرسشنامهی افسردگی بک (ویراست دوم) (BDI-II) بود. درنهایت دادههای بهدستآمده از پژوهش با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که بین شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان با علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس رابطهی مثبت معنیدار وجود دارد (01/0>P). آنالیز رگرسیون به روش همزمان (enter) نیز نشان داد که دو مؤلفه عاطفه منفی و بازداری اجتماعی شخصیت نوع D و همچنین دو خرده مقیاس فقدان آگاهی هیجانی و فقدان شفافیت هیجانی میتوانند علائم افسردگی افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس را پیشبینی کنند.
نتیجهگیری: ویژگیهای شخصیت نوع D و دشواریهای تنظیم هیجان میتوانند در پیامدهای روانشناختی بیماری پسوریازیس ازجمله افسردگی افراد مبتلا به این بیماری اثرگذار باشند.
ربابه عابدینی، وحیده لاجوردی، مریم نسیمی، مریم مشایخی،
دوره 8، شماره 3 - ( دورهی 8، شمارهی 3، پاییز 1396 1396 )
چکیده
زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری شایع، التهابی و مزمن است و در تعدادی از مطالعات چاقی از عوامل خطر ایجاد بیماری و عوارض کاردیوواسکولار محسوب شده است. از آنجا که تاکنون هیچ مطالعهی اپیدمیولوژی در زمینهی شیوع و شدت چاقی و ارتباط آن با بیماری پسوریازیس در کشور انجام نشده است، این مطالعه با هدف بررسی این موضوع در بیماران مراجعهکننده به درمانگاه پوست بیمارستان رازی انجام گرفت.
روش اجرا: این پژوهش، یک مطالعهی توصیفی ـ مقطعی بود که در 106 بیمار پسوریازیسی پلاک تایپ که هیچ درمان سیستمیکی دریافت نکرده بودند انجام گرفت. اطلاعات موردنظر مانند BMI، شدت بیماری (PASI)، وزن، جنس، سن، دور کمر و دور لگن جمعآوری و در فرم ثبت دادهها وارد شدند.
یافتهها: 45/42% از افراد، BMI بین 25 تا 30 داشتند که اضافهوزن و 08/32% از افراد BMI بالای 30 داشتند که چاقی محسوب میشود. میانگین BMI در زنان موردمطالعه 6/5±2/30 و میانگین BMI در مردان مورد مطالعه 7/4±6/27 بود که ازلحاظ آماری تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت (02/0P=). شاخص تودهی بدنی با ضریب 143/0 بهشدت بیماری براساس PASI وابسته بود که این وابستگی نیز ازلحاظ آماری معنادار نشد (114/0P=).
نتیجهگیری: در این مطالعه 32% از بیماران اضافه وزن داشته یا به چاقی مبتلا بودند. هرچند نتایج مطالعه ما رابطهی معناداری بین شدت بیماری و شاخص تودهی بدنی پیدا نکرد، ولی وابستگی ضعیفی بین شدت بیماری و شاخص تودهی بدنی بالا وجود داشت.
ربابه عابدینی، وحیده لاجوردی، آزاده گودرزی،
دوره 8، شماره 3 - ( دورهی 8، شمارهی 3، پاییز 1396 1396 )
چکیده
امروزه در پزشکی نوین گرایش زیادی برای استفاده از روشهای تشخیصی و درمانی غیرتهاجمی یا کمتر تهاجمی همراه با دقت و اثر بالا وجود دارد. درخصوص تشخیص و درمان سرطانهای پوستی غیرملانومی (non melanoma skin cancer-NMSC) که پروتوتیپ آنها بازال سل کارسینوم (BCC) و اسکواموس سل کارسینوم (SCC) میباشد و البته شایعترین سرطانهای انسانی نیز تلقی میشوند، چنین قاعدهای صادق است. لذا در این مقالهی مروری بر آن شدیم تا ارزش و ویژگیهای تشخیصی درموسکوپی (بهعنوان ابزار ارزیابی درماتولوژیک نوظهور و روبهرشد و در عین حال غیرتهاجمی) در NMSCرا مورد بررسی قرار دهیم؛ باشد که این مطالعه زیربنا و بستری برای استفاده روزافزون و کارا از درموسکوپی در بررسی سرطانهای پوستی خصوصاً NMSC باشد.
وحیده لاجوردی، ربابه عابدینی، صفورا شکویی، علیرضا قنادان، ارغوان عزیزپور،
دوره 8، شماره 3 - ( دورهی 8، شمارهی 3، پاییز 1396 1396 )
چکیده
مقدمه: سارکوییدوزیس یک بیماری مزمن مولتیارگان میباشد. «اسکار سارکوییدوزیس» یک یافتهی پوستی نادر ولی اختصاصی در سارکوییدوزیس میباشد. اغلب بیماران با اسکار سارکوییدوزیس درگیری سیستمیک بهخصوص در ریه دارند.
زارش مورد: بیمار یک خانم 77 ساله با انفلتراسیون سارکوییدال در اسکارهای سوختگی مربوط به 30 سال قبل است که با استرویید سیستمیک بهبود قابل توجهی در ضایعات بیمار ایجاد شد.
نتیجهگیری: در برخورد با ضایعاتی که در اسکارهای سوختگی ایجاد میشوند باید اسکار سارکوییدوزیس را درنظر گرفت.
ربابه عابدینی، مریم نسیمی، کوثر پاکسرشت،
دوره 10، شماره 1 - ( بهار 1398، دورهی 10، شمارهی 1 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: در نظام آموزش پزشکی، دستیاران نیروی کار اصلی بیمارستانها و متخصصین آیندهی کشور هستند، لذا توجه به رضایتمندی شغلی آنان یک ضرورت است. در این مطالعه هدف ما بررسی رضایت شغلی دستیاران پوست و عوامل مؤثر بر آن بود.
روش اجرا: از پرسشنامهی کوتاه رضایت شغلی مینهسوتا (ترجمهی استانداردشدهی فارسی) استفاده شد که در بیست سؤال، دو دستهی عوامل درونی و بیرونی رضایت شغلی را میسنجد. اطّلاعات دموگرافیک پاسخدهندگان نیز جداگانه ثبت شد. جمعآوری دادهها بهصورت اتفاقی (accidental) و جمعبندی و تحلیل دادهها با نرمافزار SPSS نسخهی 17 انجام شد.
یافتهها: 62 داده از دستیاران پوست در سالهای 96 و 97 جمعآوری شد که غالب آنان (5/85%) از دانشگاههای شهر تهران بودند. بهطور میانگین رضایت شغلی درونی 79%، رضایت بیرونی 60% و درنهایت رضایت کلّی 6/71% بود. در بررسی تحلیلی، ارتباط نحوهی برخورد استادان (005/0P=)، میزان آموزشدهی استادان (001/0P<)، برخورد دستیاران سال بالا (003/0P=) و آموزشدهی دستیاران سال بالا (001/0P<) با رضایت شغلی، معنیدار و مثبت بود.
نتیجهگیری: در کل، رضایت شغلی دستیاران پوست، متوسط به بالا ارزیابی شد. کمترین سطح مربوط به دستمزد، محیط کاری، قوانین اجرایی، آموزش دستیاران سال بالا و استادان بود که بیشتر ناشی از عوامل بیرونی بودند. تغییرات مناسب در برنامهی آموزشی دستیاران، افزایش کلاسهای آموزشی و طرح و اجرای قوانین مناسب برای کلینیکهای زیبایی افراد غیرمتخصص، میتواند سطح رضایتمندی را ارتقا دهد.