جستجو در مقالات منتشر شده


3 نتیجه برای سلول‌های بنیادی

فاطمه حیدری، اباذر یاری، ملیحه نوبخت،
دوره 6، شماره 3 - ( 8-1394 )
چکیده

پیدایش و گسترش بیماری‌های مختلف در قرن اخیر، مشکلات فراوانی را برای ارائه‌دهندگان خدمات سلامت ایجاد کرده است. امروزه با پیشرفت فناوری، روش‌های جدیدی ازجمله سلول‌درمانی، جایگزین درمان‌های قبلی گردیده و در برخی زمینه‌ها نیز بسیار کارآمد و موفق بوده‌اند. جهت استفاده از هر منبع سلولی، شناخت دقیق آن منبع ضروری است لذا در این مطالعه، مروری بر متون علمی منبع جدیدی از سلول‌های بنیادی بالغ که در ناحیه‌ی bulge فولیکول مو وجود دارند، انجام گرفت.

مو از ضمایم پوست بوده و دو قسمت ریشه و ساقه دارد. دو سوم پروگزیمال ریشه‌ی مو، فولیکول مو نامیده می‌شود که توسط دو غلاف اپی‌درمی و درمی احاطه شده است. غلاف اپی‌درمی شامل غلاف ریشه‌ای داخلی و خارجی است. غلاف ریشه‌ای خارجی در محل اتصال عضله‌ی راست‌کننده‌ی مو و غده‌ی سباسه، برجستگی ناحیه‌ی بالج را ایجاد می‌نماید که حاوی سلول‌های بنیادی می‌باشد.

در این مقاله مروری بر آناتومی مو، چرخه‌ی رشد مو، بالج فولیکول مو، منشأ جنینی، جداسازی سلول‌های بالج فولیکول مو با استفاده از مارکرهای سطح سلولی، بیان ژن و تمایز سلول‌های بالج، هدایت سلول‌های بالج جهت تسریع ترمیم طبیعی پوست و مزایای کاربرد سلول‌های بنیادی بالج نسبت به سایر سلول‌های بنیادی انجام شد.


لیلا شاهمرادی، رضا مقدسعلی، فرهاد مصطفائی،
دوره 10، شماره 4 - ( 11-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: برنامه‌های کاربردی مبتنی بر موبایل، پتانسیل زیادی برای افزایش آگاهی بیماران پوستی دارند. هدف اصلی، بالابردن اطلاعات مراجعین از بیماری و سلول‌درمانی پوستی و نیز ارائه‌ی اطلاعات مرکز رویان، لیست متخصصین، آدرس و ارائه‌ی کلیپ‌ها و عکس‌های مربوط به بیماری است.
 
روش اجرا: ابتدا برای شناسایی اطلاعات، با پرسش‌نامه‌ی محقق‌ساخته، نیازسنجی به عمل آمد. روایی پرسش‌نامه‌ها توسط متخصصین تأیید شد. نرم‌افزار سیستم اطلاع‌رسانی با نرم‌افزار تحت ویندوز Joapp طراحی و ایجاد گردید. درنهایت، با پرسش‌نامه‌ی استاندارد ارزیابی میزان رضایت کاربران و کاربردپذیری برنامه، مورد ارزیابی قرار گرفت.
 
یافته‌ها: نتایج ارزیابی کاربران در چهار محور عملکرد نرم‌افزار با میانگین (3/81%)، صفحه‌ی نمایش نرم‌افزار با میانگین (9/78)، اصطلاحات و اطلاعات نرم‌افزار با میانگین (1/68%) و قابلیت کلی نرم‌افزار (8/82%) و درنهایت میانگین کل امتیاز 7/77% ـ که در سطح «خوب» است ـ ارزیابی شدند.
 
نتیجهگیری: درمان این بیماری با توجه به تنش‌های روانی ضروری و مهم است. به‌علت عدم کارآیی درمان‌های موجود، درمان‌های مکمل برای کنترل بیماری­ در حال افزایش هستند. نرم‌افزار فوق با بالابردن اطلاعات بیماران در مورد بیماری‌شان به آن‌ها دید وسیع‌تری می‌دهد و استفاده از این نرم‌افزار خیلی مفید و کارآمد بوده است.
حمیدرضا احمدی آشتیانی، علیرضا فیروز، حسین رستگار، امیرحسین عسکری‌پور،
دوره 10، شماره 4 - ( 11-1398 )
چکیده

زخم به‌صورت گسستگی در ساختار و عملکرد پوست تعریف می‌شود. به زخم‌هایی که با روند ترتیبی و زمانی ترمیم زخم بهبود پیدا نکرده و بیش از 3 ماه بهبود نمی‌یابند زخم مزمن گفته می‌شود. ترمیم زخم­های دیابتی با توجه به مزمن‌بودن این نوع از زخم؛ به‌معنی توقف فرایند بهبودی در یکی از فازهای سه‌گانه‌ی ترمیم زخم (هموستاز/التهابی، بازآرایی، تولید و تمایز بافتی) فرایندی پیچیده است که منجر به شکست و تکرارپذیری درمان می‌شود، از این‌رو درمان زخم‌های دیابتی چالشی مهم برای نظام سلامت می‌باشد. با شناخت توانایی‌های سلول‌های بنیادی در ترمیم بافت‌های مختلف، به‌کارگیری این سلول‌ها یا مشتقات استخراج‌شده از آن‌ها در کانون توجه درمانگران و محققان قرار گرفته است. با توجه به فقدان درمان و دستورالعمل کارآمد برای درمان این نوع از زخم دیابتی، با درنظرگرفتن روش‌ها و درمان‌های موجود و ظهور داروهای بازسازی‌کننده (Regenerative medicine) و درمان‌های مبتنی بر سلول‌های بنیادی در حوزه‌ی زخم، بستری جدید و امیدوارکننده برای درمان این نوع زخم فراهم آمده و پژوهش‌های فراوانی در ارتباط با آن در حال انجام است. در این مقاله به معرفی و بررسی اجمالی روش‌های جدید درمانی مبتنی بر سلول‌های بنیادی پرداخته می‌شود.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb