17 نتیجه برای جراحی
عذرا محمدپناه اردکان، رحیم یوسفی،
دوره 2، شماره 2 - ( 4-1390 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی درغیاب نشانههای جسمانی، اغلب برای بهبود عملکرد روانی ـ اجتماعی انجام میگیرد. این مفهوم چندبعدی به عوامل متعددی بهویژه باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری وابسته است. هدف پژوهش حاضر مقایسهی دو مؤلفهی باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری در افراد داوطلب و غیرداوطلب جراحی زیبایی، بررسی رابطهی این دو مؤلفه و ارزیابی عوامل پیشگوییکنندهی انگیزه جستوجوی جراحی زیبایی در افراد داوطلب بود.
روش اجرا: روش انجام این پژوهش مورد ـ شاهدی بود که در آن با روش نمونهگیری در دسترس از تعداد 50 نفر از افرادی که برای انجام جراحی زیبایی به کلینیکهای زیبایی شهرستان تبریز مراجعه کردند، درخواست شد تا بهصورت داوطلبانه پرسشنامههای باورها در مورد ظاهر و مقیاس کهتری را پر کنند. همچنین برای مقایسه، 50 نفر فرد غیرداوطلب بهعنوان گروه شاهد انتخاب شدند.
یافتهها: یافتههای پژوهش حاضر مشخص کرد که در وهلهی اول بین باورها در مورد ظاهر و احساس حقارت در افراد داوطلب و غیرداوطلب جراحی زیبایی تفاوت وجود دارد، بهطوری که افراد داوطلب نسبت به افراد غیرداوطلب نمرات بالاتری در این دو مؤلفه بهدست آوردند. در وهلهی دوم، مشخص شد که بین باورها در مورد ظاهر و احساس کهتری در افراد داوطلب جراحی زیبایی ارتباط وجود دارد، به این صورت که هرچه نمرات فرد در مقیاس باورها در مورد ظاهر بیشتر باشد، احساس کهتری بیشتری نشان میدهند و بالعکس. از چشماندازی دیگر، مشاهده شد که دو متغیر وضعیت تأهل و احساس کهتری، پیشبینیکنندههای قوی برای گرایش به جراحی زیبایی میباشند.
نتیجهگیری: انگیزهی جستوجوی جراحی زیبایی بر اساس ترکیبی از عوامل شناختی، شخصیتی و میانفردی است؛ از این رو، به مشاورههای روانشناختی قبل از جراحیهای زیبایی توصیه میشود.
عذرا محمدپناه اردکان، حسن یعقوبی، رحیم یوسفی،
دوره 3، شماره 2 - ( 4-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی وسیلهای است برای ایجاد یک احساس خود ایدهآل و آرمانی که از طریق آن درد مطلوبنبودن خود یا دوستنداشتن خود رفع میگردد. این مفهوم چندبعدی به عوامل متعددی بهویژه صفات شخصیت و سبکهای دفاعی افراد وابسته است. هدف پژوهش حاضر بررسی رابطهی بین صفات شخصیتی و سبکهای دفاعی در افراد داوطلب جراحی زیبایی بود.
روش اجرا: روش انجام تحقیق از نوع همبستگی و روش تکمیل پرسشنامهها بهصورت انفرادی بوده است. با نمونهگیری در دسترس از تعداد 80 نفر از افرادی که برای انجام جراحی زیبایی به درمانگاههای پوست و زیبایی شهرستان یزد مراجعه کردند، درخواست شد تا بهصورت داوطلبانه در این پژوهش شرکت کنند و مقیاسهای صفات شخصیتی نئو و سبکهای دفاعی را پر نمایند. تعداد 80 نفر از مراجعهکنندگان به بیمارستانهای فوق که تا حد امکان با افراد گروه نمونه همتا بوده و متقاضی جراحی زیبایی نبودند، بهعنوان گروه شاهد، پرسشنامهها را تکمیل کردند.
یافتهها: افراد داوطلب جراحی زیبایی نسبت به افراد غیرداوطلب نمرات پایینتری در صفت شخصیتی دلپذیربودن بهدست آوردند و در هنگام حل تعارض، مقابلههای غیرمنطقیتر و سبکهای دفاعی رشدنایافتهتری را بهکار میبردند. بین صفات شخصیت و سبکهای دفاعی افراد داوطلب جراحی زیبایی ارتباط وجود داشت، به این صورت که هر چه نمرات فرد در صفات شخصیتی مثبت بیشتر بود، از مکانیسمهای دفاعی رشدیافتهتری استفاده میکرد و بالعکس.
