4 نتیجه برای نصیریکاشانی
حامد زرتاب، ندا پژوهی، منصور نصیریکاشانی،
دوره 2، شماره 2 - ( 4-1390 )
چکیده
هیستیوسیتوز سلول لانگرهانس، یک بیماری پرولیفراتیو سلولهای لانگرهانس و لنفوسیتها میباشد که دارای زیرگروههای مختلفی است. از نظر تظاهر بالینی و شدت، این بیماری طیف گستردهای را از یک بیماری تککانونی خودمحدود تا درگیری چندسیستمی تهدیدکنندهی حیات دربرمیگیرد. برای تشخیص بیماری در کنار علایم بالینی، از مارکرهای ایمونوهیستوشیمی استفاده میشود. در موارد نیاز به درمان، روشهای درمانی مختلفی برای این بیماری پیشنهاد شده است که هیچیک نتیجهی ایدهآل نداشتهاند.این مقاله به معرفی یک خانم 23 ساله میپردازد که با بثورات ماکولوپاپولر وسیع زرد تا قرمز ـ قهوهای رنگ روی صورت همراه با پرادراری، پرنوشی و خستگی مراجعه کرده است.
زهرا حلاجی، علیرضا خاتمی، رضا رباطی، حسن صیرفی، علیرضا فیروز، وحیده لاجوردی، زهره مظفری، پروین منصوری، پدرام مهریان، منصور نصیریکاشانی،
دوره 6، شماره 1 - ( دورهی 6، شمارهی 1، بهار 1394 1394 )
چکیده
کهیر از بیماریهای شایع و چالشبرانگیزی است که تشخیص و درمان آن تنها به رشتهی تخصصی بیماریهای پوست محدود نمیشود. پزشکان عمومی، متخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی نیز بهطور شایعی با موارد این بیماری مواجه شده و درگیر تشخیص، درمان و پیشگیری از عود آن میشوند. با توجه به رسالت انجمن متخصصین پوست ایران در ارائهی راهبردهایی برای ادارهی هرچه بهتر بیماران مبتلا به بیماریهای پوستی، این انجمن با تشکیل کارگروهی نسبت به بررسی شواهد و دستورالعملهای موجود مرتبط و بهدنبال آن تدوین راهنمای بالینی عملی تشخیص و درمان کهیر در ایران اقدام کرد.
امیر حسینعلیبیگی، مرتضی کاشانی، منصور نصیریکاشانی،
دوره 12، شماره 2 - ( تابستان 1400، دوره 12، شماره 2 1400 )
چکیده
ورزش و پیشرفت ملتها آمیختگی زیادی به یکدیگر پیدا کردهاند و علاقه به فعالیتهای ورزشی در جهان افزایش یافته است. درماتولوژی ورزشی، رشتهای رو به رشد است. بیماریهای پوستی ورزشکاران یک گروه متمایز از بیماریهایی است که فعالیت بدنی تکراری همراه با عوامل استرسزای محیطی، ورزشکار را در بالاترین سطح احتمال ابتلا قرار میدهد. هدف از این مقاله مسلحکردن پزشکان با دانش بنیادی از بیماریهای پوستی در ورزشکاران است، عدم شناخت نقش ورزش در پاتوژنز بیماری پوستی، میتواند منجر به تأخیر انداختن تشخیص و درمان نادرست شود. بیماری پوستی میتواند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم توسط ورزش ایجاد شود، دستهای از بیماریهای پوستی نیز در فرد وجود داشته لیکن با شروع ورزش بروز کرده یا تشدید شدهاند.
بهطور کلی قبل از اینکه یک ورزشکار به ورزش بپردازد، باید از حیث پوستی مورد معاینه قرارگیرد تا از گسترش بیماریهای پوستی جلوگیری شود. معاینه بهویژه نواحی کمتر مورد توجه مانند پشت، داخل گوشها و ... از حیث وجود ضایعات، اهمیت دارد. بهتر است از ضایعات بیمار نقشهای تهیه شود که در طول زمان قابل ردگیری و تغییرات آن قابل پیگیری باشد(Body Mapping) .
ورزشکار باید تا 72 ساعت قبل از فعالیت ورزشی علائم عمومی نظیر تب نداشته باشد. هیچ ضایعه پوستی مترشح نباید وجود داشته باشد وگرنه لازم است درمانهایی را قبل از حضور در سالنهای ورزشی و استفاده از تجهیزات دریافت کند تا از عدم سرایت بیماری به سایرین اطمینان حاصل شود.
ترانه یزدانپرست، منصور نصیریکاشانی، منصور شمسیپور، فریبا ایزدی حیدری، فاطمه امیری، علیرضا فیروز،
دوره 14، شماره 2 - ( دوره 14، شماره 2 1402 )
چکیده
زمینه و هدف: درماتیت تماسی آلرژیک بهعنوان شایعترین علت درماتیت پلک شناخته شده است؛ اما اغلب به اشتباه تشخیص داده میشود. هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای بیماران مبتلا به درماتیت پلک مراجعهکننده برای تست پچ است.
روش اجرا: در این مطالعه گذشتهنگر، سه زیرگروه اصلی شامل بیمارانی که فقط پلکها درگیر بودند، پلکها و نواحی دیگر درگیر بودند و بدون درگیری پلک تعیین شد. دادههای جمعآوریشده شامل تشخیص، سابقه پزشکی گذشته، استفاده از محصولات مراقبت شخصی و لوازم آرایش، درماتیت شغلی و آلرژنهای مثبت بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون
T مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و مربع کای استفاده شد.
یافتهها: 427 بیمار مراجعهکننده جهت پچ تست وارد مطالعه شدند که 139 بیمار مبتلا به درماتیت پلک بودند. درماتیت تماسی آلرژیک شایعترین تشخیص در هر سه گروه مراجعهکننده برای پچ تست بود. استفاده از کرم اصلاح و نرمکننده مو در بیمارانی که فقط درگیری پلک داشتند، بهطور معنیداری بیشتر بود و سولفات نیکل شایعترین آلرژن در بین آنها بود.
نتیجهگیری: پچ تست بهعنوان استاندارد طلایی، ابزار مهمی در ارزیابی بیماری شایع پوستی درماتیت تماسی پلک و بهدلیل شناسایی دقیق آلرژنهای مسئول، در درمان درماتیت پلک ضروری است.