اسماعیل علیزاده، عباس آقایی افشار، محمدامین گروهی، لیلا شیرانی بیدآبادی، زهرا نادعلیان،
دوره 10، شماره 4 - ( 11-1398 )
چکیده
مقدمه: سوسری مصری یکی از انواع سوسریها است که پراکندگی جهانی دارد و میتواند در محیطهای بستهی انسانی زندگی کند. در این مقاله برای اولین بار موردی از بیمار مبتلا به درماتیت ناشی از سوسری مصری را در ایران گزارش میکنیم.
گزارش مورد: آقای 80 ساله با ضایعات پوستی در پای راست به درمانگاه مراجعه کرد. این بیمار در خانهی خشتی در شهرستان رفسنجان زندگی میکرد و از قبل هیچ عارضهی پوستی نداشته است. ضایعه با احساس خارش شدید در پای راست شروع و بعد از یک روز قرمزی و تورم بهوجود آمد. در معاینه علاوهبر علائم التهاب، آثار گزش مشهود بود. ضایعات پوستی بعد از 2 هفته با استفاده از داروهای تجویزی توسط پزشک از بین رفتند.
نتیجهگیری: بهطور کلی سوسریها میتوانند باعث واکنشهای پوستی در اثر تماس با بدن انسان شوند. بدینمنظور باید آگاهی و دانش عمومی در مورد پیشگیری و کنترل آلودگی اینگونه از سوسریها در جامعه افزایش یابد.
آذین آیتالهی،
دوره 14، شماره 3 - ( 8-1402 )
چکیده
درماتیت آتوپیک یک اختلال التهابی پوستی عودکننده مزمن است که با اگزمای شدید و خارش همراه است. حساسیت به گونههای مالاسزیا ممکن است با شدت علائم درماتیت آتوپیک مرتبط باشد. شرایط رشد برای گونههای مالاسزیا روی پوست کودکان نسبت به پوست بالغین پایینتر است و این امر، دلیل ایجاد حساسیت بیشتر به مالاسزیا در بزرگسالی است. احتمال اینکه گونههای مالاسزیا بهعنوان فاکتور زمینهای برای ابتلا به درماتیت آتوپیک نقشی ایفا کند، بهدلیل پاسخهای ایمنی موضعی پوست و عملکرد سد دفاعی پوست بعید بهنظر میرسد؛ ولی حساسیت در برابر این مخمر فلورنرمال پوست میتواند با شدت علائم بیماری مرتبط باشد. همچنین درمان ضدقارچی در برخی بیماران، اثرات مفیدی را نشان میدهد. با این حال مکانیسم پاتوژنتیک و تعامل متقابل گونههای مالاسزیا و درماتیت آتوپیک هنوز تا حدی نامشخص است و به تحقیقات بیشتر نیاز دارد.