جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای تربینافین

علیرضا فیروز، آذین آیت‌اللهی، فرناز ولی‌زاده، منصور نصیری ‌کاشانی، زهرابیگم موسوی، مهسا فتاحی،
دوره 13، شماره 2 - ( 5-1401 )
چکیده

مقدمه: «کچلی قارچی» اصطلاحی است که برای عفونت‌های پوست سر که توسط قارچ‌های درماتوفیت ایجاد می‌شود، به‌کار می‌رود. کچلی قارچ سر بین کودکان شایع است و کمتر در بزرگسالان دیده می‌شود.
گزارش مورد: مورد مراجعه در مطالعه حاضر، دختربچه‌ای 9 ساله همراه با پچ آلوپسی خارش‌دار در پوست سر و تورم غدد لنفاوی در پشت گردن بود. بیمار یک گربه به‌عنوان حیوان خانگی داشت. در معاینه، یک الی دو پچ آلوپسی با شفت مو شکسته و فلس خفیف مشاهده شد. در بررسی با لامپ وود و آزمایش مستقیم، عفونت اکتوتریکس تشخیص داده شد. با نظر متخصص پوست، روزانه یک عدد تربینافین 50 میلی‌گرم تجویز شد. با این حال، هیچ بهبود قابل‌توجهی با وجود 4 هفته از مصرف تربینافین مشاهده نشد درنتیجه، دوز درمان با تربینافین از 50 میلی‌گرم به 250 میلی‌گرم در روز تغییر کرد. پس از 6 هفته درمان، تظاهرات بالینی بیمار به شکل قابل‌توجهی بهبود یافت.
نتیجه‌­گیری: پس از اینکه کچلی قارچی ازطریق میکروسکوپی تأیید می‌شود، انتخاب مناسب‌ترین درمان ضدقارچ، بستگی به تعیین گونه‌های قارچی ازطریق کشت قارچی دارد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد هنگام انتخاب درمان تجربی عامل ضد قارچ، دوز 250 میلی‌گرم تربینافین ممکن است انتخاب خوبی برای کودکان باشد.

صفورا شکوئی‌نژاد،
دوره 14، شماره 4 - ( 11-1402 )
چکیده

زمینه و هدف: به موازات افزایش موارد ابتلا به درماتوفیتوزیس بدن و درماتوفیتوزیس کشاله ران، موارد گونه‌های مقاوم به داروهای ضدقارچی به‌ویژه تربینافین رو به افزایش است. مطالعه حاضر به‌منظور بررسی الگوی مقاومت دارویی گونه‌های درماتوفیت جداشده از 27 بیمار مراجعه‌کننده به بیمارستان پوست رازی طراحی شد.

روش اجرا: نمونه پوسته بیماران از ناحیه کشاله ران، باتک و بدن از حاشیه فعال ضایعه جمع‌آوری شد. مقداری از نمونه پوسته بیمار زیر میکروسکوپ، ازنظر وجود آرتروکنیدی و هایف قارچی بررسی شد. کشت بروی محیط اختصاصی سابورو دکستروزآگار 2% همراه با کلرامفنیکل و سیکلوهگزامید جهت تعین هویت اولیه گونه‌های درماتوفیتی، از خصوصیات مرفولوژیک استفاده شد. برای شناسایی دقیق ترایکوفایتون‌های جداشده از پوسته بیماران به روش ژنوتایپینگ (مولکولی)، از آغازگر‌های ITS1 و ITS4 (آغازگرهای یونیورسال) استفاده شد. انجام تست حساسیت دارویی میکرودایلوشن براث طبق پروتکل CLSI-M38-3rd ed - برای ایزوله‌های درماتوفیتی نسبت به داروهایتربینافین، اریتروکونازول، فلوکونازول و وریکونازول انجام شد.

یافته‌ها: 25 بیمار با جدایه ترایکوفایتون ایندوتینه‌آ آلوده شده بودند. 2 بیمار با جدایه ترایکوفایتون اینتردیجیتال آلوده شده بودند. در مطالعه حاضر 27/4 (81/14%) از بیماران دارای مقاومت ضدقارچی (1 میکروگرم در میلی‌لیتر³حداقل غلظت مهار رشد قارچ برای تربینافین) بودند.

نتیجه‌گیری: عدم انجام معاینات قارچ‌شناسی قبل از شروع درمان می‌تواند منجر به تشخیص اشتباه شود. عدم استفاده از تست حساسیت ضدقارچی مدیریت موارد مقاوم به درمان را چالش‌برانگیز می‌کند. ترکیبات درمانی ناکافی و نامناسب می‌تواند تعداد گونه‌های مقاوم در سراسر جهان را افزایش دهد.
آذین آیت‌اللهی، پگاه تمیمی، علی‌اصغر قادری، مهسا فتاحی،
دوره 14، شماره 4 - ( 11-1402 )
چکیده

اخیراً موارد ابتلا به درماتوفیتوزیس به‌شدت افزایش یافته است که با گزارش‌های مکرری از موارد مزمن بیماری، تظاهرات پوستی غیرشایع و شکست درمان همراه است. موارد ظهور گونه‌های مقاوم به درمان در سایر نقاط جغرافیایی مانند دانمارک، سوئیس، چین، بلژیک، آلمان، ژاپن، ایران، فنلاند، سوئیس، فرانسه، عراق و بحرین نیز شناخته شده است. تست حساسیت دارویی ضدقارچی برای گونه‌های جنس درماتوفیت هنوز استانداردسازی نشده است. تست حساسیت ضدقارچی (Antifungal Susceptibility Tests [AFST]) برای تعیین حداقل غلظت مهاری رشد در شرایط آزمایشگاهی (Minimal Inhibitory Concentration [MIC]) یک داروی خاص با هدف پیش‌بینی اینکه آیا بیمار به درمان استاندارد ضدقارچی پاسخ می‌دهد یا خیر، استفاده می‌شود. در ادامه این مقاله مروری کلی برتست حساسیت ضدقارچی ازجمله نقاط قوت و نقاط ضعف و نقش آن در کمک به تصمیم‌گیری‌های درمانی پرداختیم.
 

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb