5 نتیجه برای استرس
سارا شریفیپور، محمدحسن دوازدهامامی، مریم بختیاری، ابوالفضل محمدی، محسن صابری،
دوره 8، شماره 2 - ( 5-1396 )
چکیده
روش اجرا: در این پژوهش با روش نمونهگیری در دسترس 6 نفر انتخاب شدند و از پرسشنامههای علائم کندن مو MGH-HPS، افسردگی، اضطراب، استرس DASS-21، کیفیت زندگی WHOQOL-26 و دشواری در تنظیم هیجان DERS استفاده شد. پروتکل 8 جلسهای درمان تنظیم هیجان مبتنی بر مدل گراس بهصورت هفتگی (هر جلسه 90 دقیقه) برای هر شرکتکننده بهصورت انفرادی اجرا شد. دادهها ازطریق تحلیل چشمی، درصد بهبودی، آزمون ناپارامتری فریدمن و آزمون مقایسههای جفتی ویلکاکسون تجزیه و تحلیل شد.
زمینه و هدف: اختلال کندن مو اختلال مزمنی است که مشخصهی آن کندن مکرر مو است که کمابیش سبب ازدستدادن مو میشود. این اختلال با وجود داشتن عوارض متعدد جسمانی، اقتصادی و اجتماعی کمتر مورد تشخیص و درمان قرار گرفته است. در پژوهش حاضر به بررسی اثربخشی درمان تنظیم هیجانی بر شدت علائم موکنی، اضطراب، افسردگی، استرس و کیفیت زندگی در افراد مبتلا به اختلال کندن مو میپردازیم.
یافتهها: درمان تنظیم هیجان در کاهش علائم اختلال کندن مو، افسردگی، اضطراب، استرس، دشواری در تنظیم هیجان و افزایش کیفیت زندگی افراد مبتلا به اختلال کندن مو مؤثر است.
نتیجهگیری: درمان تنظیم هیجان بهطور معناداری مشکلات هیجانی و علائم کندن مو را در افراد مبتلا به وسواس کندن مو بهبود میبخشد، درنتیجه درمانگران میتوانند از این درمان بهعنوان یک درمان مؤثر برای اختلال کندن مو استفاده کنند.
سارا هاشمی، علیاکبر یحیایی،
دوره 9، شماره 3 - ( 8-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: سرطان پوست از بدخیمیهای شایع در دنیا است که با ناتوانیهایی همراه است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی آموزش ایمنسازی در برابر استرس بر کیفیت زندگی و امید به زندگی در مبتلایان به سرطان پوست انجام شد.
روش اجرا: پژوهش از نوع مطالعات نیمهآزمایشی با پیشآزمون ـ پسآزمون پیگیری با گروه آزمایش و کنترل بود. از میان مردان مبتلا به سرطان پوست مراجعهکننده به مرکز بالینی نگاه شهر ساوه در سال 1396، 30 نفر تصادفی انتخاب شده و بهصورت تصادفی در دو گروه 15 نفری تقسیم شدند. شش جلسهی آموزشی در هفته برگزار شد. آزمودنیها در آغاز و پایان طرح پرسشنامههای کیفیت زندگی و امید به زندگی را پر نمودند. دادهها با استفاده از تحلیل واریانس با اندازهگیری مکرر تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: میانگین نمرات در گروه آزمایش تفاوت معناداری نسبت به گروه کنترل نشان داد (001/0P<). آزمودنیهای گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل بهطور معناداری نمرات بهتری داشتند که اثربخشی مداخله را نشان داد.
نتیجهگیری: آموزش ایمنسازی در برابر استرس میتواند بهعنوان مداخلهای مفید و کاربردی در درمان روانشناختی مبتلایان به سرطان پوست و افزایش کیفیت زندگی و امید به زندگی آنها بهکار رود.
شکوفه صمدیان، رویا کوچکانتظار، مهناز استکی، آنیتا باغداساریانس، افسانه قنبریپناه،
دوره 10، شماره 2 - ( 5-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی یکی از آخرین دستاوردهای بشر برای خلق زیبایی است. هدف از این پژوهش تبیین رابطهی بین ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده با نگرانی از تصویر بدنی بود.
روش اجرا: پژوهش حاضر از نوع همبستگی با تکیه بر مدلیابی معادلات ساختاری است. تعداد 350 نفر از متقاضیان جراحی زیبایی که به مراکز جراحی شمال تهران در سال 1396 مراجعه کرده بودند داوطلبانه و به روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و به پرسشنامههای استرس ادراکشده کوهن و همکاران (1983)، شخصیت نئو (1985) و نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون (2005) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیلها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نسخهی 24 نرمافزار Spss، Amos و با آزمونهای نرمالبودن، مدلیابی معادلات ساختاری انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بین ویژگیهای شخصیتی و نگرانی از تصویر بدنی رابطهی معناداری وجود دارد. همچنین بین استرس ادراکشده و نگرانی از تصویر بدنی و ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده رابطهی معناداری وجود دارد. همچنین مدل ساختاری رابطه بین ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده با نگرانی از تصویر بدنی از برازش مطلوبی برخوردار است.