نتیجهگیری: انگیزهی جستوجوی جراحی زیبایی بر اساس ترکیبی از عوامل روانشناختی، هیجانی و شخصیتی است و صفات و ویژگیهای شخصیتی افراد داوطلب جراحی زیبایی با روشهای دفاعی و مقابلهای که این افراد اتخاذ میکنند، ارتباط مستقیم دارد. از اینرو توصیه میشود که مشاورههای روانشناختی جهت تعدیل راهبردهای مقابلهای مؤثرتر قبل از جراحی زیبایی انجام پذیرد.
حسن بنیاسدی،
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف عمده افراد از جراحی زیبایی بینی، دستیابی به بینی است که تصور میکنند با چهرهشان هماهنگی بیشتری دارد تا از این طریق به تصویر مطلوبتری از تن خود برسند. این تحقیق به بررسی تأثیر جراحی زیبایی بینی بر تصویر تن زنان میپردازد.
روش کار: تعداد 30 نفر از زنانی که به مطبهای خصوصی پزشکان جهت جراحی زیباسازی بینی مراجعه کرده بودند، انتخاب شدند. برای اندازهگیری تصویر تن زنان از پرسشنامه چند وجهی مناسبات خود ـ جسمی که توسط Cash ساخته شده، استفاده گردید. این پرسشنامه قبل از جراحی و مجدداً پنچ ماه بعد از جراحی توسط زنان تکمیل شد.
یافتهها: تحلیل دادهها با استفاده از آزمون t زوجی نشان داد که جراحی زیباسازی بینی موجب افزایش معناداری میزان رضایت زنان از تصویر ذهنی کل تن و تصویر بینی میشود (بهترتیب 0.0001=P و P<0.0001).
نتیجهگیری: نتایج پژوهش نشان داد که جراحی زیباسازی بینی موجب افزایش میزان رضایت زنان از تصویر ذهنی که در مورد تنشان دارند میگردد و باعث میشود که فرد از تصویر بینی و تن خود رضایت بیشتری داشته باشد.
اکرم انصار، مریم تمیمی، لیلا موسوی، سعادت ترابیان،
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1391 )
چکیده
زمینه و هدف: کارسینوم سلول بازال شایعترین سرطان است. شیوع این تومور طی دهههای اخیر افزایش یافته است. برداشت کامل درمان استاندارد آن است، هرچند که همچنان احتمال عود براساس خصوصیات بالینی تومور وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی توزیع دموگرافیک و فراوانی آزادبودن بافتشناسی حاشیهی برداشت جراحی کارسینوم سلول بازال بود.
روش اجرا: در ضایعات مشکوک به کارسینوم سلول بازال که در اتاق عمل پوست بیمارستان فرشچیان همدان به صورت جراحی الیپتیکال با حاشیهی 5 میلیمتری از پوست سالم برداشته شدند،متغیرهای زیر بررسی شد: سن، جنس، محل آناتومیک، دورهی بیماری، تشخیص اولیهی بالینی، نوع بافتشناسی و درگیربودن حاشیهی جراحی با سلولهای تومورال.
یافتهها: در مجموع 125 ضایعه در 115 بیمار بررسی شدند که 70 نفر از آنان مرد و 45 نفر زن بودند. دامنهی سنی بیماران از 32 تا 93 سال با میانگین 64.4 سال بود. بیش از 96% ضایعات برروی سر و گردن قرار داشتند. نوع بافتشناسی ندولر در 61% ضایعات دیده شد. در کل 20% ضایعات بهطور ناکامل برداشته شده بود. عوامل مؤثر برروی برداشت ناکامل شامل سن بالا و محل آناتومیک (گوشها و اطراف چشم) بود، اما جنس، نوع بافتشناسی، تشخیص اولیهی بالینی و طول بیماری رابطهی معناداری با برداشت ناکامل نداشت. تشخیص بالینی تقریباً همیشه با بررسی بافتشناسی مطابقت داشت.
نتیجهگیری: برای اجتناب از جراحیهای مکرر و احتمال ناکاملبودن جراحی در مناطق پرخطر به ویژه در سالمندان لازم است کارسینوم سلول بازال با حاشیهی وسیع یا به روش Mohs برداشته شود.
فاطمه وندرجبپور، رضا رئوفیان، فاطمه غلامعلی، پدرام نورمحمدپور، مرتضی هاشمزادهچالشتوری، مینا تبریزی،
دوره 4، شماره 4 - ( 10-1392 )
چکیده
کارسینوم سلول بازال اولین و شایعترین سرطان در ایران و جهان است و در آینده، شیوعی برابر با کل سرطانهای دیگر خواهد داشت. مسیر سیگنالینگ Hedgehog (Hh) در بیماریزایی این سرطان نقش بهسزایی دارد. بهطوری که جهش در ژن PTCH و Smo عامل حدود 75% تا 95% از کل موارد کارسینوم سلول بازال اسپورادیک و اغلب کارسینوم سلولهای بازال ارثی را دربرمیگیرند. امروزه، گزینههای درمانی متعددی برای درمان این نوع سرطان موجود است که از بین درمانهای موجود، روش جراحی Mohs و روش جراحی و برداشتن ضایعه با حاشیهی آن بهترین و مؤثرترین روش درمان برای این بیماری میباشند. با توجه به پیشرفتهای علمی حاضر و شناسایی مسیرهای مولکولی درگیر در این سرطان، درمانهای دارویی مهارکنندهی مسیر Hh بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. از این بین، داروی Vismodegib در سال 2012 توسط سازمان غذا و داروی آمریکا بهعنوان دارویی جهت درمان کارسینوم سلول بازال متاستاتیک به ثبت رسیده است. بدینترتیب شاید بتوان از این سری داروها بهطور هدفمند، بهعنوان درمانهای امیدبخش برای سرطان در آینده استفاده کرد.
محمدرضا عباسی سرچشمه، عذرا محمدپناهاردکان، ابوالقاسم عباسیسرچشمه،
دوره 7، شماره 3 - ( 8-1395 )
چکیده
هدف: جراحی زیبایی متقاضیان زیادی در سراسر جهان، بخصوص در ایران دارد و متأثر از متغیرهای اقتصادی، اجتماعی و روانی متفاوتی میباشد؛ به همین دلیل، این مطالعه با هدف مقایسهی باورها در مورد ظاهر، باورهای غیرمنطقی و نمایهی تودهی بدنی در افراد متقاضی و نیازمند جراحی زیبایی انجام شده است.
روش اجرا: این مطالعهی مقطعی روی متقاضیان جراحی زیبایی در بیمارستان سوانح سوختگی شهید صدوقی یزد در تابستان 1393 انجام شد. در این پژوهش پس از اخذ رضایت از نهاد مربوطه و داوطلبان شرکت در مطالعه، پرسشنامهها بین 150 نفر از متقاضیان جراحی زیبایی در بیمارستان سوانح سوختگی شهید صدوقی یزد در تحقیق توزیع گردید که درنهایت 126 عدد از پرسشنامهها قابل قبول بود.
یافتهها: افرادی که متقاضی جراحیهای زیبایی بودند، بهطور معنیداری تودهی بدنی (BMI) بیشتر (022/0P=) و نیز باورهای غیرمنطقی بالاتری نسبت به افراد نیازمند این اعمال داشتند (017/0P=)، اما متوسط باورها در مورد ظاهر بین دو گروه اختلاف آماری معنیداری را نشان نداد (05/0<P). میزان باورهای غیرمنطقی در افراد مؤنث بیش از افراد مذکر بود (017/0P=)، اما باورها در مورد ظاهر در دو جنس یکسان بود (131/0P=). همچنین با توجه به میانگینهای بهدستآمده، باورها در مورد ظاهر (049/0P=) و نیز باورهای غیرمنطقی، بین افراد مجرد بیش از افراد متأهل بود (045/0P=).
نتیجهگیری: میتوان نقش قابل توجه ویژگیهای شناختی، روابط بین فردی، جنسیت، ویژگیهای موقعیتی و بهویژه باورهای غیرمنطقی افراد را در گرایش آنها به جراحی زیبایی استنباط کرد. توصیه میشود که افراد قبل از انجام اعمال جراحی زیبایی به مشاور، پزشک تغذیه و کارشناسان مربوطه مراجعه کنند.
امیرهوشنگ احسانی، مریم نسیمی، پدرام نورمحمدپور، ارغوان عزیزپور، فاطمه گلپایگانی،
دوره 8، شماره 1 - ( 2-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به اینکه سرطان سلول سنگفرشیsquamous cell carcinoma (SCC) در جامعه از شیوع و مرگومیر بالایی برخوردار است و ما در کشور آمار دقیقی از پروگنوز، مرگ و عود بیماران در دست نداریم، هدف از این مطالعه بررسی وضعیت بیماران مبتلا به SCC لب تحتانی در ایران میباشد تا با یافتن اطلاعات جامع در مورد SCC لب تحتانی در مورد تغییر در پیگیری و درمان این بیماران اقدام کنیم.
روش اجرا: با مراجعه به پرونده بیماران مبتلا به SCC لب تحتانی که طی 5 سال (88 تا 93) در بیمارستان رازی تهران بستری و تحت درمان قرار گرفته بودند، اطلاعات بیماران با تجسس داخل پروندهی آنها و درصورت فقدان اطلاعات با برقراری تماس تلفنی جمعآوری و دادههای بهدستآمده توسط نرمافزار SPSS تحلیل گردید.
یافتهها: در انتهای مطالعه تعداد 69 بیمار (11 زن، 58 مرد با نسبت 1 به 5) با میانگین سنی 1/64 سال وارد مطالعه شدند. بیشترین دههی سنی بیماران دههی هشتم بوده است. ازنظر مصرف دخانیات (سیگار) 36 مورد (1/62%) سابقه مصرف دخانیات را داشتند، 46 بیمار (7/66%) سابقهی تماس طولانیمدت با نور خورشید داشتند. ازنظر امید به زندگی 66 بیمار در دورهی 5 سال اول پس از شروع درمان بقا داشتند و تنها 3 بیمار (35/4%) فوت شدند که 1 مورد از موارد فوت بهعلت کهولت سن بود و 2 مورد فوت بهعلت بیماری داشتند. ازلحاظ میزان عود و ظهور مجدد بیماری بعد از درمان دورهی اول، 17 بیمار (6/24%) سابقهی عود مثبت و 52 بیمار (4/75%) سابقهی عود منفی داشتند.
نتیجهگیری: مطالعهی حاضر نشان داد SCC لب تحتانی در دههی هفتم زندگی و در مردان نسبت به زنان از شیوع بیشتری برخوردار میباشد. همچنین با توجه به میزان عود کم، شانس بقای بالا و با توجه به نتایج سایر مطالعات متد درمانی جراحی برای بیماران مبتلا به SCC لب تحتانی بسیار مؤثر است.
فریبا کاظمی کیلهگلان، سحر پارسافر، مریم افشاری، مجید براتی،
دوره 8، شماره 4 - ( 11-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحیهای زیبایی برای تغییر ظاهر افراد و بهبود اعتمادبهنفس آنها انجام میشود. طبق گزارشهای موجود، ایران ازنظر میزان انجام جراحی زیبایی در رتبههای اول جهان قرار دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین نگرشهای اجتماعی ـ فرهنگی در مورد جراحیهای زیبایی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان انجام شد.
روش اجرا: پژوهش حاضر یک مطالعهی توصیفی ـ تحلیلی و مقطعی بود که در سال 1396 روی 340 دانشجوی دختر دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش نمونهگیری طبقهای با انتساب متناسب نمونهها انجام شد. ابزار جمعآوری دادهها شامل متغیرهای دموگرافیک و پرسشنامهی نگرشهای اجتماعی ـ فرهنگی، بهصورت خودگزارشدهی توسط آزمودنیها تکمیل گردید. دادهها با استفاده از نسخهی 24 نرمافزار SPSS و با استفاده از آزمونهای تی مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و رگرسیون خطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: گروه سنی 30-21 سال بیشترین شرکتکنندگان بودند (7/56%). دانشجویان رشتهی پزشکی بیشترین شرکتکنندگان بودند (4/24%). دانشجویان اغلب ازطریق اینترنت اطلاعات دربارهی جراحی زیبایی کسب میکردند (2/63%). بین نگرشهای اجتماعی ـ فرهنگی با رشتهی تحصیلی و شغل پدر رابطهی آماری معنیدار وجود داشت (05/0P<). نتایج رگرسیون نشان داد از بین متغیرهای مورد بررسی، شغل پدر و نمایهی تودهی بدنی سهم معنیداری در تبیین واریانس نگرشهای اجتماعی ـ فرهنگی داشتند.
نتیجهگیری: انجام مطالعاتی مشابه و گسترده در بین دانشجویان سایر دانشگاههای کشور و مقایسهی آنها با یافتههای این تحقیق پیشنهاد میگردد.
نگار صادقی، علیرضا مرادی، جعفر حسنی، شهرام محمدخانی،
دوره 9، شماره 2 - ( 5-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی از پدیدههای رایج دهههای اخیر است و تصویر بدنی، عاملی کلیدی در گرایش به آن است. اما تصویر بدنی، مفهومی چندبعدی است که باید همهی ابعاد آن بررسی گردند. پژوهش حاضر با هدف مطالعهی ابعاد شناختی، هیجانی و رفتاری تصویر بدنی در زنان علاقمند به جراحی زیبایی انجام گرفت.
روش اجرا: مطالعهی حاضر یک مطالعهی علّی ـ مقایسهای از انواع مطالعات توصیفی بود. نمونهی 600 نفری از دانشجویان دختر سنین 18 تا 35 سال از دانشگاههای شهر تهران به شیوهی نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب شدند و مجموعهای از پرسشنامههای مقیاس باورها دربارهی ظاهر (BAAS)، مقیاس تصویر بدنی (BASS)، مقیاس راهبردهای مقابلهای مرتبط با تصویر بدنی (BICSI) و مقیاس پذیرش جراحی زیبایی (ACSS) را تکمیل کردند. دادههای گردآوریشده با روش تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: دانشجویان علاقمند به جراحی زیبایی نسبت به دانشجویان غیرعلاقمند نمرات بالاتری در مؤلفههای ارزشگذاری ظاهری بهعنوان مؤلفهی شناختی و نارضایتی بدنی بهعنوان مؤلفهی هیجانی تصویر بدنی بهدست آوردند. در سه مؤلفهی رفتاری تصویر بدنی تنها در راهبرد بازسازی ظاهری بین دو گروه از دانشجویان علاقمند و غیرعلاقمند تفاوت معنادار وجود داشت و در راهبردهای پذیرش و اجتناب بین دانشجویان تفاوتی وجود نداشت (0001/0P<).
نتیجهگیری: هر سه بعد شناختی، هیجانی و رفتاری در جراحی زیبایی با اهمیت است و زنان علاقمند به جراحی زیبایی نهتنها دچار نارضایتی بدنی هستند بلکه نگرشهای ناکارآمدی در حوزههای ارتباطات بین فردی، پیشرفت شخصی و خودپنداره دارند و از راهبردهای مبتنی بر تغییر بدن استفاده میکنند. این یافتهها میتوانند در برنامههای پیشگیری و درمان مورد استفاده قرار بگیرند.
مهدی غنچه،
دوره 9، شماره 2 - ( 5-1397 )
چکیده
چال گونه (cheek dimple) یکی از خصوصیات یک صورت جذاب و زیبا است. چال گونه میتواند بهصورت طبیعی در صورت فرد وجود داشته باشد یا با جراحی ایجاد شود. در این مقاله علت ایجاد چال گونه، خصوصیات آناتومیک و نیز تکنیکهای جراحی برای ایجاد چال گونه و همچنین عوارض این اعمال جراحی بیان شده است.
شیرین ایرانی، ناهید اکرمی، شهلا انشائیه،
دوره 9، شماره 3 - ( 8-1397 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی از پدیدههای رایج دهههای اخیر هستند. صفات شخصیتی و سلامت روان میتوانند بهعنوان الگویی روانشناختی در انگیزهی افراد برای انجام عمل زیبایی نقش داشته باشند. پژوهش حاضر با هدف مقایسهی صفات ناسازگار شخصیتی و سلامت روان متقاضیان جراحی زیبایی با گروه شاهد انجام گرفت.
