رزیتا داودی، رفعت گرایلی، الناز سلطانی، نجمه مهاجری، زهرا خانی، ناهید جلالیان الهی،
دوره 9، شماره 4 - ( 11-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: در دستهی درمانهای تخریبی، لیزر موهای زائد بهصورت گسترده و فراگیر بهعنوان روشی ساده، کمعارضه و مؤثر بهتدریج جایگزین روشهای سنتی شده است. هدف مطالعهی حاضر ارزیابی فاکتورهای مؤثر بر نتیجه در درمان موهای زائد با لیزر است.
روش اجرا: مطالعهی حاضر مطالعهای گذشتهنگر بر روی پروندهی 122 فرد مراجعهکننده به کلینیک تخصصی پوست و مو برای رفع موهای زائد است. افراد مبتلا به هیرسوتیسم و سایر بیماریها در این مطالعه وارد نشدند. ضخامت و رنگ مو، رنگ پوست، تعداد جلسات درمان، سن فرد و فواصل مراجعه سنجیده شدند. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخهی 21 و آزمونهای تحلیلی شامل مربع کای و رگرسیون لجستیک در سطح معنیداری کمتر از 5 درصد تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین سنی افراد مورد بررسی6/6±3/31 سال بود. میانگین جلسات درمان لیزر 1/2±4/5 جلسه و حداکثر پاسخ در موهای تیره و در افراد با تعداد جلسات درمان بیشتر از 5 جلسه مشاهده گردید (05/0>P). نتایج حاصل از آنالیز مدل چندگانهی رگرسیون لجستیک چندسطحی نشان داد که تعداد جلسات درمان بر رفع موهای ناخواسته تأثیر بسزایی دارد (05/0P<). مقدار سطح زیرمنحنی راک (81/0-61/0) 71/0 با حساسیت 759/0 درصد بهدست آمد.
نتیجهگیری: بررسی ما نشان میدهد که ضخامت مو، رنگ مو و تعداد جلسات درمان عوامل مؤثر در ازبینبردن موهای ناخواسته با لیزر است. برای کارایی بهتر لیزر، تعداد جلسات بیشتر با زمان پیگیری طولانیتر و منظمتر توصیه میگردد.