مرجان عریان، محمدحسین حکیمی میبدی، محمد ابراهیمزاده اردکانی، بهمن کیانی،
دوره 9، شماره 2 - ( تابستان 97، دوره 9، شماره 2 1397 )
چکیده
زمینه و هدف: استفاده از گیاهان دارویی برای درمان بیماریهای پوستی ازجمله جوش صورت قدمت زیادی دارد. از عصارهی بنه برای درمان بیمارهای مختلف استفاده شده است. این مطالعه بهمنظور بررسی اثربخشی و ایمنی کوتاهمدت عصارهی بنه برای درمان آکنهی خفیف تا متوسط طراحی شد.
روش اجرا: در این کارآزمایی بالینی، پس از گرفتن رضایتنامهی آگاهانه، 60 بیمار مبتلا به آکنهی خفیف تا متوسط بهطور تصادفی در دو گروه قرار گرفتند. برای داوطلبان در گروه مورد به مدت 6 هفته، یک بار در روز عصارهی 15% بنه به شکل موضعی تجویز شد. در گروه کنترل دارونما (آب جوشیده) به همان صورت داده شد. بیماران ازنظر تعداد ضایعه در بدو ورود، هفتهی سوم و هفتهی ششم مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: در پایان دورهی میانگین کاهش ضایعات در گروه بنه، 93/59% و گروه شاهد 46/11% بود. همچنین اثرات مثبت شامل لطافت و شفافیت پوست درگروه عصارهی بنه مشاهده شد.
نتیجهگیری: این مطالعهی بالینی نشان داد که درمان موضعی با عصارهی بنه را میتوان برای بهبود علائم بیماری آکنه خفیف تا متوسط توصیه کرد. با این حال مطالعهی طولانیتر با حجم نمونهی بیشتر برای دستیابی به درک جامع در مورد اثربخشی و ایمنی این گیاه موردنیاز است.