4 نتیجه برای فرمولاسیون
سارا بحرینیان، عاطفه نعیمیفر، سامان احمد نصراللهی،
دوره 11، شماره 4 - ( 11-1399 )
چکیده
نوزادان پوستی دارند که بهسرعت بهسمت پوست بزرگسالان در حال تکامل است. از نقطهنظر آناتومی، تفاوتها محدود هستند اما برخی تغییرات حین تولد مسئول اختلافهای فیزیولوژیک بین پوست نوزادان و بزرگسالان میشود. پوست نوزادان عملکرد سدی و ویژگیهای جذب پوستی مشابه بزرگسالان دارد، اما شرایط خارجی برای نوزادان ممکن است با بزرگسالان متفاوت باشد و این اختلافها ممکن است سبب ایجاد پروفایلهای جذب پوستی متفاوت برای نوزادان نسبت به بزرگسالان گردد. همچنین تنظیم حرارتی (تبخیر آب از سطح اپیدرم و تعریق) نوزاد بهطور کامل ایجاد نشده و پوست بهراحتی دچار عفونت میشود که عمدتاً به علت تغییرات pH و عدم تکامل سیستم دفاعی پوست میباشد. این مطلب نشان میدهد که تنها محصولات بهداشتی با مواد اولیه ایمن باید برای نوزادان استفاده شوند. هدف اولیه ایجاد فرمولاسیونهای ساده، خالص، ملایم و بدون پاتوژن هستند. عوارض جانبی سیستمی با محصولاتی که شسته میشوند انتظار نمیرود، اما برای محصولاتی که روی پوست نگه داشته میشوند باید توجه شود. باید به محصولات بهداشتی ناحیهی پوشک، بهخصوص محلهایی که احتمال ایجاد راش وجود دارد، بسیار توجه کرد. درصورت نیاز، تمهیدات ایمنی بیشتر برای این محصولات باید انجام شود.
عاطفه نعیمیفر، سامان احمدنصراللهی،
دوره 12، شماره 2 - ( 5-1400 )
چکیده
پچهای میکرونیدل حاوی سوزنهایی با ابعاد میکرون بوده که با عبور از لایه شاخی پوست منجر به افزایش نفوذ دارو شده و در زمینههای مختلف ازجمله دارورسانی، صنعت زیبایی، تجویز واکسن و تشخیص بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. این مقاله به بررسی انواع میکرونیدلها میپردازد و عملکرد، طبقهبندی و تفاوت آنها را شرح میدهد.
کیانا شمالی، عاطفه نعیمیفر، سامان احمدنصراللهی،
دوره 12، شماره 4 - ( 11-1400 )
چکیده
تغییرات در عملکرد سد حفاظتی پوست با تعدادی از بیماریهای پوستی ازجمله خشکی پوست، درماتیت آتوپیک و پسوریازیس مرتبط است. اوره، بهعنوان یکی از فاکتورهای مرطوبکننده طبیعی پوست، نقش مهمی در حفظ رطوبت و یکپارچگی پوست دارد. مطالعات متعددی اثرات اوره را در بالین مورد بررسی قرار دادهاند. این مقاله، شواهد بالینی موجود در مورد اثبات اثرات اوره در حفظ سلامت پوست سالم و درمان اختلالات پوستی را بررسی مینماید. فرمولاسیونهای موضعی حاوی اوره در غلظتهای پایینتر (کمتر از 10%)، بهعنوان یک مرطوبکننده پوست عمل میکنند، درحالی که در غلظتهای بالاتر (بیش از 10%)، اثر کراتولیتیک دارند. اوره همچنین بهدلیل خاصیت افزاینده جذب پوستی، در ترکیب با داروهای ضدالتهاب و ضدقارچ مورداستفاده قرار میگیرد.
سمیرا شاهحسینی، معظمه کردجزی، سامان احمدنصراللهی، سیدمهدی اجاق، عاطفه نعیمیفر، سلیم شریفیان،
دوره 15، شماره 1 - ( 2-1403 )
چکیده
زمینه و هدف: جلبکهای دریایی منبع ارزشمندی از مواد فعال زیستی با اثرات متنوع در صنایع آرایشی و بهداشتی مانند محصولات سلامت پوست هستند. یکی از ویژگیهای اصلی پوست رطوبت است که نقش مهمی در حفظ متابولیسم، فعالیت آنزیمی، خواص مکانیکی، ظاهر و سد محافظتی دارد. هدف از مطالعه حاضر، فرمولهکردن عصاره آبی جلبک قهوهای Sargassum tenerrimum با خواص آنتیاکسیدانی و ضدباکتریایی بهعنوان کرم رطوبترسان برای ارزیابی پایداری فیزیکوشیمیایی و رشد میکروبی بود.
روش اجرا: جلبکها از منطقه بین جزرومدی سواحل دریای عمان و خلیجفارس جمعآوری و با آب دریا، شستوشوی اولیه داده شدند. بعد از انتقال به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، در آزمایشگاه فرآوری دانشکده شیلات، فرآیند عصارهگیری انجام گرفت و در مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام دانشگاه علوم پزشکی تهران، فرمولاسیون کرم مرطوبکننده 1 درصد تهیه شد. آنالیز آماری خواص آنتیباکتری عصاره آبی توسط نسخه 22 نرمافزار SPSS صورت گرفت و جهت تجزیه و تحلیل دادهها ازطریق آنالیز واریانس یکطرفه (one way ANONA) انجام شد و مقایسه میانگینها بهوسیله آزمون دانکن و برای سنجش معنادار بودن اختلافات در سطح 5 درصد استفاده شد. در نهایت نمودارها با استفاده از نرمافزار Excel ترسیم شدند. نتایج بررسی شاخصهای مورد مطالعه بهصورت میانگین±انحراف معیار گزارش گردید.
یافتهها: با توجه به نتایج، کرم 1 درصد تهیهشده بهمدت 6 ماه در دمای اتاق و آون کاملاً پایدار و همگن بود و آزمایشات میکروبی را پشت سر گذاشت.
نتیجهگیری: با توجه به موارد فوق، اثربخشی کرم تولیدشده بهخوبی ثابت شد و میتوان آنرا بهعنوان یک عامل مرطوبکننده پوست معرفی کرد.