جستجو در مقالات منتشر شده


2 نتیجه برای عوارض پوستی

بهاره ملک‌افضلی، فرانک نجیبی،
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1390 )
چکیده

زمینه و هدف: عوارض پوستی داروهای ضدتشنج شایع بوده و علتی برای قطع مصرف دارو می‌باشـد. این عوارض طیفی از بثورات پوسـتی ماکولوپاپولر تا سـندرم اسـتیونس ـ جانسـون و نکروز سمی اپیدرمال می‌باشد. در بین داروهای رایج ضدتشنج ترکیبات آروماتیک مثل فنی‌تویین، فنوباربیتال و کاربامازپین شیوع بالاتری از بروز عوارض پوستی را دارند که گاهی‌اوقات منجر به بستری‌شدن بیماران می‌گردد. داروهای جدیدتر مثل لاموترژین نیز می‌تواند عوارض پوستی ایجاد کند.
روش اجرا: پرونده‌ی تمام بیمارانی که با تشخیص عوارض پوستی داروهای ضدتشنج در طی 8 سال در بیمارستان‌های تابع دانشگاه آزاد اسلامی و رسول اکرم(ص) بستری شده بودند مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: شایع‌ترین دارویی که در این تحقیق عوارض پوستی نشان داده بود، فنی‌تویین (32%) و کمترین عارضه پوستی مربوط به لاموترژین (3%) بود.
نتیجه‌گیری: داروهای ضدتشنج یکی از علل شایع بروز عوارض دارویی می‌باشد که گاهی‌اوقات تهدید‌کننده‌ی حیات بوده و نیازمند بستری و اقدامات درمانی مناسب می‌باشد.


مهدی قیصری، خلیل فروزان‌نیا، پریا پیدایش، خاطره زاهدی،
دوره 10، شماره 3 - ( 8-1398 )
چکیده

زمینه و هدف: با توجه به مشاهدات بالینی و مطالعات محدود در زمینه‌ی عوارض پوستی و تغییرات رشد مو روی اندام اهداکننده‌ی رگ، این مطالعه با هدف بررسی تغییرات رشد مو و عوارض پوستی روی اندام مربوطه در افرادی که عمل بای‌پس عروق کرونری انجام داده‌اند و مقایسه‌ی میزان تفاوت بروز این عوارض در افراد دیابتی و غیردیابتی انجام شده است.
 
روش اجرا: هر دو اندام بیمارانی که 6-3 ماه گذشته جراحی بای‌پس عروق کرونری داشتند و جهت پیگیری معمول به درمانگاه جراحی قلب مراجعه کرده بودند، بررسی و مقایسه شدند. تغییرات پوستی توسط متخصص پوست مورد بررسی قرار گرفته و پس از ثبت تغییرات به‌وجودآمده، بروز این عوارض و تفاوت بروز در افراد دیابتی و غیردیابتی بررسی گردید.
 
یافته‌ها: از 97 بیمار که وارد مطالعه شدند تعداد 77 نفر مرد و 20 نفر زن بودند که از این موارد 29 بیمار دیابت داشتند. طی بررسی‌ها 10 بیمار هایپرتریکوزیس، 3 بیمار ریزش مو در اندام مربوطه، 16 بیمار تغییرات هایپرپیگمانتاسیون، 21 بیمار خارش، 26 بیمار کلویید، 3 بیمار علائم درماتیت، 9 بیمار عفونت زخم داشتند. در این مطالعه هیچ کدام از عوارض در افراد دیابتی نسبت به افراد غیردیابتی تفاوت معناداری نداشت (05/0P>).
 
نتیجهگیری: در این مطالعه عوارض پوستی مشاهده‌شده مشابه سایر مطالعات انجام‌شده بود. تنها تفاوت بارز بروز هایپرتریکوزیس در اندام اهداکننده‌ی رگ بود. مطالعات بزرگتر با جمعیت بیشتر که شامل پیگیری عوارض باشد لازم است تا علاوه‌بر تعیین دقیق‌تر شیوع عوارض، بهبود و پایداری آن‌ها را ارزیابی کند.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb