جستجو در مقالات منتشر شده


4 نتیجه برای محصولات آرایشی

فرزاد جلیلیان، محمد احمدپناه، مهرداد کریمی، ایرج صالحی، علی‌اصغر وحیدنیا، شهره امدادی،
دوره 3، شماره 1 - ( 1-1391 )
چکیده

زمینه و هدف: مصرف بی‌رویه محصولات آرایشی می‌تواند زمینه‌ساز عوارض متعددی برای فرد شود. این مطالعه با هدف تعیین شیوع و انگیزه‌ی مصرف محصولات آرایشی در بین دختران دانشجو انجام شده است.
روش اجرا: این مطالعه مقطعی روی 540 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه‌های شهر همدان انجام گرفت. شرکت‌کنندگان به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده با انتصاب متناسب از بین دانشگاه‌های مختلف همدان انتخاب شده و پرسش‌نامه‌ای که شامل دو بخش اطلاعات دموگرافیک و نوع محصول آرایشی مصرفی به‌صورت خودگزارش‌دهی از آنان بود، تکمیل شد.
یافته‌ها: از بین محصولات آرایشی رژ لب (62.2%)، خط چشم (50.9%) و ریمل (43.3%) بیشترین مصرف را در بین دانشجویان مورد بررسی داشته و بیشترین دلیل مصرف، حس زیبایی و کسب اعتماد به نفس ذکر شده بود.
نتیجه‌گیری: با در نظر گرفتن یافته‌های این مطالعه، به‌نظر می‌رسد ارائه‌ی برنامه‌های آموزشی در خصوص ارتقاء عزت‌نفس در بین دانشجویان بتواند نتایج سودمندی را در پیش‌گیری از مصرف بی‌مورد محصولات آرایشی به دنبال داشته باشد.

آراز بزاز دیلمقانی، محمدرضا افشارمقدم، فرناز منجم‌زاده،
دوره 13، شماره 2 - ( 5-1401 )
چکیده

لوازم آرایشی که در ناحیه اطراف چشم مورد استفاده قرار می‌گیرند، به دلیل حساس‌بودن ناحیه و بالابودن احتمال انتقال آلودگی و خطرات ناشی از آن، اهمیت ویژه‌ای دارد و رعایت نکات ایمنی در این محصولات باید نسبت به سایرین بیشتر و دقیق‌تر باشد. بر این اساس در این مطالعه به بررسی کیفی ادعای برچسب درخصوص محتویات چندین نمونه موجود در ایران پرداخته شده است. بررسی‌های قانونی اجزای محتویات براساس استانداردهای اروپا انجام گرفته شده است. در این مطالعه، ۱۴ نمونه لوازم آرایشی شامل نمونه ریمل، نمونه خط چشم و نمونه مداد بررسی شده است که پس از تهیه لیستی از تمام اجزای تشکیل‌دهنده هرکدام از نمونه‌ها و ارائه آن‌ها در جداول، هر جزء با استفاده از سایت CosIng مورد بررسی قرار گرفت. نقش اجزا و موارد مصرف و محدوده مجاز یا غیرمجازبودن هر کدام ثبت و بررسی شد. در محصولات مورد بررسی، نقش اجزا و عملکرد آن‌ها در محصول موردنظر مطابقت داشت و مورد ممنوعه‌ای مشخص نشد.

بهاره نوروزی، مهسا فتاحی، محمدامین جهانگیرزاده،
دوره 14، شماره 2 - ( 5-1402 )
چکیده

ریزجلبک‌ها گروهی متنوع از میکروارگانیسم‌های یوکاریوتی و پروکاریوتی فتوسنتزکننده در اشکال و اندازه‌های مختلف هستند که با قرارگرفتن در شرایط استرس‌زا‌ تکامل یافته و مکانیسم‌هایی در جهت حفظ بقای خود ابداع نموده‌اند. تولید ترکیبات بیوشیمیایی منحصربه‌فرد تحت عنوان ترکیبات زیست‌فعال یکی از این مکانیسم‌ها است. این ترکیبات ترمیم‌کننده و التیام‌دهنده پوست هستند و از پوست در برابر آسیب‌های ناشی از عوامل مختلف محافظت می‌کنند و در بسیاری از موارد، از این محصولات در درمان بیماری‌ها و فرمولاسیون‌های آرایشی استفاده می‌کنند. امروزه محصولات آرایشی مشتق‌شده از ریزجلبک‌ها که سازگار با محیط زیست و ایمن هستند، جایگزین محصولات موجود در بازار شدند. در این مقاله مروری، پتانسیل بسیاری از گونه‌های ریزجلبک و مولکول‌های زیست‌فعال مشتق‌شده از آن‌ها در تولید مواد آرایشی بهداشتی مورد بحث قرار می‌گیرد. علاوه‌بر آن با ارائه محصولات میکروجلبک فعلی در بازار جهانی لوازم آرایشی، اهمیت این موجودات را در استفاده از ریزجلبک‌ها در تولید لوازم آرایشی با کیفیت برجسته‌تر می‌سازد و درنهایت هم با ارائه پیشنهاداتی ازقبیل کپسوله‌سازی رنگدانه‌ها برای افزایش مقاومت و پایداری رنگدانه‌ها، کاربرد بیشتر آن‌ها را در صنایع آرایشی در آینده متصور می‌سازد.

طیبه مؤمنی، عالیه صفامنش، فائزه کاشانیان،
دوره 15، شماره 1 - ( 2-1403 )
چکیده

پلیمر زیستی کیتوسان به‌دلیل خواص ضدمیکروبی، ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی که دارد به گزینه‌ای ایده‌آل برای کاربرد در طیف گسترده‌ای از محصولات آرایشی تبدیل شده و افق‌های جدیدی را در طراحی فرمولاسیون‌های آرایشی پدیدار نموده است. توانایی این پلیمر در برقراری برهمکنش الکترواستاتیکی با سطوح باردار منفی (مانند پوست آسیب دیده) منجر به تشکیل فیلم‌های پلیمری شده و درنهایت، به محصولات آرایشی نرمی و رطوبت می‌بخشد. این مقاله مروری، پتانسیل بالقوه کیتوسان و مشتقات آن‌را به‌عنوان مواد اولیه در محصولات آرایشی و مراقبتی پوست بازخوانی نموده است.

صفحه 1 از 1     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb