8 نتیجه برای علیزاده
مجید نادری، حامی شمشیری، شعبان علیزاده، اکبر درگلاله، ریما منافی شبستری، شادی طبیبیان،
دوره 4، شماره 1 - ( 1-1392 )
چکیده
زمینه و هدف: تالاسمی یکی از شایعترین
اختلالات تکژنی بوده که در اثر کاهش یا عدم تولید یک یا چند زنجیرهی گلوبین ایجاد
میشود. بتاتالاسمی ماژور از شیوع بالایی برخوردار بوده و بیماران مبتلا نیازمند تزریق
مکرر خون هستند. تزریق مکرر خون باعث ایجاد تغییراتی در عناصر مختلف موجود در خون شده
و در نتیجه ایجاد ضایعاتی در پوست، مخاط، ناخن و مو میشود. مطالعهی حاضر با هدف تعیین
فراوانی اختلالات پوستی ـ مخاطی و اختلالات ناخن و مو در افراد مبتلا به بتاتالاسمی
در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است.
روش اجرا: مطالعهی مقطعی حاضر طی سال
1389 روی 300 بیمار مبتلا به تالاسمی ماژور صورت گرفت. اطلاعات فردی و بالینی بیماران
از طریق پرسشنامه، بررسی پرونده و معاینهی فیزیکی بیماران توسط پزشک جمعآوری شده
و سپس دادهها از نظر آماری توصیف و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین سنی بیماران مورد مطالعه 17.9±6.3 سال بوده و 64.3% افراد مذکر و 35.7% بیماران مؤنث بودند. در بین تظاهرات پوستی،
ککومک (70.7%) شایعترین و پیگمانتاسیون دور چشم (0.3%) نادرترین بودند. همچنین شایعترین
اختلال مخاطی مربوط به تورم لثه (41.7%) بوده
و از میان تظاهرات ناخنی، ایجاد خطوط طولی بر روی ناخن (72%) از بالاترین شیوع برخوردار
بود.
نتیجهگیری: بهمنظور پیشگیری از تظاهرات پوستی و مخاطی در بیماران مبتلا به تالاسمی پیشنهاد میشود این افراد بهصورت دورهای از نظر این علایم بررسی شوند.
نرگس علیزاده، سمیه حسینزاده،
دوره 5، شماره 1 - ( دورهی 5، شمارهی 1 1393 )
چکیده
استئوماکوتیس بیماری نادر و خوشخیمی است که با پدیدآمدن ندولهای استخوانی در ناحیهی درم مشخص میشود. علت این بیماری هنوز شناخته نشده است و ممکن است بهصورت اولیه یا ثانویه ایجاد شود. در این مقاله خانم 55 سالهای با ضایعات استئوماکوتیس متعدد به شکل پاپولهایی به رنگ پوست در ناحیهی صورت معرفی میشود.
اسماعیل علیزاده، عباس آقایی افشار، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، زهرا نادعلیان،
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 98، دوره 10، شمارهی 4 1398 )
چکیده
مقدمه: سوسری مصری یکی از انواع سوسریها است که پراکندگی جهانی دارد و میتواند در محیطهای بستهی انسانی زندگی کند. در این مقاله برای اولین بار موردی از بیمار مبتلا به درماتیت ناشی از سوسری مصری را در ایران گزارش میکنیم.
گزارش مورد: آقای 80 ساله با ضایعات پوستی در پای راست به درمانگاه مراجعه کرد. این بیمار در خانهی خشتی در شهرستان رفسنجان زندگی میکرد و از قبل هیچ عارضهی پوستی نداشته است. ضایعه با احساس خارش شدید در پای راست شروع و بعد از یک روز قرمزی و تورم بهوجود آمد. در معاینه علاوهبر علائم التهاب، آثار گزش مشهود بود. ضایعات پوستی بعد از 2 هفته با استفاده از داروهای تجویزی توسط پزشک از بین رفتند.
