2 نتیجه برای اختلال شخصیت
محمد ابراهیمزاده اردکانی، قاسم دستجردی، نیلوفر عزیزی،
دوره 8، شماره 3 - ( 8-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: چین و چروک پوست بهطور معمول نتیجهی فرآیند پیری است. تزریق سم بوتولینوم از روشهایی است که متقاضیان زیادی دارد. این مطالعه برای تعیین اختلال شخصیت در افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم جهت رفع چین و چروک صورت انجام شد.
روش اجرا: این مطالعهی توصیفی به روش مقطعی و برروی زنان و مردان مبتلا به چین و چروک صورت ارجاعشده جهت تزریق سم بوتولینوم به کلینیک لیزر یزد در سال 1395 انجام شد. برای تعیین اختلال شخصیت از پرسشنامهی میلون استفاده شد. درنهایت دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS 22 و تستهای آماری توصیفی مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: 51 نفر با میانگین سنی 5/9±9/35 در این مطالعه شرکت کردند. بیشترین فراوانی بهترتیب در گروه سنی زیر 35 سال با فراوانی26 (51%)، جنس مؤنث با فراوانی 45 (2/88%)، تحصیلات لیسانس و بالاتر از آن با فراوانی 31 (8/60%) و وضعیت تأهل با فراوانی 35 (6/68%) بود. اختلال شخصیت وسواسی ـ اجباری با فراوانی 7 (7/13%) و صفت شخصیت نمایشی با فراوانی 6 (8/11%) پس از شخصیت طبیعی بیشترین فراوانی را داشتند. ﺗﺄثیر عواملی چون سن، جنس، تحصیلات و وضعیت ﺗﺄهل در شیوع اختلالات شخصیت معنادار نبود.
نتیجهگیری: بیشتر افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم وضعیت شخصیت طبیعی داشتند اما تعدادی هم اختلال شخصیت وسواسی ـ جبری و صفت شخصیت نمایشی داشتند که نشاندهندهی اهمیت زیبایی در وضعیت اجتماعی افراد بوده و فرد را برای حضور مؤثرتر در اجتماع مجبور به رفع چروک صورت با استفاده از تزریق سم بوتولینوم میکند.
پرویز مولوی، رستمی مجید، مهریار ندرمحمدیمقدم، عطرین خلخالی، حبیبه سلوت،
دوره 9، شماره 3 - ( 8-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به نقش مهم عوامل روانشناختی در اختلالات سوماتیک بهویژه پوستی، در این پژوهش اختلالات شخصیت در بیماران پسوریاتیک مورد بررسی قرار گرفت.
روش اجرا: از مراجعین درمانگاه تخصصی پوست بیمارستان امام خمینی (ره) شهر اردبیل، 81 نفر با بیماری پسوریازیس (گروه بیمار) و 80 نفر بدون بیماری پوستی (گروه کنترل) بررسی شدند. افراد دو گروه ازلحاظ سن و جنس همسانسازی شدند. شدت پسوریازیس در گروه مورد براساس شاخص psoriasis area and severity index (PASI) در سطوح خفیف، متوسط و شدید توسط متخصص پوست تعیین شد. اطلاعات مربوط به صفات و اختلالات شخصیتی با پرسشنامهی MCMI-III ارزیابی شد.
یافتهها: تفاوت معنیداری در صفات و اختلالات شخصیت افسرده، وابسته، وسواسی و نمایشی بین دو گروه وجود داشت. شدت پسوریازیس با اختلال شخصیت وسواسی و وابسته ارتباط معکوس داشت بهطوری که در موارد خفیف و متوسط، اختلال شخصیت بیشتر بود.
نتیجهگیری: یافتهها بر همراهی عوامل روانشناختی با بیماری پسوریازیس تأکید داشت لذا ارائهی خدمات رواندرمانی به این بیماران در کنار درمان دارویی ضروری بهنظر میرسد.