روش اجرا: در این پژوهش توصیفی ـ مقایسهای، مقیاس نشانههای متقاطع سطح 1 بزرگسالان (DSM-5 Level 1 Cross-Cutting Symptom Measure-Adult) و پرسشنامهی شخصیت DSM-5 (PID-5) توسط 45 نفر از متقاضیان رینوپلاستی و تزریق ژل که با نمونهگیری در دسترس انتخاب شده بودند، تکمیل شد. بهعنوان گروه شاهد، 45 نفر فرد غیرمتقاضی که ازنظر سن، جنس و تحصیلات با متقاضیان همتاسازی شده بودند نیز پرسشنامهها را تکمیل نمودند. دادهها توسط روشهای آمار توصیفی و تحلیل واریانس چندمتغیری آنالیز شد.
یافتهها: متقاضیان رینوپلاستی با غیرمتقاضیان در صفات ناسازگار شخصیتی و ابعاد سلامت روان تفاوت معناداری نداشتند اما متقاضیان تزریق ژل در جدایی عاطفی (با اختلاف میانگین 36/0- و 05/0>P)، افسردگی (اختلاف 91/0- و 01/0>P)، روانپریشی (اختلاف 44/0- و 05/0>P) و سوءمصرف مواد (اختلاف 57/0- و 05/0>P) با غیرمتقاضیان بهطور معنیداری تفاوت داشتند.
نتیجهگیری: لازم است متخصصان زیبایی قبل از انجام این اقدامات، شخصیت و سلامت روان متقاضیان را درنظر بگیرند. ارزیابیهای جامع روانشناختی خصوصاً برای متقاضیان تزریق ژل میبایست قبل از اقدامات عملی صورت بپذیرد.
مهرنوش جمشیدی، سارا هاشمی،
دوره 10، شماره 1 - ( 2-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از انجام این پژوهش بررسی رابطهی کمالگرایی و افسردگی با تصویر بدنی در دختران داوطلب جراحی زیبایی است. روش تحقیق، توصیفی، از نوع همبستگی و ازنظر هدف کاربردی است.
روش اجرا: جامعهی آماری شامل دختران 40-20 ساله که داوطلب جراحی زیبایی (بینی و سینه) در شمال شهر تهران بودند که در سال 1397 به کلینیکهای زیبایی مراجعه نمودهاند. حجم نمونه برابر با 360 نفر در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری دادهها سه پرسشنامهی کمالگرایی چندبعدی تهران (1386)، افسردگی بک BDI.II (۱۹۹۶) و پرسشنامهی تصویر بدنی MBSRQ (1983) استفاده شده و تحلیل یافتهها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون چندمتغیره انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد بین کمالگرایی و افسردگی با تصویر بدنی رابطهی معکوس وجود دارد یعنی هر چقدر کمالگرایی و افسردگی در آزمودنیها بالاتر باشد، تصویر بدنی ضعیفتری خواهند داشت. نیز بین کمالگرایی و افسردگی رابطهی مستقیم وجود دارد یعنی هر چقدر افسردگی در آزمودنیها بالاتر باشد، کمالگرایی بالاتری خواهند داشت (05/0P<).
نتیجهگیری: متغیرهای کمالگرایی و افسردگی قادر به پیشبینی تصویر بدنی هستند. متغیر کمالگرایی با توجه به بزرگتربودن مقدار Beta سهم بیشتری در پیشبینی تصویر بدنی دختران دارد.
شکوفه صمدیان، رویا کوچکانتظار، مهناز استکی، آنیتا باغداساریانس، افسانه قنبریپناه،
دوره 10، شماره 2 - ( 5-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی یکی از آخرین دستاوردهای بشر برای خلق زیبایی است. هدف از این پژوهش تبیین رابطهی بین ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده با نگرانی از تصویر بدنی بود.
روش اجرا: پژوهش حاضر از نوع همبستگی با تکیه بر مدلیابی معادلات ساختاری است. تعداد 350 نفر از متقاضیان جراحی زیبایی که به مراکز جراحی شمال تهران در سال 1396 مراجعه کرده بودند داوطلبانه و به روش نمونهگیری در دسترس و هدفمند انتخاب شدند و به پرسشنامههای استرس ادراکشده کوهن و همکاران (1983)، شخصیت نئو (1985) و نگرانی از تصویر بدنی لیتلتون (2005) پاسخ دادند. تجزیه و تحلیلها در دو سطح توصیفی و استنباطی با استفاده از نسخهی 24 نرمافزار Spss، Amos و با آزمونهای نرمالبودن، مدلیابی معادلات ساختاری انجام گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد بین ویژگیهای شخصیتی و نگرانی از تصویر بدنی رابطهی معناداری وجود دارد. همچنین بین استرس ادراکشده و نگرانی از تصویر بدنی و ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده رابطهی معناداری وجود دارد. همچنین مدل ساختاری رابطه بین ویژگیهای شخصیتی و استرس ادراکشده با نگرانی از تصویر بدنی از برازش مطلوبی برخوردار است.
نتیجهگیری: لازم است از مقیاسهای هنجارشده برای درک و ارزیابی روانشناختی قبل از جراحی زیبایی استفاده شود و این غربالگری میتواند باعث کاهش تعداد جراحیهای غیرضروری و افزایش رضایت از نتایج جراحی شود.
الناز سجادی، شیدا جبلعاملی،
دوره 10، شماره 3 - ( 8-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی رواندرمانی مثبتنگر گروهی بر شایستگی اجتماعی در زنان متقاضی جراحی زیبایی بینی در شهر اصفهان بود.
روش اجرا: پژوهش از نوع نیمهآزمایشی بهصورت پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه شاهد بود و از روش نمونهگیری در دسترس استفاده شد. از جامعهی آماری پژوهش شامل زنان متقاضی جراحی زیبایی بینی مراجعهکننده به مراکز مربوطه در سهماههی سوم (مهر، آبان و آذر) سال 1397، تعداد 50 نفر انتخاب شدند. بعد از پاسخ به پرسشنامهی کفایت اجتماعی، 30 نفر که پایینترین نمرات را بهدست آورده بودند، انتخاب و بهطور تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس مداخلات مثبتنگر گروهی بر روی گروه آزمایش طی 10 جلسه 2 ساعته براساس پروتکل درمانی Rashid (2015) اجرا شد. پس از آن، از شرکتکنندگان هر دو گروه خواسته شد مجدداً به سؤالات پرسشنامهی کفایت اجتماعی پاسخ دهند. درنهایت دادهها با استفاده از نسخهی 23 نرمافزار SPSS در دو بخش توصیفی و استنباطی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد که رواندرمانی مثبتنگر گروهی موجب افزایش شایستگی اجتماعی در مقیاس کلی و ابعاد آن در زنان متقاضی جراحی زیبایی در شهر اصفهان در گروه آزمایش در مرحلهی پسآزمون شده است و این تغییرات ازنظر آماری معنادار هستند (01/0P<).
نتیجهگیری: میتوان از روش رواندرمانی مثبتنگر گروهی بهعنوان یک روش مداخلهای و درمانی برای زنان متقاضی جراحی زیبایی بینی بهمنظور بهبود شایستگی اجتماعی استفاده نمود.
جواد خدادادی سنگده، سولماز رنجی، محسن رضایی آهوانویی،
دوره 11، شماره 1 - ( 2-1399 )
چکیده
زمینه و هدف: این مطالعه با هدف بررسی علل اقدام زنان متأهل به جراحیهای زیبایی مورد بررسی قرار گرفت.
روش اجرا: مطالعهی حاضر از نوع توصیفی و در حیطهی پژوهش کیفی بود که با استفاده از روش داده بنیاد انجام شد. بدینمنظور 21 شرکتکننده به روش نمونهگیری هدفمند و با استفاده از مصاحبهی عمیق در طول دورهی 6 ماهه مورد مطالعه قرار گرفتند. دادهها جمعآوری، ثبت و سپس کدگذاری و در قالب مقولههای اصلی، دستهبندی شدند.
یافتهها: تحلیل مصاحبهی شرکتکنندگان به شناسایی 416 کد اولیه، 21 زیرمقوله و 3 مقولهی اصلی شامل زمینههای فردی، زناشویی ـ خانوادگی و فرهنگی ـ اجتماعی منجر شد.
نتیجهگیری: تمایل به جراحی زیبایی از طرفی متأثر از عوامل فردی همچون بدریختانگاری، تصویر منفی فرد نسبت به خود و غیره بوده است. از طرفی متأثر از عوامل خانوادگی ـ زناشویی همچون ادراک تکراریشدن برای همسر، تحقیر از سوی همسر و خانواده و غیره بوده و از طرفی متأثر از عوامل اجتماعی ـ فرهنگی همچون نقش همسالان و دوستان و نقش مدلهای رسانهای و غیره بوده است بنابراین لزوم توجه به علل اقدام زنان به جراحیهای زیبایی اهمیت اساسی دارد.
