مسعود ملکی، علیرضا عصاری، احمدرضا طاهری، محمد ابراهیمیراد،
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: ویتیلیگو یک بیماری پوستی شایع است که بهصورت لکههای بدون رنگ تظاهر کرده و باعث مشکلات روانی ـ اجتماعی میشود. نوردرمانی با اشعهی فرابنفش A همراه با متوکسالن (PUVA) یکی از روشهای پرمصرف و مؤثر در درمان ویتیلیگو است که از بیش از 10 سال پیش امکان انجام آن در استان خراسان فراهم آمده است.
روش اجرا: این مطالعه بهصورت کارآزمایی بدون شاهد برای بیماران مبتلا به ویتیلیگو مراجعهکننده به مرکز نور درمانی بیمارستان امام رضا(ع) مشهد طی سالهای 78-1377 انجام شد. بیماران با وسعت درگیری کمتر از 2% سطح بدن به روش موضعی و بیشتر از آن به روش سیستمیک درمان شدند. اطلاعات حاصله شامل میزان بهبودی و عوارض توسط نرمافزار SPSS نسخهی 11.5 مورد آنالیز قرار گرفت.
یافتهها: 135 نفر شامل 79 زن و 56 مرد وارد مطالعه شدند. 126 نفر تحت درمان سیستمیک و 9 نفر تحت درمان موضعی قرار گرفتند. پیگمانتاسیون مجدد در حد 100% در یک نفر، 99-80% در 53 نفر، 79-60% در 43 نفر، 59-40 % در 12 نفر، 39-20% در 6 نفر و کمتر از 20% در 20 نفر مشاهده شد. نتایج در انواع ژنرالیزه، در ناحیهی صورت و در جلسات درمانی بیشتر از 200 جلسه بهصورت معنیداری بهتر بود. ولی ارتباط معنیداری بین میزان پاسخ درمانی با سن بیمار، سابقهی خانوادگی، محل شروع بیماری، زمان ظهور اولین علائم بهبودی حین درمان، فاصلهی زمانی بین شروع بیماری تا شروع درمان و تیپ پوستی وجود نداشت. عوارض شایع حین درمان شامل خارش 69.6%، قرمزی 52.6%، تهوع و استفراغ 28.9% و سردرد 17.8% بود.
نتیجهگیری: درمان با PUVA یک روش مؤثر و کمعارضه در بیماران مبتلا به ویتیلیگو است که در انواع غیرسگمنتال و ناحیهی صورت با نتایج بهتری همراه است.
اسماعیل علیزاده، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، عباس آقایی افشار، محدثه اردونی، فائزه روحانی، حنانه ملکی آزارکی، یاسمن شفیعی،
دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره 4 1401 )
چکیده
مقدمه: رتیلها (Camel spiders) یا شترزنکها، راستهای از رده عنکبوتیان (Arachnida) و شاخه بندپایان (Arthropoda) هستند و میتوانند گزش دردناکی در انسان ایجاد کنند.
گزارش مورد: در این گزارش دو مرد 34 و 40 ساله معرفی میشوند که با شکایت واکنشهای پوستی در پا به درمانگاه مراجعه کردند. پزشک در معاینات اولیه این علائم را بهعنوان واکنش پوستی ناشی از نیش برخی از حشرات مزاحم تشخیص داد. بعد از گذشت یک روز، ضایعهای که شامل دو نقطه قرمزرنگ بود در پای بیماران ظاهر شد. ضایعات پوستی بعد از چند ساعت در هر دو فرد مشاهده شد که با شستوشوی آب و صابون بعد از گذشت 7 روز، علائم به کلی از بین رفته و محل گزش بهبود یافت.
نتیجهگیری: افزایش آگاهی پزشکان از علائم این بندپایان مزاحم بهعنوان درمانگر، میتواند در تسریع روند درمان کمککننده باشد.