3 نتیجه برای یزدانی حمید
فاطمه یزدانی حمید،
دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401، دوره 13، شماره 2 1401 )
چکیده
سرطانهای پوستی، بدخیمیهای بسیار شایعی هستند که میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار میدهند و شامل انواع ملانومها و سرطانهای پوست غیرملانومایی میشود. ملانومها جزو خطرناکترین سرطانها هستند، درحالی که سرطانهای پوست غیرملانوما بهطور کلی، الگوی بالینی خوشخیمتری را نشان میدهند. با ایﻦ ﺣﺎل، ﮔﺎﻫﯽ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ ﺗﻬﺎﺟﻤﯽ و متاستاتیک باشند. ﻣﻼﻧﻮمﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻً در ﻧﻮاﺣﯽ از ﺑﺪن ﮐﻪ در ﻣﻌﺮض ﻧﻮر ﺧﻮرﺷﯿﺪ ﻫﺴـﺘﻨﺪ ﻇﺎﻫﺮ ﻣﯽﺷﻮﻧﺪ، اﮔﺮﭼﻪ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ در ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً در ﻣﻌﺮض ﻧﻮر ﺧﻮرﺷـﯿﺪ ﻗﺮار ﻧﻤﯽﮔﯿﺮﻧﺪ ﻧﯿﺰ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﻮﻧﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮایﻦ، ﺗﻮﺳـﻌﻪ آﻧﻬﺎ ﭼﻨـﺪﻋﺎﻣﻠﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﻄﺮ درونزا و ﺑﺮونزا اﺳﺖ. ﻣﺪیﺮیﺖ سرﻃﺎن ﭘﻮﺳﺖ ﺑﻪ ﻧﻮع آن ﺑﺴﺘﮕﯽ دارد و ﻣﻌﻤﻮﻻً ﻣﺒﺘﻨﯽﺑﺮ ﺟﺮاﺣﯽ، ﺷﯿﻤﯽدرﻣﺎﻧﯽ، ایﻤﻮﻧﻮﺗﺮاﭘﯽ و درﻣﺎن ﻫﺪفمند اﺳﺖ. در ایﻦ راﺳﺘﺎ، درﻣﺎنهای انکولوژیک پیشرفتهایی را در سالهای گذشته نشان دادهاند. با این حال درمانهای کنونی هنوز معایب مختلفی مانند ویژگی کم سلولی، عودهای مکرر، سمیت بالا و افزایش هزینهها دارند.
علاوهبر این، پیگیری داروهای جدید پرهزینه است و مجوز برای استفاده بالینی آنها، ممکن است 15-10 سال طول بکشد بنابراین، جابهجایی داروهایی که قبلاً تأیید شدهاند و برای سایر بیماریها مورد استفاده قرار میگرفتند، بهعنوان یک جایگزین عالی ظاهر شده است. در این بررسی کوچک، هدف ما ارائه یک نمای کلی و بهروز از استفاده مجدد داروها برای درمان سرطان پوست و بحث در مورد دیدگاههای آینده آنهاست.
شیرین سیاحفر، فاطمه یزدانی حمید،
دوره 13، شماره 3 - ( دوره 13، شماره 3 1401 )
چکیده
شیوع مجدد آبله میمون این نگرانی را برانگیخته که ویروس آبله میمون، پتانسیل بالایی برای شیوع بیماریهای مشترک انسان و حیوان و ایجاد یک همهگیری جدید را دارد. تحقیقات میدانی زیادی، توسط کارکنان مراقبتهای بهداشتی و بهداشت عمومی آفریقا، در طول پاندمیهای قبلی انجام شده و این نتایج میتواند در شیوع فعلی ما را یاری کند. با این حال تظاهرات بالینی غیرمعمول، اهمیت بالایی برای تشخیص بیماری دارد. علاوهبر این، عفونتهای ناشی از ویروس آبله در مقایسه با آبله میمون، علائم پوستی مشترکی دارند که زودهنگام بروز میکنند. این تظاهرات پوستی ممکن است مربوط به دورههای انتقال باشند و میتوانند جای زخم را برجای بگذارند بنابراین، متخصصان پوست نقش اساسی در شناخت و تشخیص عفونتها، آموزش و آمادهسازی کارکنان مراقبتهای بهداشتی برای تشخیص زودهنگام موارد و سویههای جدید آبله میمون ایفا میکنند.
فاطمه یزدانی حمید،
دوره 14، شماره 1 - ( دوره 14، شماره 1 1402 )
چکیده
درمان بیماریهای مزمن مانند زخم پای دیابتی (DFU) بهدلیل احتمال افزایش عفونت و تأخیر در بهبود زخم، چالشبرانگیز است. پیچیدگی درمان موجود، اثرات نامطلوب و مقاومت میکروبی بر نیاز به یک رویکرد جایگزین برای مدیریت DFU تأکید دارد. شواهد فزاینده مرتبط با کاربرد پروبیوتیک در بیماریهای مختلف، شایستگی استفاده از آنرا در بهبود زخم و عفونت نشان میدهد. سویههای مختلف پروبیوتیک، کارایی خود را در عفونتهای مختلف مانند عفونتهای روده، عفونتهای دهان و عفونتهای دستگاه تناسلی نشان دادهاند. مطالعات بالینی توانایی پروبیوتیکها را برای بهبود زخم معده نشان دادهاند. مکانیسم اساسی اثرات درمانی پروبیوتیکها شامل تعدیل ایمنی موضعی و سیستمیک است. این مقاله بر این فرضیه تمرکز دارد که کاربردهای موضعی فرمولاسیون حاوی پروبیوتیکها ممکن است برای درمان زخم پای دیابتی مؤثر باشد.