نتیجهگیری: لازم است از مقیاسهای هنجارشده برای درک و ارزیابی روانشناختی قبل از جراحی زیبایی استفاده شود و این غربالگری میتواند باعث کاهش تعداد جراحیهای غیرضروری و افزایش رضایت از نتایج جراحی شود.
شکوفه بخشی، محمدعلی سپهوندی، سیمین غلامرضایی،
دوره 10، شماره 4 - ( 11-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری پوستی مزمن است. دشواری تنظیم هیجان در مبتلایان به پسوریازیس، بر اهمیت رویکردی وسیعتر در مدیریت بالینی این بیماری تأکید دارد. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی بر تنظیم شناختی هیجان در مبتلایان به پسوریازیس بود.
روش اجرا: پژوهش حاضر، نیمهآزمایشی از نوع پیشآزمون ـ پسآزمون همراه با گروه شاهد و پیگیری بود. جامعهی آماری شامل تمامی مبتلایان به پسوریازیس مراجعهکننده به درمانگاهها و کلینیکهای تخصصی پوست شهرستان خرمآباد بودند. ابتدا، بیماران بـا اسـتفاده از ملاکهای ورود و خروج غربال شدند، سپس 24 نفر با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و بهطور تصادفی، در دو گروه آزمایشی و شاهد گمارده شدند. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامهی تنظیم شناختی هیجان گارنفسکی و کرایج (2006) بود. گروه آزمایشی به مدت 8 جلسه مداخلهی کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی دریافت کردند. تحلیل دادهها در دو سطح آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نسخهی 23 نرمافزار SPSS و با آزمونهای نرمالبودن، تحلیل کوواریانس چندمتغیره (MANCOVA) و تکمتغیره (ANCOVA) صورت گرفت.
یافتهها: کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی باعث افزایش نمرات راهبردهای انطباقی و کاهش نمرات راهبردهای غیرانطباقی تنظیم شناختی هیجان در مبتلایان به پسوریازیس گردید و اثر درمان در مدت پیگیری ماندگار بود (001/0P<).
نتیجهگیری: آموزش مهارتهای کاهش استرس مبتنی بر ذهنآگاهی، میتواند بهعنوان مداخلهای مؤثر در بهبود تنظیم شناختی هیجان در مبتلایان به پسوریازیس مورد استفاده قرار گیرد.
سعدی بایزیدی، عباس بخشیپور، مرضیه علیوندی وفا،
دوره 12، شماره 1 - ( 2-1400 )
چکیده
زمینه و هدف: وجود متغیرهایی همچون استرس، افسردگی و اضطراب میتواند زندگی هر فردی را تحتالشعاع قرار دهد و از مسیر اصلی و نیل به هدف خارج سازد؛ بنابراین با توجه به موارد ذکرشده، هدف پژوهش حاضر بررسی اثربخشی درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش میزان استرس، افسردگی و اضطراب افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی و پوستی بود.
روش اجرا: روش پژوهش حاضر از نوع نیمهآزمایشی با استفاده از طرح پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه کنترل انجام شد. جامعه آماری شامل کلیه مراجعین با اختلالات پوست و مو و اختلالات گوارشی با منشأ روانتنی به کلینیکهای پزشکان متخصص داخلی و پوست و مو، درمانگاه و بیمارستان شهر بوکان در سال 98-1397 میباشد. از بین جامعه آماری 30 نفر بهصورت هدفمند که بالاترین نمره را در فرم کوتاه پرسشنامه افسردگی، اضطراب و استرس DASS-21 کسب کرده بودند، انتخاب شدند و سپس به روش تصادفی در دو گروه آزمایش (15 نفر) و گروه گواه (15 نفر) جایگزین شدند. پروتکل اجرایی جلسات درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر اساس رویکرد هیز (2002) به مدت 8 جلسه 5/1 ساعته در یکماه و هر هفته 2 جلسه بر روی گروه آزمایش اجرا شد. دادهها با استفاده از نسخه 23 از نرمافزار SPSS و با روش آنالیز کوواریانس تحلیل شدند.
یافتهها:نتایج نشان داد که بین میانگینهای گروه آزمایش و کنترل در متغیرهای استرس، افسردگی و اضطراب تفاوت معنیداری وجود دارد. در واقع درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش (ACT) باعث کاهش میانگین استرس (959/1±47/7)، افسردگی (187/1±47/6) و اضطراب (345/1±67/6) در مرحله پسآزمون شد.
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این پژوهش میتوان نتیجه گرفت که درمان مبتنی بر تعهد و پذیرش بر کاهش میزان استرس، افسردگی و اضطراب افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی و پوستی مؤثر است.