نتیجهگیری: بهطور کلی سوسریها میتوانند باعث واکنشهای پوستی در اثر تماس با بدن انسان شوند. بدینمنظور باید آگاهی و دانش عمومی در مورد پیشگیری و کنترل آلودگی اینگونه از سوسریها در جامعه افزایش یابد.
اسماعیل علیزاده، الهام جهانیفرد، مونا شریفیفرد،
دوره 11، شماره 2 - ( دوره 11، شمارهی 2 1399 )
چکیده
ساس تختخواب (Cimex lectularius) حشرهای شبفعال است که در تمام مراحل زندگی خود از خون انسان تغذیه میکند و بهعنوان انگل خارجی انسان شناخته میشود. خونخواری ساس تختخواب بهطور معمول از صورت، گردن، دستها، بازوها، شانهها، پاها و بهخصوص نقاطی از بدن که هنگام خواب برهنه هستند صورت میگیرد. عکسالعمل افراد نسبت به گزش ساس تختخواب متفاوت بوده و ممکن است بهصورت خارش جزئی تا حساسیتهای بسیار شدید بروز نماید. بهطور کلی بعد از 24-1 ساعت علائم ظاهر میشوند و معمولاً شامل پاپولهای خوشهای قرمز رنگ کوچک با قطر کمتر از 5 میلیمتر و با فاصله کم از هم، همراه با التهاب و خارش شدید است. بهطور کلی مهمترین مشخصهی آن سه نقطه در یک ترکیب خطی یا منحنی بر روی بدن است که اصطلاحاً به آن الگوی «صبح، ظهر و شب» میگویند. گزارشات متعددی از آلودگی منازل مسکونی و گزشهای این حشره خونخوار بر روی بدن افراد سالانه در کشور وجود دارد و اکثریت عموم جامعه در ابتدا قادر به تشخیص صحیح علائم گزش ساس تختخواب نیستند بنابراین، این مقاله با مطرحکردن نکات کلیدی میتواند راهنمایی برای شناسایی علائم گزش این حشره آلرژیزا، توسط پزشکان و متخصصان بهویژه درماتولوژیستها، جهت درمان بهموقع بیمار باشد.
فاطمه علیزاده چایچیان، مریم کاظمی، مجید رستمی مقدم،
دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 99، دوره 11، شمارهی 3 1399 )
چکیده
زمینه و هدف: آلوپسی سیکاتریسیل (اسکارینگ)، یک گروه از اختلالاتی را تشکیل میدهد که در آن ریزش دائمی مو از جایگزینی فولیکولهای مو با فیبروز یا کلاژن هیالینی ایجاد میشود که خود شامل دو نوع اولیه مانند (discoid lupus erythematosus) DLE، LPP (lichenpilaropilaris)،(frontal fibrosing alopecia) FFA، فولیکولیت دکالونس و ثانویه مانند کریون و سوختگی است. این مطالعه با هدف بررسی انواع مختلف اسکارینگ آلوپسی در بیماران مراجعهکننده با این تظاهر به درمانگاه پوست بیمارستان امام رضا (ع) در سال 1397 انجام گرفت.
روش اجرا: در این مطالعهی توصیفی ـ مقطعی، 96 بیمار با تشخیص بالینی اسکارینگ آلوپسی در سال 1397 به درمانگاه پوست بیمارستان امام رضا (ع) اردبیل مراجعه کردند. ویژگیهای اپیدمیولوژیک مانند سن، جنس و محل سکونت بیماران و نیز فراوانی علل کلینیکوپاتولوژیک آلوپسی سیکاتریسیل با استفاده از روشهای آماری توصیفی در نسخهی 16 نرمافزارSPSS مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: شایعترین علل در بین بیماران مبتلا به آلوپسی سیکاترسیسل اولیه بهترتیب DLE (04/26%)، LPP (25/6%)، آکنه کلوئیدالیس (16/4%)، فولیکولیت دکالوانس (08/2%)، FFA (08/2%) و سودوپلاکبروک (04/1%) بودند. در بیماران مبتلا به آلوپسی سیکاتریسیل ثانویه، شایعترین علل بهترتیب کریون (2/55%) و پس از آن morphea، لنفوم جلدی و سوختگی (هر کدام 04/1%) بودند.