مرسده یاری، عبدالله شفیعآبادی، جعفر حسنی،
دوره 11، شماره 2 - ( 5-1399 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی بهعنوان گونهای خاص و رایج در فرهنگ تغییر بدن، همواره موضوعی بحثبرانگیز در جامعهی معاصر بوده است. پژوهش حاضر با هدف مقایسهی اثربخشی درمان شناختی ـ رفتاری هیجانمدار با شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی بر تصویر بدنی و آمیختگی شناختی نوجوانان دختر متقاضی جراحی زیبایی انجام گرفت.
روش اجرا: این مطالعهی مداخلهای نیمهآزمایشی، با طرح پیشآزمون ـ پسآزمون با گروه کنترل بود. جامعهی آماری تحقیق را کلیهی دانشآموزان دختر مقطع متوسطه دوم در شهر تهران سال تحصیلی 98-1397 تشکیل دادند. از این جامعه،30 دانشآموز براساس روش نمونهگیری خوشهای انتخاب و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. قبل و بعد از انجام مداخلات، پرسشنامهی چندبعدی خود ـ بدن (MBSRQ) و پرسشنامهی آمیختگی شناختی (CFQ) پر شدند. دادهها با استفاده از روش تحلیل کوواریانس چند متغیره با سطح معناداری 05/0 تحلیل شدند.
یافتهها: نتایج نشان داد درمان شناختی ـ رفتاری و ذهنآگاهی در بهبود تصویر بدن نوجوانان دختر متقاضی جراحی زیبایی اثربخش بوده (05/0P<) و بین اثربخشی این دو شیوهی درمان، تفاوت معناداری وجود ندارد (0662/0P<).
نتیجهگیری: درمان شناختی ـ رفتاری هیجانمدار و شناخت درمانی مبتنی بر ذهنآگاهی در بهبود تصویر بدن و کاهش آمیختگی شناختی تأثیرگذار است و برگزاری کلاسهای بازآموزی و نظارت مستمر برای ثبات تغییرهای بهوجودآمده، ضروری به نظر میرسد.
جواد رحمتی، ضیاء دادگر، شهریار حدادی ابیانه، سینا دادگر، حجت مولائی،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1400 )
چکیده
زمینه و هدف: این مطالعه نتایج دو روش جراحی ترمیمی را در هیدرآدنیت چرکی زیر بغل با هم مقایسه میکند.
روش اجرا: در این مطالعه بیماران مبتلا به هیدرآدنیت چرکی که تحت درمان با برداشتن پوست مبتلا و سپس بازسازی و ترمیم با قراردادن فلپ پوستی ترانس پوزیشنال ناحیه پارااسکاپولار و خلف آگزیلا یا تحت درمان با برداشتن فلپ پوستی از لترال توراسیک قرار گرفتهاند بررسی شدند.
یافتهها: در مطالعه حاضر بیماران در دو گروه 12 نفره بررسی شدند. میانگین
Range of motion (RM) در فلکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر176 و در گروه لترال توراسیک 175 بوده است که دو گروه اختلاف معنیداری ازنظر میانگین RM نداشتند. میانگین RM در ابداکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر 166 و در گروه لترال توراسیک 147 بوده است که دو گروه اختلاف معنیداری ازنظر میانگین RM داشتند. میانگینPigmentation،Thickness،Relief، Pliability و Vascularization بیماران در گروه پارااسکاپولار و در گروه لترال توراسیک بوده است که دو گروه اختلاف معنیداری ازنظر میانگین Pigmentation، Thickness، Relief، Pliability و Vascularization نداشتند. نمره پرسشنامه Dermatology Quality of Life Index نشان داده است که دو گروه در هیچکدام از بخشهای پرسشنامه با هم اختلاف معنیداری نشان نمیدهند ولی جمع نمره در همه پارمترهای مرتبط با نمره پرسشنامه در گروه پارااسکاپولار پایینتر از نمره پرسشنامه در گروه لترال توراسیک است.
نتیجهگیری: در حال حاضر هیچ اتفاق آرایی در مورد استراتژی جراحی اپتیمال وجود ندارد. مداخلات درمانی متفاوتی توصیه شده که گاهی با موفقیتهایی همراه است ولی هیچ کدام همیشه موفق نیستند.