علیرضا فیروز، آذین آیتاللهی، فرناز ولیزاده، منصور نصیری کاشانی، زهرابیگم موسوی، مهسا فتاحی،
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401، دوره 13، شماره 2 1401 )
چکیده
مقدمه: «کچلی قارچی» اصطلاحی است که برای عفونتهای پوست سر که توسط قارچهای درماتوفیت ایجاد میشود، بهکار میرود. کچلی قارچ سر بین کودکان شایع است و کمتر در بزرگسالان دیده میشود.
گزارش مورد: مورد مراجعه در مطالعه حاضر، دختربچهای 9 ساله همراه با پچ آلوپسی خارشدار در پوست سر و تورم غدد لنفاوی در پشت گردن بود. بیمار یک گربه بهعنوان حیوان خانگی داشت. در معاینه، یک الی دو پچ آلوپسی با شفت مو شکسته و فلس خفیف مشاهده شد. در بررسی با لامپ وود و آزمایش مستقیم، عفونت اکتوتریکس تشخیص داده شد. با نظر متخصص پوست، روزانه یک عدد تربینافین 50 میلیگرم تجویز شد. با این حال، هیچ بهبود قابلتوجهی با وجود 4 هفته از مصرف تربینافین مشاهده نشد درنتیجه، دوز درمان با تربینافین از 50 میلیگرم به 250 میلیگرم در روز تغییر کرد. پس از 6 هفته درمان، تظاهرات بالینی بیمار به شکل قابلتوجهی بهبود یافت.
نتیجهگیری: پس از اینکه کچلی قارچی ازطریق میکروسکوپی تأیید میشود، انتخاب مناسبترین درمان ضدقارچ، بستگی به تعیین گونههای قارچی ازطریق کشت قارچی دارد. نتایج این مطالعه نشان میدهد هنگام انتخاب درمان تجربی عامل ضد قارچ، دوز 250 میلیگرم تربینافین ممکن است انتخاب خوبی برای کودکان باشد.
فرناز ولیزاده،
دوره 14، شماره 3 - ( دوره 14، شماره 3 1402 )
چکیده
تقریباً هر مرگومیر در بیماران جوان مبتلا به تومور پوستی پیشرفته، ناشی از ملانوما است. امروزه با کمک درمانهای مدرن، این بیماران بیشتر زنده میمانند یا حتی میتوانند به درمان برسند. ملانوما در مرحله پیشرفته، اغلب با پیشآگهی ضعیف مرتبط است و پزشکان، هنوز مدیریت این بیماری را به دلیل عدم پاسخ پایدار به رژیمهای درمانی اولیه و فقدان کارآزماییهای بالینی تصادفی در محیطهای پس از ایمونوتراپی/درمانی مولکولی هدفمند، دشوار میدانند. ظهور اهداف درمانی جدید، برگرفته از دادههای بالینی در مورد مشخصات ژنتیکی ملانوسیتها و شناسایی عوامل مولکولی دخیل در پاتوژنز عامل بدخیمی است. در مقاله حاضر، چالشهای تشخیصی، بیولوژی مولکولی و ژنتیک ملانومای بدخیم و همچنین گزینههای درمانی فعلی برای بیماران مبتلا به این تشخیص را ارائه میکنیم.