7 نتیجه برای بیماریهای پوستی
شهرام باغستانی، شهرام زارع، فروغ محمدی، کرامتالله جهانشاهی،
دوره 1، شماره 4 - ( 10-1389 )
چکیده
زمینه و هدف: نارسایی کلیوی مزمن یک وضعیت بالینی است که در آن عملکرد کلیهها کاهش یافته است. نارسایی کلیوی مزمن همراه با تظاهرات پوستی متعددی است که با شروع دیالیز ممکن است تظاهرات پوستی جدیدی نیز ظاهر شود. هدف از این مطالعه بررسی شیوع مشکلات پوستی در میان بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی مزمن تحت دیالیز بود.
روش اجرا: این مطالعه مقطعی بر روی 60 نفر از بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی مزمن مراجعهکننده به تنها مرکز دیالیز استان در بیمارستان شهید محمدی صورت گرفت. بیماران ازنظر تغییرات پوستی توسط متخصص پوست مورد معاینهی دقیق قرار گرفتند. جهت توصیف و تحلیل دادههای آماری از نرمافزار SPSS 16 و آزمونهای آماری t و Chi2 استفاده شد. سطح معنیداری 0.05 در نظر گرفته شد.
یافتهها: شایعترین یافتهها، خشکی پوست در 78.3%، رنگپریدگی در 71.7% و خارش در 58.3% بیماران بود. سایر یافتههای بالینی شایع بهترتیب عبات بودند از: ناخن (half & half (35%، هیپوملانوز قطرهای ایدیوپاتیک (33.3%)، زردی پوست (31.7%)، هیپرکراتوز زیر ناخن (30%)، اونیکولیز (20%)، شیار عرضی ناخن (15%)، cherry آنژیوما (15%)، هیپرپیگمانتاسیون پوست (15%) و پورپورا (13.3%).
نتیجهگیری: نارسایی کلیوی مزمن با تظاهرات پوستی متعددی همراه است که میتواند به علت دیالیز یا بیماری زمینهای باشد.این تغییرات بسیار متنوع است که شایعترین آنها خشکی پوست و رنگپریدگی میباشد. تشخیص زودرس این مشکلات ممکن است در کاهش ابتلا و بهبود کیفیت زندگی این بیماران مؤثر باشد.
نیلوفر تاری، حمیدرضا محمودی، سیدحامد حسینی، کامران بلیغی، مریم دانشپژوه، ، ، ،
دوره 3، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: خارش، علامت اصلی بسیاری
از بیماریهای پوستی و نیز علامت شایعی در بیماریهای سیستمیک میباشد. خارش محرکی
است که بهطور مستقیم قابل اندازهگیری نیست و معمولاً تعیین شدت خارش توسط بیمار با
معیارهای آنالوگ ویژوال اندازهگیری میشود. اما هیچکدام از اینها اثر خارش بر کیفیت
زندگی بیماران را اندازهگیری نمیکنند، لذا در این مطالعه بر آن شدیم که پرسشنامهی
"کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به خارش (ItchyQoL)" را به فارسی ترجمه کرده و پایایی و روایی
آن را بسنجیم.
روش اجرا: پرسشنامهی (ItchyQoL) توسط دو فرد دو زبانه به فارسی
ترجمه شد و سپس مجدداً توسط دو فرد دو زبانهی دیگر به انگلیسی برگردانده شد. در نهایت
با تطابق نمونهی اولیه و ثانویه و بازنگری سؤالات نسخهی فارسی پرسشنامه حاضر گردید.
پرسشنامه توسط 44 بیمار که دارای بیماری پوستی خارشدار بودند، در دو نوبت به فاصلهی
72 ساعت پر شد. سپس پاسخها جهت بررسی پایایی و روایی ساختاری پرسشنامه از نظر آماری
تحلیل شد.
یافتهها: نسخهی فارسی ItchyQoL دارای همبستگی درونی و تکرارپذیری است. همچنین پایایی پرسشنامه از طریق
متد آزمون ـ بازآزمون بررسی شد که معنیدار بود. پایایی ساختاری توسط بررسی رابطهی
بین شدت و تناوب خارش با مجموع امتیازها در سه محور اصلی علایم، اختلال عملکرد و احساسات
بررسی شد که در تمامی موارد به استثنای محور اختلال عملکرد معنیدار بود.
