2 نتیجه برای دشواری تنظیم هیجان
صادق عابدی، محمدحسن دوازدهامامی، امیرهوشنگ احسانی، مهدی جعفری،
دوره 8، شماره 2 - ( 5-1396 )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به شیوع نسبتاً بالای میزان افسردگی در افراد مبتلا به پسوریازیس، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان در پیشبینی علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس انجام شد.
روش اجرا: این مطالعه یک پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعهی آماری مورد مطالعه از تمامی افرادی تشکیل میشد که طی ماههای آذر تا بهمن سال 95 برای درمان بیماری پسوریازیس به درمانگاه پوست بیمارستان رازی شهر تهران مراجعه کرده بودند. از این بین تعداد 60 نفر نمونه به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند که 38 نفر از آنها مرد بودند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامهی شخصیت نوع D (DS-14)، مقیاس دشواریهای تنظیم هیجان (DERS) و پرسشنامهی افسردگی بک (ویراست دوم) (BDI-II) بود. درنهایت دادههای بهدستآمده از پژوهش با استفاده از روش ضریب همبستگی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج پژوهش نشان داد که بین شخصیت نوع D و دشواری تنظیم هیجان با علائم افسردگی افراد مبتلا به پسوریازیس رابطهی مثبت معنیدار وجود دارد (01/0>P). آنالیز رگرسیون به روش همزمان (enter) نیز نشان داد که دو مؤلفه عاطفه منفی و بازداری اجتماعی شخصیت نوع D و همچنین دو خرده مقیاس فقدان آگاهی هیجانی و فقدان شفافیت هیجانی میتوانند علائم افسردگی افراد مبتلا به بیماری پسوریازیس را پیشبینی کنند.
نتیجهگیری: ویژگیهای شخصیت نوع D و دشواریهای تنظیم هیجان میتوانند در پیامدهای روانشناختی بیماری پسوریازیس ازجمله افسردگی افراد مبتلا به این بیماری اثرگذار باشند.
سمیرا شیرمحمدی، سعیدهسادات حسینی، حسن امیری،
دوره 10، شماره 2 - ( 5-1398 )
چکیده
زمینه و هدف: جراحی زیبایی از پدیدههای رایج دهههای اخیر است. شیوع اختلالات روانی در متقاضیان جراحی زیبایی بالا است، لذا کشف مسیرها و متغیرهای تأثیرگذار در ارتباط با آسیب روانی در این افراد مهم است. پژوهش حاضر با هدف مطالعهی نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین سبکهای دلبستگی و آسیبشناسی روانی در زنان متقاضی جراحی زیبایی انجام گرفت.
روش اجرا: پژوهش توصیفی و مبتنی بر مدلهای همبستگی بود. جامعه شامل کلیهی زنان متقاضی جراحی زیبایی مراجعهکننده به مراکز تخصصی جراحی زیبایی شهر کرمانشاه بودند که ۳۰۰ نفر با نمونهگیری در دسترس انتخاب و دادهها با پرسشنامههای سبکهای دلبستگی، دشواری تنظیم هیجان و آسیبشناسی روانی جمعآوری و با نرمافزار SPSS 22 و ISREL 8/8 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: مدل فرضی پژوهش با دادههای تجربی برازش مطلوب دارند. رابطهی سبکهای دلبستگی و آسیبشناسی روانی بهطور مستقیم و غیرمستقیم معنادار بود. نتایج تحلیل مسیر نشاندهندهی نقش واسطهای دشواری تنظیم هیجان در رابطه بین سبکهای دلبستگی و آسیبشناسی روانی بود.
نتیجهگیری: سبکهای دلبستگی و دشواری تنظیم هیجان میتوانند در زمینهی پیشگیری، تشخیص و درمان آسیبهای روانی و ارتقای سطح سلامت روانی زنان متقاضی جراحی زیبایی موثر باشند.