3 نتیجه برای مقدس
لیلا شاهمرادی، رضا مقدسعلی، فرهاد مصطفائی،
دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 98، دوره 10، شمارهی 4 1398 )
چکیده
زمینه و هدف: برنامههای کاربردی مبتنی بر موبایل، پتانسیل زیادی برای افزایش آگاهی بیماران پوستی دارند. هدف اصلی، بالابردن اطلاعات مراجعین از بیماری و سلولدرمانی پوستی و نیز ارائهی اطلاعات مرکز رویان، لیست متخصصین، آدرس و ارائهی کلیپها و عکسهای مربوط به بیماری است.
روش اجرا: ابتدا برای شناسایی اطلاعات، با پرسشنامهی محققساخته، نیازسنجی به عمل آمد. روایی پرسشنامهها توسط متخصصین تأیید شد. نرمافزار سیستم اطلاعرسانی با نرمافزار تحت ویندوز Joapp طراحی و ایجاد گردید. درنهایت، با پرسشنامهی استاندارد ارزیابی میزان رضایت کاربران و کاربردپذیری برنامه، مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: نتایج ارزیابی کاربران در چهار محور عملکرد نرمافزار با میانگین (3/81%)، صفحهی نمایش نرمافزار با میانگین (9/78)، اصطلاحات و اطلاعات نرمافزار با میانگین (1/68%) و قابلیت کلی نرمافزار (8/82%) و درنهایت میانگین کل امتیاز 7/77% ـ که در سطح «خوب» است ـ ارزیابی شدند.
نتیجهگیری: درمان این بیماری با توجه به تنشهای روانی ضروری و مهم است. بهعلت عدم کارآیی درمانهای موجود، درمانهای مکمل برای کنترل بیماری در حال افزایش هستند. نرمافزار فوق با بالابردن اطلاعات بیماران در مورد بیماریشان به آنها دید وسیعتری میدهد و استفاده از این نرمافزار خیلی مفید و کارآمد بوده است.
هاجر مقدس، سیدمحمد سیدجلالی،
دوره 12، شماره 3 - ( پاییز 1400، دوره 12، شماره 3 1400 )
چکیده
زمینه و هدف: فناوری ساخت سوزنهای میکرونی تحول عظیمی در حوزه دارورسانی ایجاد کرد. با استفاده از سوزنهای میکرونی میتوان دارو را بهصورت موضعی، بدون درد و با دوز بسیار کم و کنترلشده با دقت بالا تزریق کرد. تزریق موضعی دارو ازطریق پوست مزایای زیادی نسبت به دیگر روشهای دارورسانی دارد. در این روش، دارو وارد سیستم گوارش و گردش خون نمیشود؛ بنابراین ارگانهای غیرهدف از اثرات ناخواسته دارو در امان میمانند. پژوهش حاضر جهت ساخت آرایه سوزنهای میکرونی با استفاده از روش لیتوگرافی طراحی شده است.
روش اجرا: در این پژوهش با استفاده از روش فتولیتوگرافی و تنظیم مناسب عوامل تأثیرگذار در این روش، یک آرایه میکروسوزنی شامل 256 عدد سوزن به ارتفاع 500 میکرون، قطر پایه 250 میکرون و فاصله مرکز تا مرکز 600 میکرون بر روی سیلیکون ساخته شد.
یافتهها: تصاویر میکروسکوپی نشان میدهد که میکروسوزنهای ساختهشده، مخروطیشکل با نوک نسبتاً تیز هستند. سطح آنها صاف و بدون ترکخوردگی است و همچنین تشابه قابل قبولی با طرح اولیه دارند.
نتیجهگیری: آرایه میکروسوزنی ساختهشده در این تحقیق را میتوان بهطور مستقیم برای سوراخکردن پوست و افزایش نفوذپذیری آن با ایجاد سوراخهای میکرونی بهکاربرد. بهعلاوه از این آرایه میتوان بهعنوان قالب برای تولید سوزنهای میکرونی با مواد شکلپذیر در روش قالبگیری استفاده کرد.
هاجر مقدس،
دوره 14، شماره 2 - ( دوره 14، شماره 2 1402 )
چکیده
میکروسوزنها، ساختارهایی میکرونی هستند که امکان دارورسانی، واکسیناسیون و نمونهبرداری از ارگانهای مختلف را فراهم میکنند. استفاده از میکرونیدلها نیاز به مهارت و آموزش خاصی ندارد، دوز مصرفی را بهصورت چشمگیری کاهش میدهد و امکان رهایش زمانمند دارو را فراهم میکند. مزایای متعدد میکرونیدلها نسبت به روشهای دیگری دارورسانی، توجه پژوهشگران زیادی را در بهکارگیری این فناوری جدید جلب کرده است. میکروسوزنها از مرتبه میکرون تا میلیمتری با بهکارگیری تکنولوژی ریزساختی (میکروفبریکشن) با استفاده از انواع فلزات، سیلیکون و پلیمرها ساخته میشوند. تاکنون روشهای متنوعی برای ساخت میکرونیدلها ارائه شده است.
در این مقاله روشهای متعارف و پرکاربرد ساخت انواع میکرونیدل به همراه مزیتها و محدودیتهای آنها برحسب پارامترهای مؤثر در انتخاب میکرونیدل ارائه شده است. عوامل مؤثری مانند نوع دارو، مکانیزم موردنظر برای دارورسانی، ابعاد، هندسه، کاربرد و جنس ماده سازنده میکرونیدل و همچنین ابزار در دسترس، منجر به انتخاب روشهای متفاوتی برای ساخت میکرونیدلها میشود. از میان روشهای ریزساختی موجود، روش ریختهگری قابلیت تولید انواع مختلف میکرونیدلها را دارد ازاینرو، بیشترین استقبال را داشته است. روش ریختهگری ساده و ارزان است و قابلیت تولید در تیراژ بالا را دارد. روشهای حکاکی یون واکنشی عمیق و اچ پلاسما، قابلیت تولید میکرونیدلهایی بسیار مشابه را با طرح اولیه و با دقت بسیار بالایی دارند؛ با این حال بهدلیل نیاز به تجهیزات پیشرفته و گران، فرد ماهر و فرآیند پیچیده و زمانبر، قابلیت تولید انبوه را ندارند. در این میان پرینت سهبعدی با فرآیندهای تماماتوماتیک گزینه مناسبی برای انتخاب است.