نتیجهگیری: نسخهی ترجمه به فارسی پرسشنامهی خارش روایی
و پایایی قابل قبولی دارد
حامد مهدیزاده، هاله آیتاللهی، نفیسه اسماعیلی، مهران کامکار حقیقی،
دوره 4، شماره 3 - ( 7-1392 )
چکیده
بیش از یک دهه است که تشخیص بیماریهای
پوستی از راه دور بهعنوان جایگزینی بالقوه برای معاینات حضوری مورد توجه قرار گرفته
است. بهمنظور ارزیابی کیفیت این خدمات، پایایی و صحت تشخیصها با روش معاینهی
حضوری مقایسه میشوند. در این مقاله نتایج مطالعات انجامشده در خصوص مقایسهی
پایایی و صحت تشخیصهای ارایهشده در دو روش معاینه حضوری و از راه دور مرور میگردد.
از منابع مختلف نظیر پایگاههای
اینترنتی و مجلات الکترونیکی برای انتخاب مقالات منتشرشده در سالهای 1997 تا 2013
در حوزهی تشخیص بیماریهای پوستی از راه دور با تمرکز بر مقایسهی پایایی و صحت
تشخیصها در روش از راه دور و معاینهی حضوری استفاده شد.
پایایی و صحت تشخیص از راه دور، در
مقایسه با معاینات حضوری بیش از 60% بود. همچنین افزایش پایایی و صحت به عواملی
نظیر کیفیت تصاویر، اطلاعات بالینی، تشخیصهای افتراقی، مشورت با سایر همکاران و
کسب نظرات ثانویه آنها بستگی داشت. بهنظر میرسد ارایهی اطلاعات بالینی کافی در
خصوص بیماران به ارتقای پایایی و صحت تشخیص بیماریهای پوستی از راه دور کمک خواهد
کرد. در این صورت میتوان از این روش جهت ارایهی مراقبتهای سلامت در مناطق
دورافتاده و جمعیتهای محروم استفاده نمود.
مهدی طاهری سروتین، مهدی عباستبار،
دوره 6، شماره 1 - ( 2-1394 )
چکیده
گونههای مالاسزیا (سابقاً پیتیروسپوروم نامیده میشدند) فلور طبیعی پوست انسان و حیوانات خونگرم میباشند. امروزه جنس مالاسزیا به 13 گونه تقسیمبندی میشود. اکثر این مخمرها نیاز خاصی به اسیدهای چرب با زنجیرهی طولانی دارند و روشهای ویژهای برای جداسازی، نگهداری و تشخیص آنها لازم است. این قارچها در شرایط مناسب میتوانند در پدیدآمدن بیماریهای پوستی مختلف نقش داشته باشند. هدف از مطالعهی حاضر توضیح طبقهبندی اخیر جنس مالاسزیا، عوامل بیماریزایی و بیماریهای پوستی مرتبط با گونههای مالاسزیا میباشد.
امیر حسینعلیبیگی، مرتضی کاشانی، منصور نصیریکاشانی،
دوره 12، شماره 2 - ( 5-1400 )
چکیده
ورزش و پیشرفت ملتها آمیختگی زیادی به یکدیگر پیدا کردهاند و علاقه به فعالیتهای ورزشی در جهان افزایش یافته است. درماتولوژی ورزشی، رشتهای رو به رشد است. بیماریهای پوستی ورزشکاران یک گروه متمایز از بیماریهایی است که فعالیت بدنی تکراری همراه با عوامل استرسزای محیطی، ورزشکار را در بالاترین سطح احتمال ابتلا قرار میدهد. هدف از این مقاله مسلحکردن پزشکان با دانش بنیادی از بیماریهای پوستی در ورزشکاران است، عدم شناخت نقش ورزش در پاتوژنز بیماری پوستی، میتواند منجر به تأخیر انداختن تشخیص و درمان نادرست شود. بیماری پوستی میتواند بهطور مستقیم یا غیرمستقیم توسط ورزش ایجاد شود، دستهای از بیماریهای پوستی نیز در فرد وجود داشته لیکن با شروع ورزش بروز کرده یا تشدید شدهاند.
بهطور کلی قبل از اینکه یک ورزشکار به ورزش بپردازد، باید از حیث پوستی مورد معاینه قرارگیرد تا از گسترش بیماریهای پوستی جلوگیری شود. معاینه بهویژه نواحی کمتر مورد توجه مانند پشت، داخل گوشها و ... از حیث وجود ضایعات، اهمیت دارد. بهتر است از ضایعات بیمار نقشهای تهیه شود که در طول زمان قابل ردگیری و تغییرات آن قابل پیگیری باشد(Body Mapping) .