نتیجهگیری: با توجه به اینکه اکثریت بیماران مورد مطالعه، مبتلا به کریون و کودکان ساکن روستا بودند، میتوان با افزایش سطح بهداشت که عامل مهمی در کنترل این بیماری میباشد، تشخیص زودهنگام در کودکان و درمان بهموقع آنها، از گسترش این بیماری جلوگیری کرد.
اسماعیل علیزاده، عباس آقایی افشار، محمدامین گروهی، فائقه شیری،
دوره 11، شماره 4 - ( دوره 11، شمارهی 4 1399 )
چکیده
مقدمه: ککها حشرات کوچک و خونخواری هستند که میتوانند برخی از پاتوژنهای بیماریزا را به انسان و حیوان منتقل کنند.
گزارش مورد: در این گزارش خانم 21 سالهای معرفی میشود که با شکایت واکنشهای شدید پوستی در ساعد دست راست به درمانگاه مراجعه کرد. پس از معاینات اولیه، واکنش پوستی ناشی از نیش برخی از حشرات مکنده خون انسان تشخیص داده شد. بعد از 15 روز علائم با استفاده از کرم گیاهی موضعی (After bite)و آنتیهیستامین خوراکی درمان شد.
نتیجهگیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این آفت بهداشتی بهعنوان درمانگر میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.
اسماعیل علیزاده، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، عباس آقایی افشار، محدثه اردونی، فائزه روحانی، حنانه ملکی آزارکی، یاسمن شفیعی،
دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره 4 1401 )
چکیده
مقدمه: رتیلها (Camel spiders) یا شترزنکها، راستهای از رده عنکبوتیان (Arachnida) و شاخه بندپایان (Arthropoda) هستند و میتوانند گزش دردناکی در انسان ایجاد کنند.
گزارش مورد: در این گزارش دو مرد 34 و 40 ساله معرفی میشوند که با شکایت واکنشهای پوستی در پا به درمانگاه مراجعه کردند. پزشک در معاینات اولیه این علائم را بهعنوان واکنش پوستی ناشی از نیش برخی از حشرات مزاحم تشخیص داد. بعد از گذشت یک روز، ضایعهای که شامل دو نقطه قرمزرنگ بود در پای بیماران ظاهر شد. ضایعات پوستی بعد از چند ساعت در هر دو فرد مشاهده شد که با شستوشوی آب و صابون بعد از گذشت 7 روز، علائم به کلی از بین رفته و محل گزش بهبود یافت.
نتیجهگیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این بندپایان مزاحم بهعنوان درمانگر، میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.
محسن محبی نودز، ابوالفضل عطایی، اسماعیل علیزاده،
دوره 15، شماره 1 - ( دوره 15، شماره 1 1403 )
چکیده
مقدمه: عنکبوتها یکی از بزرگترین راستههای عنکبوتیان هستند که در سراسر جهان در تمام قارهها بهجز قطب جنوب یافت میشوند. بسیاری از گونههای عنکبوت در مجاورت با انسان زیست میکنند و عموماً برای محافظت از خود یا جهت شکار، زهر را به حیوانات دیگر ازجمله انسان تزریق میکنند.
گزارش مورد: در این گزارش یک کودک هفت ساله معرفی میشود که با شکایت واکنشهای پوستی در ناحیه چشم، زانو و ساق دست به بیمارستان مراجعه کرد. ضایعات پوستی بعد از چند ساعت بر روی بدن کودک ظاهر شد. بعد از گذشت 24 ساعت ضایعات پوستی شدت یافته و التهاب و قرمزی همراه با خارش در محل گزش بر روی بدن کودک ایجاد شد. سرانجام بعد از 5 روز ضایعات پوستی با شستوشوی آب و صابون همراه با مصرف پماد کالامین بهکلی از بین رفته و محل گزش بهبود یافت.
نتیجه گیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این بندپایان مزاحم بهعنوان درمانگر، میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.