ورزشکار باید تا 72 ساعت قبل از فعالیت ورزشی علائم عمومی نظیر تب نداشته باشد. هیچ ضایعه پوستی مترشح نباید وجود داشته باشد وگرنه لازم است درمانهایی را قبل از حضور در سالنهای ورزشی و استفاده از تجهیزات دریافت کند تا از عدم سرایت بیماری به سایرین اطمینان حاصل شود.
شیرین سیاحفر، فاطمه یزدانی حمید،
دوره 13، شماره 3 - ( 8-1401 )
چکیده
شیوع مجدد آبله میمون این نگرانی را برانگیخته که ویروس آبله میمون، پتانسیل بالایی برای شیوع بیماریهای مشترک انسان و حیوان و ایجاد یک همهگیری جدید را دارد. تحقیقات میدانی زیادی، توسط کارکنان مراقبتهای بهداشتی و بهداشت عمومی آفریقا، در طول پاندمیهای قبلی انجام شده و این نتایج میتواند در شیوع فعلی ما را یاری کند. با این حال تظاهرات بالینی غیرمعمول، اهمیت بالایی برای تشخیص بیماری دارد. علاوهبر این، عفونتهای ناشی از ویروس آبله در مقایسه با آبله میمون، علائم پوستی مشترکی دارند که زودهنگام بروز میکنند. این تظاهرات پوستی ممکن است مربوط به دورههای انتقال باشند و میتوانند جای زخم را برجای بگذارند بنابراین، متخصصان پوست نقش اساسی در شناخت و تشخیص عفونتها، آموزش و آمادهسازی کارکنان مراقبتهای بهداشتی برای تشخیص زودهنگام موارد و سویههای جدید آبله میمون ایفا میکنند.
آلا احسانی، سیدامیرمحمد رضائیمجد، امیرهوشنگ احسانی، پدرام نورمحمدپور، مینا کوهیان محمدآبادی، زهرا رضوی، مهشیدالسادات انصاری، ریحانه سیف، امیرحسین رحیمنیا،
دوره 15، شماره 3 - ( 8-1403 )
چکیده
زمینه و هدف: پیتریازیس لیکنوئید (PL)، یک بیماری پاپولواسکواموس نادر با اتیولوژی نامشخص است. از آنجایی که مطالعات جدید محدودی در این خصوص انتشار یافته، پژوهش حاضر با هدف معرفی تظاهرات کلینیکال و سیر درمان این بیماران انجام گرفت.
روش اجرا: این مطالعه مقطعی گذشتهنگر (1402-1398) بر روی بیماران مبتلا به PL مراجعهکننده به بیمارستان پوست رازی که با بیوپسی از ضایعات پوستی، تشخیص آنها قطعی گردید، انجام گرفت. اطلاعات پایهای با استفاده از مستندات بیمارستانی و پیگیری سیر درمان نیز برمبنای اطلاعات موجود در پروندهها و همچنین، پیگیری تلفنی از بیماران بهدست آمد. دادهها با استفاده از نرمافزار R مورد آنالیز قرار گرفت. 05/0 P<معنیدار درنظر گرفته شد.
یافتهها: مجموعا 147 بیمار مورد ارزیابی قرار گرفتند. تفاوت معنیداری بین دو جنس یافت نگردید (358/0=P). زیرگروه غالب بیماری، PLC (8/91%) و میانگین سن شروع بیماری 73/18±79/29 سال بود. شایعترین نوع ضایعات پوستی، پاپول (4/48%) و تظاهر پوستی شایع در 58 نفر (4/32%)، درگیری جنرالیزه بدن بود. بیشترین درمان مورد استفاده کورتیکواسترویید موضعی در 86 بیمار (4/52%) بود. فاصله زمانی از ابتلا تا بهبودی کامل 40/221±80/160 روز گزارش گردید. 45 نفر (6/30%) دورههای عود بیماری را ذکر کردند. همراهی معنیداری بین جنس (620/0=P)، بیماریهای زمینهای (293/0=P) و سن (876/0=P) با اثربخشی درمان یافت نگردید.
نتیجهگیری: با عنایت به محدودبودن اطلاعات کلینیکال مرتبط با بیماران پیتریازیس لیکنوئید، ایجاد بانک اطلاعاتی الکترونیکی و نظام رجیستری ملی این بیماری توصیه میشود.